Walter Alessandro Santu, Nicola Pongolini ja Antonino Fiorentino voittivat mitalipeleissä molemmat ruotsalaistriot ja marssivat EM-kultaan. Selvästi voitot eivät välierässä ja loppuottelussa irronneet, vaan italialiset tekivät isosti töitä ja käänsivät sarjat lopulta edukseen.

Voit katsoa loppuottelun Yle Areenasta myös jälkikäteen tästä linkistä:

Trion loppuottelu Yle Areenassa

Walter Alessandro Santu, Nicola Pongolini ja Antonino Fiorentino juhlivat trion kultaa myös vuonna 2019, joten sama kolmikko on hallitseva kaksinkertainen trion EM-kultamitalisti kolmikko.

Pongolini voitti myös tammikuussa ensimmäisenä italialaisena Brunswick Ballmaster Openin, minkä lisäksi hän ja Fiorentino olivat voittamassa Italialle vuonna 2018 joukkuekilpailun MM-kultaa. Loppuottelun suurin sankari oli kuitenkin Santu, joka heitti loppuottelun kymppiruudussaan kolme kaatoa ja käänsi takamatkalla sarjan alussa olleen italialaiskolmikon kurssin lopullisesti kohti voittoa.

Ruotsin trioista finaalissa pelasivat Markus Jansson, Pontus Andersson ja William Svensson, jotka taipuivat lopulta italialaisille 683-657. Voiton ratkettua italialaiset juhlivat villisti voittoaan.

– Tämä on uskomatonta ja tuntuu erityiseltä, kun samalla kolmikolla voitimme Munchenissä kolme vuotta sitten ja tätä mitalia me täältä halusimmekin. Joku voisi ajatella, että edellisen kerran trion voitto oli meille onnekasta, mutta nyt olemme todistaneet viimeistään tasomme, kertoi Fiorentino EM-kullan juhlimisen keskellä.

 

EM-kullan ratkettua oli juhlimisen aika.

Italialaiset voittivat myös Ruotsin toisen trion James Blomgrenin, Martin Larsenin ja Jesper Svenssonin välierässä tiukasti 647-643.

– Voitimme molemmat Ruotsin triot ja mielestäni se antaa lisäarvoa tälle voitolle, eikä jäänyt jossiteltavaa. Ruotsi aloitti loppuottelussa  hienosti ja olimme aika pulassa kolmen ensimmäisen ruudun jälkeen. Puolivälistä eteenpäin meillä oli mielestäni parempi reaktio. Lopussa tiesimme olevamme lähellä ja siinä vaiheessa sitä vain keskittyy mahdollisimman lujasti. Kymppiruudussa Alessandro teki kolme kaatoa ja se kyllä ratkaisi voiton meille tänään, Fiorentino sanoo.

Blomgrenin, Larsenin ja Svenssonin lisäksi toinen pronssi matkasi Tanskaan Thomas Larsenille Jesper Agerbolle ja Carsten Hansenille, jotka hävisivät oman välieränsä Janssonia, Anderssonia ja William Svenssonia vastaan 654-621.

Ruotsi saavutti jälleen kaksi mitalia ja Tanska avasi mitalitilinsä.

EM-kilpailut jatkuvat keskiviikkona klo 14.30 joukkuekilpailun karsinnan avausblokin merkeissä. Suomi lähtee keskiviikkona pelaamaan joukkuepelin ensimmäistä kolmea sarjaa joukkueella: Tomas Käyhkö, Osku Palermaa, Juho Rissanen, Joonas Jähi ja Niko Oksanen.

EM-kilpailuiden aikataulut

EM-kilpailuiden tulossivu

Teksti: Henri Havusela

Kuvat: Kristian Törnqvist