Tomas Käyhkö keilasi jälleen hyvän blokin, kun PBA Players Championshipissa jatkettiin porukan vähentämistä. Hän teki sikäläisittäin puolipäivän peliin mukavat 1314 (keskiarvo 219) ja varmisti helposti paikkansa 18 parhaan joukossa vielä yhteen kuuden sarjan osioon. Tomaksen aloitus oli hyvä 239, eikä jatkossakaan ole valittamista, mitä nyt yksi 180:nen joukkoon lipsahti. Viimeisellä 254 sarjallaan hän nousi listalla jo neljänneksi ja kolkuttelee siis sitä sijaa, joka pääsee suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle.

”Tänään ei löytyny ihan niin helposti ne kaadot, mutta eilinen oli kyllä tohon kenttään aika älytön tulos (1477). Nyt sai semmosen normaalin hyvän pelin. Koitetaan jatkaa vaan hyvää keilaamista.”, jutteli Tomas tuoreeltaan pelin jälkeen.

Pätkivästä striimistä seurattuna näytti siltä, että tulostaso jäi matalaksi, mutta kyllä lopulta kymmenen miestä kahdesta tusinasta veteli päälle 1300. Blokin parhaan lukeman kirjasi Jakob Butturff, jolle merkittiin 1381 (230). Viimeiseen sarjaan Jaakoppi takoi täydet 300. Sijoitukset listalla vaihtelivat paljonkin, mutta yksi on ja pysyy: EJ Tackettin johto. Tämän päivän osiossa hän ei porukasta erottunut, ainakaan kärkeen, mutta vaikka päivän saalis oli vain 1211 (202), jatkaa hän kirkkaasti ykkösenä. Butturff tosin kiri viimeisellä sarjalla eroa kiinni lähes sata pistettä, mutta sitä riittää silti melkein 50. Kolmantena oleva Matt Russo on jäänyt Jakobista sata pistettä.

Viimeinen jatkaja sijalla 18 on Packy Hanrahan, josta Marshall Kent jäi vaivaiset kolme pistettä. Ikävä kyllä Osku Palermaa jäi Packysta 125 pistettä, eli hän karsiutui jatkosta. Ode sinnitteli mukana kolme ensimmäistä sarjaa, mutta neljänteen tullut 171 käytännössä pudotti hänet kisoista. Siinä jäivät kaadot vähiin ja seiskaruutuun tuli klippi 6-10 kuvasta ja heti perään toinen missi 2-5 keiloista. Kunnon loppukiriäkään ei syntynyt, päivän tulos oli 1207 (201) ja sijoitukseksi jäi 23. Rahnaa sillä kertyi 4600 dollaria.

Illan kuudella sarjalla haetaan ne 12 miestä, jotka menevät telkkarin pudotuspeleihin. Neljä ensimmäistä huilaavat ensimmäisen kierroksen ja lauantaina yhden sarjan otteluissa matsit menevät seuraavasti: viides kohtaa kahdennentoista, kuudes yhdennentoista ja niin päin pois. Sunnuntaina mukaan tulevat neljä kärkimiestä ja pelitavaksi muuttuu ”kisa kahteen sarjaan”. Keilataan kaksi sarjaa, jos jompikumpi voittaa molemmat sarjat, homma on siinä. Jos kumpikin voittaa yhden sarjan, pelataan uusinta jatkopaikasta. Sunnuntain neljän matsin voittajat palaavat kisaamaan pääpalkinnosta seuraavana äitienpäiväviikonloppuna. Siinä välissä käydään naapurivaltion puolella huitaisemassa Roth/Holman parikilpailu.