Trion mitalipelit keilataan heti karsinnan päätyttyä ja välierät alkavat klo 16.30.Tomas Käyhkö, Juho Rissanen ja Niko Oksanen jäivät lopulta kauas siitä tuloksesta, mitä he lähtivät triosta hakemaan. Trion päätteeksi kolmikko sijoittui lopulta tuloksella 3650 (KA 202,8) 16. sijalle. Kimmo Lehtonen, Joonas Jähi ja Osku Palermaa sijoittuivat yhdeksänneksi tuloksella 3743 (KA 207,9). Trion karsinta oli ruotsalaisten juhlaa, kun joukkueen molemmat kolmikot etenivät mitalipeleihin.

Ruotsin James Blomgren, Martin Larsen ja Jesper Svensson olivat karsinnan selvästi paras kolmikko tuloksella 4148 ja 195 pisteen erolla Tanskan Thomas Larseniin, Jesper Agerbohon ja Carsten Hanseniin. Tanskalaiset kohtaavat trion välierässä kolmanneksi sijoittuneen Ruotsin toisen trion Markus Janssonin, Pontus Anderssonin ja William Svenssonin.

Neljänneksi nousivat Italian Walter Alessandro Santu, Nicola Pongolini ja Antonino Fiorentino, jotka kohtaavat välierässä Blomgrenin, Larsenin ja Svenssonin.

Suomen joukkueelle trio oli kokonaisuudessaan vaikea hyvän EM-kilpailuiden alun jälkeen. Vielä ennen päätössarjaansa Lehtosella, Jähillä ja Palermaalla oli mahdollisuus nousta vielä taistelemaan mitaleista, mutta kuudennen sarjan tulos 563 murskasi nuo haaveet.

– Huono päivä meidän molemmilla triolla. Harmittaa myös tuo viimeinen sarja, jossa olisi ollut vielä mahdollisuudet. Meillä oli hyvä lähtö kilpailuille singlessä ja parikilpailussa, mutta nyt tuli heikot tulokset trioon. Ei ollut hyvä reaktio, mutta oli meillä myös huonoa heittämistä tänään. Silloin, kun luotto häviää olosuhteeseen, niin heittäminenkään ei ole parasta. Huomenna on taas uusi päivä ja ei tässä voi sen enempää asiaa murehtia. Jos jotain positiivista triosta hakee, niin emme olleet tyytyväisiä omaan tekemiseen ja viimeiseen sarjaan asti kiinni mitalipeleistä, päävalmentaja Jarmo Ahokas sanoo.

Ahokkaan mukaan Suomi nollaa nopeasti trion pettymyksen ennen huomenna alkavaa joukkuekilpailua.

– Käydään tänään vielä asioita yhdessä läpi ja pitää muistaa, että joukkue on täynnä kokemusta. Nyt osui huono osio meille ja tähdätään siihen, ettei niitä tule toista putkeen.

Suomi lähtee keskiviikkona joukkuepelin ensimmäiseen kolmen sarjan blokkiin joukkueella: Käyhkö, Palermaa, Rissanen, Jähi ja Oksanen.

Trion mitalipelit pelataan Talissa klo 16.30 alkavilla välierillä, joita voit seurata SKL:n YouTube-kanavalta.