Brunswick Ballmaster Openin juhlaturnauksen avauserä keilattiin perjantaina iltapäivällä Talissa. Kuuden sarjan jälkeen kärjessä ovat Juhani Tonteri ja Jarno Lahti, joiden tuloksilla kaksikko nähdään todennäköisesti karsintojen jälkeen 72 parhaan joukossa, jotka etenevät loppukilpailuun.

Karsintarajasta on turha puhua vielä avauserän jälkeen, mutta Juhani Tonteri keilasi erän ja kilpailun tämänhetkisen kärkituloksen 1392 ja Jarno Lahti vain pisteen vähemmän.

Tonteri oli yhtä hymyä kuudennen sarjansa jälkeen. Hänen viimeinen sarjansa alkoi heikosti, mutta hän onnistui puristamaan lopussa neljän kaadon jonon, ja päätösarjan tulos 202 sinetöi hänet avauserän kärkikeilaajaksi.

– Hieno turnaus on tänä vuonna, eikä itselläni ole hetkeen ollut näin loistava fiilis keilata. Näin iso ja hieno turnaus, niin löytyy poltetta pelata. Oli tosi hieno tänään pelata vielä, kun onnituinkin, Tonteri kuvaili erän päätyttyä.

Viimeisen sarjansa nousujohteiseen tekemiseen Tonteri oli luonnollisesti tyytyväinen ja helpottunut siitä, että hän sai viime hetkillä tarvittavat kaadot.

– Ei ollut yhtään tuplaa sarjan alussa, mutta onneksi viimeisiin heittoihin sain onnistumiset. Ne voivat olla ratkaisevia pisteitä. Toivottavasti tämä riittää finaaliin, niin ei tarvitse puristaa enää.

Samoilla linjoilla oli Lahti, joka myös selvitti hienosti pitkän rataolosuhteen tuottamat haasteet.

– Pallo osui tähän keliin kohdalleen, eikä tarvinnut liikaa pakottaa tekemistä. Radat kääntyivät yllättävän paljon siihen nähden, että on 50-jalkainen rataolosuhde. Öljyä kun on paljon, ei tarvinnut kovaa heittää, Lahti sanoo.

Lahti lähtee nyt monien muiden suomalaiskeilaajien tavoin heittämään Ruotsiin AIK:n karsintaa ennen kuin hänen pelinsä jatkuvat Ballmaster Openissa.

– Tämä on todella hauskaa aikaa keilaajalle, kun pääsee kahta hyvää turnausta heittämään. Vielä kun täällä Talissa on juhlaturnaus, on vielä enemmän panoksia ja todella mukava heittää, Lahti tunnelmoi.

Kärkikaksikon takana Janne Heikkiläinen 1346, Juho Mäkelä 1326 ja Jaakko Rantala 1321.

Kaikki avauserän tulokset näet kisajärjestäjän sivuilta tästä linkistä.

Viidenneksi erässä keilannut Rantala oli lähellä myös ensimmäisen 300 sarjan palkintopottia, mutta täydellinen sarja jäi yhden keilan päähän. Yhden sarjan tuloksella 299 hän on kuitenkin nyt kiinni turnauksen parhaan sarjan tittelissä, jolla hän voi voittaa peräti seitsemän tuhatta euroa, jos 300 sarjoja turnauksessa ei nähdä ja 299 jää turnauksen parhaaksi yhden sarjan tulokseksi.

Mikäli 300 pisteen sarjoja heitetään useampia, voittaa ensimmäinen 300 pisteen sarja 3000 euroa. Ensimmäisen 300 pisteen sarjan heittänyt sekä kaikki muut 300 pisteen sarjan heittäjät pelaavat lisäksi yhden heiton uusinnan 4000 eurosta.

Seuraavaksi Talissa käynnistyy perjantaina klo 18.00 toinen erä, joka on suunnattu juniorikeilaajille, joten radoilla nähdään sankoin joukoin keilaajalupauksia. Erän kolme parasta junioria palkitaan erikoispalkinnoilla.