PBA Players Championshipin alueelliset loppukilpailut alkoivat Texasissa, Eulessin kaupungissa, Dallasin kainalossa. Ensimmäisenä radoilla mittaa toisistaan ottivat itäisen alueen karsintojen viisi parasta miestä.

Porraspelien radanhoitoina oli vasemmalla radalla 45 jalkaa pitkä Dragoniksi nimetty hoito ja oikealla radalla 39 jalkaa pitkä Scorpion.

Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat viime vuoden PBA:n Vuoden Keilaajaksi valittu Kyle Troup, joka on myös tämän kilpailun voittaja viime vuodelta, sekä ilman voittoja toistaiseksi oleva 43-vuotias Patrick Dombrowski. Sarja alkoi molemmilta hieman horjahdellen, Dombrowskin aloitusruutu antoi tyhjän 2-10 reiästä. Troup silpaisi parin ehjän jälkeen kolmannen ruudun kymppipaikkonsa ränniin. Molemmilla miehillä oli ongelmia oikeanpuoleisen radan kanssa, ei lainkaan kaatoja siellä. Puolivälissä Dombrowski johti kahdella pisteellä. Kummatkin tekivät vielä tyhjät loppusarjaan ja kun tuplat jäivät näkemättä, vaikka toki yksi kaato miestä kohti myös oikealla nähtiin, putosi suurin ennakkosuosikki Troup heti ensimmäisessä ottelussa sarjoin 171-177.

Toiseen sarjaan radoille astui kisan voittaja vuodelta 2020, Bill O’Neill. Nyt oli oikean radan ongelmat ratkottu, kaatoja tuli oikein pötköissä. O’Neill aloitti kolmella kaadolla, mutta meno tyssäsi vasemman radan 4-6 reikään. Dombrowski paukutti kaatoja kuusi peräkkäin ja käytännössä ratkaisi sarjan siihen. Parin paikon jälkeen hän vielä muurasi lopun umpeen ja eteni kolmanteen otteluun selvällä 265-201 voitolla.

Karsintojen kakkonen, Brandon Runk, oli elämänsä ensimmäistä kertaa PBA:n televisiopeleissä, mutta ei se hänen toimissaan näkynyt. Pitkänhuiskea vasuri paukutti uretaanipallojaan pesään koko sarjan läpi, mutta aina eivät kaikki keilat lähteneet. Pari kertaa pystyssä jöpötti seiskakeila ja kerran kymppi, kaikki mies toki paikkasi. Dombrowski oli sinut ratojen kanssa ja myös hän piti pallonsa taskussa jokaisella heitolla. Alkutriplan jälkeen jäi kakkoskeila, josta tuli varma paikko. Sitten tuli tupla, kymppipaikko ja kasiruudusta alkaen loppujono, joka riitti sulkemaan oven Runkilta. Dombrowski jatkoi voittoisaa etenemistään pistein 257-243.

Loppuottelun toinen osapuoli oli karsintaykkönen Graham Fach, joka oli voittanut tämän turnauksen vuonna 2016. Se voitto on toistaiseksi hänen ainoansa, mutta oli sentään ensimmäinen kanadalaisen keilaajan ottama PBA-voitto. Sittemmin niitä on rajan pohjoispuolelle matkannut useampia. Myös Fach on vasuri ja hänkin veteli reunasta uretaaneilla, kuten Runk aiemmin. Fach aloitti sarjan komeasti viiden kaadon jonolla ja kun Dombrowski oli vaikeuksissa, hän ei saanut neljään ensimmäiseen ruutuun kuin yhden kaadon, johti Fach puolivälissä 41 pistettä. Fach paikkasi seiskan pariin kertaan ja sarjan jo ratkettua veteli lopun umpeen ja kirjautti sarjaksi 259. Dombrowski oli hukannut linjansa ja vaikka hän yhden tuplan tekikin, jäi hänen sarjakseen yhden ison reiän myötä 192.

Voitollaan Fach ansaitsi paikan ensi viikonlopun valtakunnalliseen finaaliin, jossa jaetaan isoja rahoja. Tästä voitostaan hän sai vain lasilautasen, kun muut keilaajat vastaanottivat reilun kymppitonnin kukin, eniten Dombrowski, jonka uran isoin palkintoshekki oli 15000 dollaria.