Suomen Olympiakomitea järjestää keskiviikkona 20.7. klo 10-17 perinteisen Olympiapäivän Helsingin Olympiastadionilla. Mukaan tapahtumaan on otettu yhteensä 20 eri lajia, mukaan lukien keilailu. Osallistuminen Helsingin olympialaisten 70-vuotisjuhlien päätapahtumaan on kaikille ilmaista; tervetuloa nauttimaan urheilun riemusta!

Olympiapäivän ohjelmassa on jokaisella lajipisteellä yksilöllistä toimintaa. Päivän aikana on mahdollista napata taskuun reilusti uusia urheilukokemuksia, niin lajikokeilujen kuin -näytöstenkin myötä. Tapahtumaan on osallistumassa myös suomalaisia urheilulegendoja, kuten olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, Susijengin Sasu Salin sekä soudun olympiamitalistit Sanna Sten ja Minna Nieminen.

Lajiohjelmien lisäksi uudistetun Olympiastadionin ympäristössä pääsee tutustumaan suomalaiseen olympia- ja urheiluhistoriaan. Päivään osallistujilla on  myös tapahtuman ajan ilmainen pääsy urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahtoon (Helsinki 52 -näyttely, lue lisää tästä!) sekä Helsingin Uimastadionille. Kokonaisuudessaan tapahtumaan odotetaan noin 5000-8000 kävijää.

Keilailun lajipisteeltä löytyy tänä vuonna noin 13 metrin pituinen keilarata oikeine palloineen ja keiloineen. Lisäksi lajipisteelle on tulossa keilailuun liittyvää lahjakorttiarvontaa, johon pisteellä kävijät voivat osallistua. SKL välittää tunnelmia Olympiastadionilta Keilailu Suomi -sometilien kautta sekä omilla kanavillaan.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi keilailupisteelle, p. 040 9632292 / Heli Turja! (viimeistään sunnuntai-iltana 17.7.)

Kaikki tapahtuman vapaaehtoiset saavat ennen kaikkea etuoikeuden nauttia urheilujuhlan tunnusta ja yhteisöllisyydestä paikan päällä! Apua keilailupisteellä tarvitaan sekä tiistaina radan rakennustöissä että erityisesti keskiviikkona mm. keilojen nostamisessa, pallojen palauttamisessa sekä purkamisessa. Tarkemmat tehtävät katsotaan porukalla paikan päällä. Kaikki tapahtumaan vapaaehtoisiksi ilmoittautuneet saavat ruoka- ja kahvilipukkeen.

Olympiapäivän info, lajit ja aikataulu

 

Simo Uosukainen