Tiistai oli junioreiden EM-kilpailuissa ensimmäinen kisapäivä, jolloin mitalipelejä ei pelata. Sen sijaan ohjelmassa oli poikien ja tyttöjen joukkuekilpailuiden kolmen sarjan avausblokit ja pelit jatkuvat keskiviikkona. Pojat keilasivat itsensä tänään kolmannelle sijalle, mutta piste-erot joukkueiden välillä ovat todella tiukat, joten kaikki on auki huomiselle. Tytöt puolestaan keilasivat itsensä Ruotsin taakse toiseksi ja lähtevät myös hyvistä asetelmista keskiviikon peleihin.

Hyvältä näytti poikien joukkueen tekeminen aamupäivällä varsinkin kahden jälkimmäisen sarjan osalta. Ensimmäinen sarja oli vielä tunnusteleva, mutta toiseen sarjaan Suomen nelikko Lenni Juutilainen, Roni Leskinen, Luukas Väänänen ja Jani Soukka keilasivat kaikista joukkueista päivän korkeimman yksittäisen sarjan tuloksen 905, mikä nosti suomalaiset kärkisijoille. Myös kolmannessa sarjassa pojat tekivät hyvää tulosta ja päätössarjaan 812 pistettä, päivän päätteeksi kolmas sija yhteistuloksella 2480, KA 206,7. Kärkipaikkaa pitää Ruotsi, mutta vain 12 pisteen päässä Suomesta. Tähän väliin mahtuu vielä Slovakian joukkue viisi pistettä Suomea edellä.

Tiukkaa on myös Suomen takana, kun esimerkiksi seitsemännellä sijalla oleva Italia on 67 pisteen päässä. Lenni Juutilainen jatkoi hyvää turnaustaan tiistaina, keilasi kolmeen sarjaansa 651 pistettä ja mukaan mahtui 251 pisteen sarja.

– Joukkueen tekeminen oli tänään ihan vahvan näköistä. Alussa meillä kaikilla oli varmaan sitä aamun jäykkyyttä, kun kuuden aikaan piti alkaa heräilemään. Eka peli oli vähän herättelyä, mutta sitten joukkue virkosi ja saatiin sen jälkeen tosi hyvää peliä aikaiseksi. Huomenna lähdetään hakemaan ykköspaikkaa, niin sitä on hyvä lähteä mitalipelejä pelaamaan, Juutilainen linjaa.

Suomen joukkueen tytöt Pinja Laukkanen, Tiiamari Laukkanen, Mila Nevalainen ja Peppi Konsteri ovat joukkuekilpailun avauspäivän jälkeen toisena 66 pistettä Ruotsia perässä. Kuten pojilla, myös tytöillä oli nousujohteinen päivät, kun paras sarjatulos 794 syntyi kolmannessa sarjassa. Radoissa oli paljon eroa tänään, mikä aiheutti monille joukkueille pohdittavaa radoille. Esimerkiksi Peppi Konsteri kertoi pelien päätteeksi joutuneensa vaihtamaan pelipaikkaa selvästi, kun rataparia sarjojen välillä vaihdettiin. Haastaviin olosuhteisiin peilaten hyvä alku Suomen tytöille tiistaina ja samalla linjalla on tyttöjen valmentaja Heli Turja.

– Peli oli kyllä erittäin mielenkiintoinen ratojen osalta tänään ja avaussarjassa kyllä saatiin hakea oikeaa pelivälinettä ja pelipaikkaa. Toisessa sarjassa meillä oli sitten huonompia heittojakin mukana. Viimeisessä sarjassa sitten näkyi niitä asioita, mistä etukäteen oltiin puhuttu, eli saimme paikkopelaamista paremmaksi ja hyvää energiaa tekemiseen. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen siihen, mitä saimme tänään irti. Paikkopeliä pitää entisestään parantaa huomiselle ja tsempataan huomenna toisiamme päätössarjoissa. Peli on kesken ja jatketaan huomenna hyvällä fiiliksellä radoilla ja keskitytään tekemiseen. Siitä lähdetään, että huomenna pelataan joukkuemitalista, Turja sanoo.

EM-kilpailuiden kaikki tulokset

Tytöt pelaavat keskiviikkona toisen blokin klo 10.00 alkaen ja pojat puolestaan klo 14.15. Joukkuekilpailun mitalipelit pelataan keskiviikkona samanaikaisesti klo 18.30 alkaen.