Vaisun trion jälkeen Suomi aloitti joukkuepelin hienosti ja on kolmen pelatun sarjan jälkeen ykkössijalla tuloksella 3354 (223,6). Talissa nähtiinkin keskiviikkona radoilla sitoutunut ja yhteen hiileen puhaltanut Suomen joukkue. Joukkuekilpailun toinen kolmen sarjan blokki keilataan torstaina klo 9.00 alkaen.

Suomi pelasi keskiviikkona kokoonpanolla Tomas Käyhkö, Osku Palermaa, Juho Rissanen, Joonas Jähi ja Niko Oksanen ja jatkaa torstaina samoilla pelaajilla.

Ensimmäisessä sarjassa Suomi pelasi heti väkevästi ja avaussarjan tulos 1166 olikin päivän isoin. Seuraavasta kahdesta sarjasta joukkue keilasi pisteet 1110 ja 1078.

Silmiinpistävää oli se, kuinka hyvällä energialla Suomen pelaajat olivat radoilla joukkuekilpailussa. Hyvä joukkuehenki välittyi radoilta katsomoon ja pelaajat tekivät lujasti töitä hyvän tuloksen eteen. Suomen tehokkain pelaaja oli tänään Joonas Jähi, joka keilasi kolmeen sarjaan loistavan tuloksen 745 (277,189 ja 279). Myös Tomas Käyhkö ylsi korkeaan tulokseen 725. Osku Palermaalle tulos 639, Niko Oksaselle 625 ja Juho Rissaselle 620.

– Joukkueella läppä lensi ja hyvä lähtö oli ihan startista asti, eikä ole mitään negatiivista sanottavaa meidän joukkueesta tänään. Ihan mahtava fiilis ja kyllä se itselleni antaa voimaa, kun joukkueessa on noin hyvä energia. Yksi suvantovaihe tuli itselleni toiseen sarjaan, mutta sain paikattua sen hyvin kolmannessa. Tärkeintä oli, että joukkue pelasi hyviä tuloksia, Joonas Jähi kertoi blokin päätyttyä.

Suomen takana tuloksissa ovat järjestyksessä Tanska, Italia ja Hollanti. Viidentenä olevaan Ranskaan Suomella on matkaa 143 pistettä. Ruotsi aloitti päivänsä vaisulla avaussarjalla 967, mutta keilasi kahteen viimeiseen molempiin yli 1100 pistettä, joten joukkue on kaikkea muuta kuin ulkona mitalipelitaistosta kuudennella sijalla vain 18 pisteen päässä neljännestä sijasta.

Linkki: Kaikki EM-kilpailuiden tulokset

Jähi ei ollut yhtään huolissaan Suomen joukkueesta trion jälkeen, päinvastoin.

– Vähän odotinkin, että me tulemme ihan eri tavalla nyt tähän joukkuekisaan. Joukkuekilpailu on Suomelle aina se päätapahtuma arvokilpailuissa ja huomiselle saamme vain entistä enemmän energiaa, kun alku oli näin hyvä, Jähi sanoo.

Käyhkö ja Jähi kiinni All Events -mitaleissa

Käyhkö ja Jähi ovat loistavissa astelemissa myös All Eventsissä keskiviikon jälkeen. Käyhkö on toisena 37 pisteen päässä Ruotsin Jesper Svenssonista. Jähi puolestaan on kolmantena 52 pisteen päässä Svenssonista.

Torstaina saamme siis jännittää myös All Events -mitalien kohtaloa ja sitä, kuinka moni Suomen joukkueesta ansaitsee paikkansa 24 parhaan joukossa All Events -pisteissä ja pelaa EM-kilpailuiden Mastersissa. Tällä hetkellä Rissanen ja Kimmo Lehtonen ovat ainoina pelaajina 24 parhaan ulkopuolella, muta Rissanenkin tasapisteissä karsintarajalla ja Lehtonen vain 54 pisteen päässä 30. sijalla.

Joukkuekilpailun jälkimmäinen blokki alkaa siis torstaina klo 9.00, minkä lisäksi huomenna keilataan joukkuekilpailun välierä sekä Mastersin kaksi ensimmäistä kierrosta.

SKL lähettää kaikki torstain tapahtumat YouTube-kanavallaan klo 9.00 alkaen.

Torstain aikataulu:

09.00-13.30 Joukkuekilpailun toinen blokki (sarjat 4-6)
14.00-15.30 Joukkuekilpailun välierät
16.00-17.15 Masters ensimmäinen kierros
17.30-18.45 Masters toinen kierros

EM-kilpailuiden aikataulu

EM-kilpailuiden tulossivu