PWBA Classic Seriesin ensimmäisen kilpailun Long Island Classicin voitti viime yönä USA:n Liz Kuhlkin. Kuhlkin voitti loppuottelussa edellisenkin kilpailun toiseksi sijoittuneen Bryanna Coten lukemin 192-190. Jännittävän loppuottelun Kuhlkin käänsi itselleen virheistään piittaamatta, kun Cote ei pystynyt sulkemaan ovea hänen edestään.

Kuhlkin lähti loppuotteluun viidenneltä sijalta ja voitti kaikki ottelunsa pudotuspeleissä. Ensin kaatui Diana Zavjalova 215-180, sitten Stefanie Johnson 209-205 ja semifinaalissa Dasha Kovalova 185-161. Kilpailun 38 jalan mittainen olosuhde osoittautui naisille vaikeaksi, kun tulostaso oli alhainen niin pudotuspeleissä kuin karsinnoissakin.

Karsinnan kaksitoista parasta tiistailta pääsi keskiviikon round robin -peleihin. Liz Kuhlkin oli viimeinen jatkoon päässyt keskiarvolla 202.75 ja kärkeen oli eroa noin 120 pistettä. Tämä kertoo siitä, että olosuhteen ollessa vaikea, voi pitkissä peleissä tapahtua hyvin paljon asioita.

Eurooppalaisista kahdentoista parhaan joukkoon ylsivät Zavjalovan ja Kovalovan lisäksi Englannin Verity Crawley ja Ruotsin Anneli Blomqvist. Maininnan saavat myös Wegnerin siskokset, jotka keilasivat kilpailussa rahoille, Cajsa sijalla 17 ja Jenny sijalla 21.

Seuraava kilpailu on jo käynnissä, kun New Yorkissa on alkanut PWBA BowlTV Classic, joka keilataan samalla formaatilla kuin Long Island Classic, kaksi kertaa kuuden sarjan karsinta, 12 parhaan round robin ja viiden parhaan pudotuspelit.  Pelejä voi seurata BowlTV:stä.

PWBA:n sivuille