Sunnuntaina Talissa oli vilskettä, kun yhteensä 25 suomalaista ja virolaista junioria keilasivat ystävyysottelun. Kilpailuna keilattiin Talissa meneillään oleva 3s+3s kilpailu. Kilpailun ja lounaan jälkeen vielä harjoiteltiin mm. SPECTOn kanssa, joten kaikkiaan radoilla vietettiin aikaa neljä tuntia. Usealle juniorille kilpailu oli ensimmäinen virallinen keilakilpailu ja kaksi junioreista tutustui kilpailemiseen harjoituskilpailun muodossa. Tällä kertaa suomalaiset veivät voiton virolaisista. Kilpailussa palkittiin myös parhaimpia henkilökohtaisia tuloksia parhaimpana Nooa Vilokkinen 1445 sekä pienimmän sarjaeron tulos 11 pistettä, jonka teki Viron Silver Grauen.

Ajatuksen ystävyyvottelun järjestämisestä käynnisti Viron maajoukkuekeilaaja ja Suomessa GB:tä edustava Kert Truus. Tammikuussa Ballmasterin yhteydessä Kert kysyi GB:n ja Letsbowlin junioritoiminnasta vastaavalta Reija Lundénilta, olisiko tällainen ottelu mahdollinen, eikä vastausta tarvinnut epäröidä. Sopiva ajankohta tapahtumalle löytyi kalentereista toukokuun lopusta.

Virolaiset juniorit ovat pienestä Raplan kaupungista n. 50 km Tallinnasta etelään. Heidän valmentajansa on Ballmasteriinkin osallistunut Maarek Lee. Suomalaiset juniorit koostuivat helsinkiläisistä Letsbowl-junioreista, jotka edustavat GB:tä ja Patteria, ja lisäksi mukana oli kaksi vantaalaisen Elevenin junioria.

Ystävyysottelu oli nimensä veroinen, sillä päivän päätteksi snappi- ja insta-tietoja vaihdettiin ahkerasti. Vastavierailua Viroon alettiinkin jo heti suunnitella ensi kaudelle.

 

Reija Lundén