Suomen molempien joukkueiden saavutettua pronssia keskiviikkona, pelattiin Tilburgissa vielä myöhään illalla joukkuepelien loppuottelut. Pojissa voitto meni upeasti pelanneelle Ruotsin joukkueelle, mutta Saksa järjesti finaalista jännittävän trillerin. Tytöissä kultamitaleita juhli Suomen välierässä voittanut Venäjän joukkue. Torstaina pelit jatkuvat tyttöjen singlen karsinnalla. 

Tässä uutisessa kerroimme eilen Suomen poikien ja tyttöjen pronssimitaleihin päättyneestä kisapäivästä. Vielä välierän jälkeen keilattiin loppuottelut, jotka venyivät myöhään iltaan saakka.

Välierässä Suomen pojat selvästi voittanut Ruotsin joukkue jatkoi upeaa virettään myös loppuottelussa Saksaa vastaan. Ruotsalaispojilla heitot ja välineet ovat sellaisessa iskussa tässä turnauksessa, ettei paljoa virheitä saa vastustajille tulla, jos heidät haluaa voittaa.

Carl Eklund, Alex Joki, Loke Molander ja Robin Ilhammar  keilasivatkin loppuotteluun upean tuloksen 975. Hattua pitää nostaa Saksan joukkueelle Paul Purps, Patrick Weichert, Maris Materne ja Zeno Janßen, joka vastasi Ruotsin heittoon ja loppuottelu ratkaistiin vasta kymppiruuduissa, joissa molemmat joukkueet tekivät kaatoa kaadon perään. Saksalle myös huipputulos 954, jolla olisi monta finaalia voitettu.

Myös tytöissä kulta meni Suomen kaataneelle joukkueelle, kun Venäjän joukkue murskasi Tanskan tyttöjen kultahaaveet. Venäläiset Vasilisa Rudakova, Polina Shutova, Daria Nedoseeva ja Victoria Kashirskaya kruunattiin Euroopan mestareiksi lukemin 762-675.

Tytöt singlessä torstaina

Torstaina Suomen pojat viettävät välipäivää ja tytöt pelaavat singlen karsinnan. Klo 10.oo radoilla pelaavat Suomen joukkueesta Peppi Konsteri ja Pinja Laukkanen. Iltapäiväerässä klo 14.15 keilaavat Roosa Pusa ja Mila Nevalainen.

Seuraamme tässä uutisessa tyttöjen singlen etenemistä.

Tytöistä ensimmäisenä singlessa radoilla Pinja Laukkanen ja Peppi Konsteri.

Peppi ja Pinja tekivät singlen avauslähdössä loistavaa työtä. Peppi keilasi itsensä ensimmäisen erän toiseksi kuuden sarjan tuloksella 1311, joka oli viisi pistettä vähemmän kuin erän ykkösnimellä Tshekin Eliska Krummerovalla. Puolet tytöistä pelaavat vielä toisessa erässä, mutta Pepin tuloksella ollaan lähellä mitalipelipaikkaa.

Lisäksi keskiarvolla mitattuna Peppi on All Event -tuloksissa kärjessä. Pelaamaansa 18 sarjaan Peppi on tehnyt tulosta 3674 pistettä keskiarvolla 204. Singlen toisen erän jälkeen tiedämme lopulliset sijoitukset, kun kaikki tytöt ovat osion pelanneet.

–  Minulla oli tosi hyvä fokus koko pelin singlessä, ja haluaisinkin tässä kohtaa lähettää kiitokset psyykkiselle valmentajalle Aapo Kilpeläiselle, jonka kanssa henkistä puolta on työstetty ja tänäänkin pelien aikana käytin hyödyksi niitä yhdessä käytyjä asioita. Heittohan minulla on ollut koko ajan kasassa, mutta nyt oli mieli hyvin mukana, Peppi kiitteli.

– Peli-idea oli aika sama kuin koko turnauksessa tähänkin asti. Sekin tietysti vaikuttaa, kun alkaa oppimaan hallin ratojen eroja, Peppi sanoo.

Hienosti keilasi myös Pinja, joka pelasi tänään turnauksen parasta peliään. Tuloksella 1180 (KA 196,7) hän oli singlen avauserän seitsemänneksi vahvin keilaaja, minkä lisäksi hän nousi keskiarvon perusteella All Eventin 19. sijalle ja on siis lähellä paikkaa Masters-peleissä, johon pääsevät 24 parasta tyttöä All Event -pisteiden perusteella.

– Tänään oli pirteä ja hyvä fiilis pelata. Jaksoin keskittyä hyvin heittoon ja paikkopelaaminen oli myös hyvää. Tulokseen vaikutti paljon se, että sai pidettyä heiton kasassa.

Seuraavaksi keilataan klo 14.15 tyttöjen singlen toinen erä, jossa radoilla ovat Suomen joukkueesta Mila Nevalainen ja Roosa Pusa.

Peppi Konsterille All Event -kultaa ja single-mitali

Tilburgissa kirjoitettiin tyttöjen singlen karsinnan päätteeksi suomalaista keilailuhistoriaa, kun Peppi Konsterille varmistui All Event -kultaa. Kyseessä on ensimmäinen suomalaisen All Event -kulta juniorityttöjen tai naisten EM-kilpailuissa.

Konsteri oli singlessä karsinnan toinen, joten hänelle varmistui myös single-mitali. Singlen mitalipelit keilataan perjantaina ja samana iltana Konsterille jaetaan myös All Event -kulta perjantai-illan palkintojenjaossa. Tästä aiheesta pian lisää erillisessä uutisessa.

Singlen karsinnan päätteeksi varmistui myös, että kaikki Su0men joukkueen tytöt keilaavat Mastersissa, kun kaikki sijoittuivat All Eventissa 24 parhaan joukkoon.

Mila Nevalainen ja Roosa Pusa eivät yltäneet singlen mitalipeleihin Milan keilattua kuuteen sarjaan 1170 pistettä ja Roosan keilattua 1137 pistettä. Suomalaisten pisteet ja sijoitukset singlen karsinnassa:

2. Peppi Konsteri 1311
14. Pinja Laukkanen 1180
16. Mila Nevalainen 1170
21. Roosa Pusa 1137

Tulokset  

Livestream