Suomi taisteli itsensä toiselta sijalta EM-joukkuekilpailun välierään, jossa se kohtaa Italian. Välierä alkaa heti karsinnan päätteeksi klo 14.00. Tomas Käyhkö varmisti All Eventistä hopeamitalin. Kultaa voitti Ruotsin Jesper Svensson ja pronssia Tanskan Thomas Larsen. Joonas Jähi oli lopulta All Eventsin viides.

SKL lähettää päivän tapahtumat suorana YouTube-kanavallaan, selostajina Pertti Tapola ja Timo Palermaa:

Livelähetys – SKL:n YouTube-kanava

Suomi oli lopulta joukkuekilpailun karsinnan toinen ja kohtaa välierässä Italian. Ruotsi nousi viimeisessä sarjassa Suomen ohi ja kohtaa välierässä Hollannin.

Joukkuekilpailun päätteeksi Tomas Käyhkö varmisti itselleen hopeamitalin All Eventsistä 24 sarjan tuloksella 5536 ja keskiarvolla 230,7. Kultaa voitti Jesper Svensson tuloksella 5567. Pronssi matkasi Tanskan Thomas Larsenille pisteillä 5467. Joonas Jähi taisteli viimeiseen sarjaan asti mitalista, mutta jäi lopulta viidenneksi. All Eventsin mitalit jaetaan perjantai-iltana.

– Kyllä se hienolta tuntuu, vaikka kultaa lähdinkin tavoittelemaan. Kovan työn takana on ollut tämä mitali, kun on ollut pitkät ja henkisesti raskaat EM-kilpailut. Hieno saavutus tämä on ja onneksi se tuli. Joukkuepelissä olemme heittäneet hyvin ja on ollut hieno keilata tässä joukkueessa. Nyt lähdetään tavoittelemaan kultaa, Käyhkö kommentoi ennen välierän alkua.

Mastersiin jatkavat suomalaisista Käyhkön ja Jähin lisäksi Niko Oksanen ja Osku Palermaa. Juho Rissanen ja Kimmo Lehtonen karsiutuivat All Eventsin 24. parhaan ulkopuolelle.

Suomi teki välieräotteluun muutoksen: Kimmo Lehtonen pelaa välierässä ja Juho Rissanen on nyt vaihtopelaajana.

Päivitämme SKL:n sivuille erillisessä uutisessa loppupäivän tapahtumat!

EM-kilpailuiden kaikki tulokset

Torstain aikataulu:

09.00-13.30 Joukkuekilpailun toinen blokki (sarjat 4-6)
14.00-15.30 Joukkuekilpailun välierät
16.00-17.15 Masters ensimmäinen kierros
17.30-18.45 Masters toinen kierros

Teksti ja kuva: Henri Havusela