Suomen joukkue koki joukkuekilpailun välierässä ison pettymyksen Italian oltua parempi lukemin 971-949. Myös Ruotsi oli yllättävissä vaikeuksissa ja Hollanti marssi toisesta välieräparista loppuotteluun lukemin 1033-935.

Talissa käynnissä on Mastersin kaksi ensimmäistä vaihetta ja SKL lähettää ne suorana YouTubessa:

Linkki: livelähetys, mastersin avauskierrokset

Suomella ja Italialla molemmilla oli vaikeuksia saada peliään kulkemaan, joten joukkueiden välierä oli tiukkaa puurtamista. Lopulta Italian Walter Alessandro Santun ja ankkurin Nicola Pongolinin onnistumiset kymppiruuduissa käänsivät voiton Italialle.

Italian vastustaja loppuottelussa on Hollanti, jota voidaan pitää yllätyksenä, sillä joukkue kaatoi välierässä alkukilpailun ykkösen Ruotsin. Joukkuekilpailun loppuottelu pelataan perjantaina klo 14.00.

Mastersin ensimmäinen kierros aloitetaan Talissa klo 16.00 ja siinä keilaavat suomalaisista Niko Oksanen ja Osku Palermaa. All Events -hopeaa voittanut Tomas Käyhkö ja viidenneksi sijoittunut Niko Oksanen keilaavat Mastersin toisella kierroksella. Kimmo Lehtonen ja Juho Rissanen karsiutuivat Mastersista.

Mastersissa pelataan mies miestä vastaan -pelejä paras kolmesta sarjasta systeemillä.

Niko Oksanen kohtaa ensimmäisellä kierroksella Hollannin Jord van Weerenin ja Palermaa Espanjan Michael A. Piccarin.

Oksanen ja Palermaa toiselle kierrokselle

Oksanen ja Palermaa etenivät toiselle kierrokselle ja molemmat voittivat ottelunsa 2-1. Toisella kierroksella suomalaiset pelaavat seuraavasti:

Osku Palermaa vs Martin Larsen (SWE)

Niko Oksanen VS Maxime Dubois (FRA)

Joonas Jähi VS Carsten Warming Hansen (DEN)

Tomas Käyhkö VS Nicola Pongolini (ITA)

Käyhkö ja Jähi kahdeksan parhaan joukkoon

Kaikkien neljän suomalaisen otteluparit venyivät ratkaiseviin kolmansiin otteluihin ja lopulta Joonas Jähi ja Tomas Käyhkö etenivät kahdeksan parhaan joukkoon 2-1-voitoin. Kolmas kierros pelataan perjantaina klo 10.00.

Aiheesta myöhemmin lisää SKL:n sivuilla.

EM-kilpailuiden tulossivu