PBA Players Championshipin lauantai-illan toinen porraspeli päättyi kahden Hall of Fame-keilaajaan korkeatasoiseen yhteenottoon. Tommy Jones, jolla on ansiolistassaan 20 voittoa, ei tehnyt yhtään huonoa heittoa ja hän voitti loppuottelussa Norm Duken, jonka voittotili on mahtavat 40.

Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat neljänneksi sijoitettu Toby Sambueno ja viitonen DJ Archer. Sarja kulki tasaisena puoliväliin. Archer jatkoi kolmella kaadolla ja kun Sambueno teki tyhjän, oli ero selvä. Hän teki kuitenkin oman triplansa ja nousi taas mukaan. Arher teki tuplan, mutta huono ylimääräinen jätti oven auki Sambuenolle. Hänen kymppiruudun avauksensa meni pesään, mutta imukasi jäi irvistelemään. Archer eteni tuloksella 223-203.

40-vuotias David Stouffer tuli elämänsä ensimmäiseen televisiosarjaan. Viikonloppuammattilaiskeilaaja, arkisin hän on puuseppä, heitti kaksi huonoa avausta alkusarjaan. Toinen ykköskeilan ohituksista jäi vieläpä paikkaamatta ja Archer johti viidennessä ruudussa 24 pistettä. Stouffer sai loppusarjaan tuplan, siihen Archer vastasi kolmella kaadolla ja meni jatkoon selvästi 226-194.

Norm Duke on 57 vuotta vanha, mutta hän on edelleen kova luu. Archer aloitti neljällä kaadolla, Duke teki kolme ehjää ennen tuplaansa ja oli 20 pistettä jäljessä puolivälin mainostauolla. Hän jatkoi kaatojonoaan kuuteen asti ja otti Archerin kiinni. Tämä jätti ysiruutuun triplan päälle neloskeilan ja jäi pinnan jälkeen. Kympin avaus oli kaato, mutta toinen heitto meni pahasti nokkaan jättäen neljän keilan reiän. Kun hän sai siitä vain kaksi pois, riitti Dukelle ysipaikko-ysi voittoon. Hän keskeytti kymppiruudun avausheittonsa ja palasi aloittamaan uudelleen. Pallo meni hieman paksuksi jättäen nelosen pystyyn. Paikon jälkeen tehty tanakka kaato vei Duken loppuotteluun pistein 248-246 katsomossa olleen äitinsä riemuksi.

Kahden mestarin ottelu alkoi Duken isolla reiällä, ensin viisi ja sitten kolme keilaa. Jones vastasi ensin tuplalla, sitten kolmannella kaadolla ennen kymppipaikkoa. Duke sai kymppipaikon jälkeen oman tuplansa, mutta sitten tuli oikein kamala heitto. Pallo haukkasi aivan keskelle ottaen pois vain neljä keilaa, kaksi jäi vasemmalle ja neljä oikealle. Ihmemies Norm tuon kuitenkin paikkasi, mutta ero oli 27 pistettä. Viidennestä ruudusta alkaen molemmat miehet tekivät kuusi kaatoa peräkkäin. Noilla menoilla Jones otti voiton 268-242. Hän sai paikan ensi viikon loppukilpailuun, Duke pääsi halaamaan äitiään, joka lohdutti ”pikkupoikaansa” tappiosta huolimatta.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA

PBA:n sivuille