Miesten SM-liigan kauden toinen kierros on lauantain osalta keilattu Kuopion keilahallissa. Päivän joukkue oli ryhtiliikkeen tehnyt Mainarit, mutta yhtä paljon sarjapisteitä keräsi myös Tampereen TKK. 

Päivän joukkueen titteli jaettiin siis tällä kertaa keilapisteiden mukaan, joita Mainareilla oli tamperelaisia enemmän.

Mainareille tämä maistuu hyvin, sillä joukkue oli vastoin kaikkia odotuksia ensimmäisen kierroksen jälkeen toiseksi viimeisenä. Nyt joukkue nousi yhden päivän aikana kohisten sarjataulukossa.

Kolmanneksi paras joukkue lauantaina oli sarjakärjessä jatkava ja tasaisen kovaa tulosta tekevä TPS, jolla on nyt 36 pisteen johto sarjataulukossa. Helsingin GB oli lauantain neljänneksi tehokkain joukkue.

Lauantain tulokset ja sarjataulukko kokonaisuudessaan

Lauantain otteluiden tarkat tulokset

Mainarien Mika Heino ja GB:n Olli-Pekka Pajari olivat koko päivän tehokkaimmat keilaajat molempien tehtyä kuuteen sarjaan 1379 pistettä.

Heinon lisäksi Mainarien joukkueen toisella kierroksella kuuluvat Tomas Käyhkö, hallitseva Suomen Mestari Juho Rissanen, Luukas Väänänen sekä Onni Riikonen.

– Kyllähän odoteltiin jo silloin avauskierroksella, että peli lähtisi pyörimään, mutta siellä oli tuurikin meitä vastaan. Vastustajat onnistuivat meitä vastaan silloin hyvin. Tässä kolmella kolmea vastaan pelattaessa korostuu, jos yksikin pelaaja vetää isoa sarjaa. Nyt saatiin Heinon Mika mukaan ja hän teki hienoa tulosta. Hän hinasi meitä tänään ja me psytyimme Tomaksen kanssa venymään mukana, Rissanen summasi päivää Mainarien osalta.

TKK tosiaan keräsi saman verran sarjapisteitä lauantaina, ja myös heille kyseessä olo tavallaan revanssi, sillä avauskierroksella tamperelaiset tilastoivat paljon keilapisteitä, mutta voitot jäivät vähiin. Joukkue lähti tähän päivään seitsemänneltä sijalta ja nousi nyt kolmanneksi.

TKK:lla pelasivat lauantaina Perttu Jussila, Jarno Lahti sekä Petteri Salonen.

– Meillä oli hyvä päivä. Oltiin vähän odottavin mielin ja hävittiin lopulta vain yksi ottelu Patteria vastaan. Paremmalla prosentilla otettiin nyt sarjapisteitä ja sitä kautta voittoja. Aamu kun alkaa voitolla Mainareista heidän kotikentällään, niin onhan se mukavaa, Petteri Salonen virnisti.

Petteri Salonen, Jarno Lahti ja Perttu Jussila keräsivät TKK:lle yhtä paljon sarjapisteitä kuin Mainarit.

Liigakentillä aistii poikkeuksellisen kauden, kun pelireissut ovat harvassa ja kokoontumaan päästään harvemmin.

– Nämä harvat pelireissut on kivoja. Rankingitkin ovat vasta joulukuussa, niin kiva saada ryhmää kasaan ja tavata tuttuja.  Tämä homma on tärkeää myös sen takia, että nähdään muita ja läppä lentää, vaikka aina peli ei kulkisikaan. Ihan varmasti kaikki osaa arvostaa tätä poikkeuksellisen kauden aikana, Salonen sanoo.

Miesten liigakierros jatkuu viidellä ottelulla sunnuntaina Kuopion keilahallissa klo 10.00.

Lauantain henkilökohtaiset tulokset

 

Tässä uutisessa seurattiin aikaisemmin reaaliajassa päivän tapahtumia:

Lauantain otteluiden seuranta 

Tänään kaikki joukkueet pelaavat kuusi ottelua ja sunnuntain loput viisi. Koronaviruksesta johtuvista linjauksista johtuen kierros pelataan ensimmäisen kierroksen tavoin kolmella kolme vastaan. SKL seuraa päivän tapahtumia tässä uutisessa, kun pelit saadaan käyntiin.

Reaaliaikainen tilanne viidensien otteluiden jälkeen

1. ottelut 

TPS jatkaa siitä, mihin avauskierroksella jäi voittaen Mistralin 16-0 ja samalla turkulaisten kolmikko Samu Valaranta, Jesse Kallio ja Tony Ranta tekee heti vaakuttavan yhteistuloksen 711.

TKK ja Mainarit jäivät sarjapisteiden valossa alle tasonsa kauden avauskierroksella, joten molemmat lähtevät hakemaan Kuopiosta uutta nousua kaudelle. Joukkueet kohtasivat toisensa avausottelussa, jonka TKK vei nimiinsä 12-4 tiukalla erolla 671-657, joten tappiolla alkaa Varkauden Mainareilla tämäkin kierros.

Ensimmäisten otteluiden kaikki tulokset 

2. ottelut  

GB on aloittanut puhtaasti kahdella voitolla, ja nyt joukkue ottaa puhtaasti pisteet 16-0 RäMeen kustannuksella. GB:n joukkueessa pelaavat tällä kierroksella Kimmo Lehtonen, Pyry Puharinen, Olli-Pekka Pajari sekä Olli Pakonen.

TPS kärsii liigakauden avaustappionsa Seinäjoen WRB:tä vastaan. Myös TKK ja Lahden Bay ovat voittaaneet molemmat avausottelunsa.

Mainarit nappaa puolestaan yli sadan pisteen erolla Ysisataan. Mika Heino tekee Mainareille ison sarjan  248. Rataolosuhde enakoitiin haastavaksi jo ennen kierrosta ja siltä se vaikuttaisi, kun katsoo heittelevää tulostasoa.

Toisten otteluiden kaikki tulokset 

3. ottelut 

TKK jatkaa päivän tähän asti vahvimpana joukkueena, kun se voittaa nyt Ysisadan 16-0, minkä lisäksi tamperelaiset ovat voittaneet kaikki päivän ottelunsa.

Hyvin päivänsä aloittanut GB pelaa nyt tahmeasti ja häviää TPS:lle selvin lukemin. Ainoat raskaat pisteet GB:lle nappaa Pyry Puharinen.

TKK:n jälkeen toiseksi eniten sarjapisteitä on kerännyt Lahden Bay, joka pitää lujasti kiinni paikastaan kokonaistaulukon kolmannella sijalla. Myös Mainareille päivän toinen voitto Patterin kustannuksella, joten varkauslaiset ovat hyvällä tiellä edelliskierroksen pettymyksen jälkeen.

Henkilökohtaisissa tuloksissa kaksi pelaajaa on ylittänyt kolmella sarjalla yli 700 pisteen rajan. He ovat Maianrien Mika Heino (715) sekä Lahden Bayn Jari Ratia (702).

Kolmansien otteluiden kaikki tulokset  

4. ottelut 

Tämän päivän tilastokummajainen on tähän asti porvoolaisseura Mistral, sillä joukkue on kerännyt keilapisteitä toiseksi eniten, mutta kerännyt merkitseviä raskaita pisteitä vasta seitsemänneksi eniten. Nyt joukkue häviää RäMeelle marginaalisella erolla 609-604.

TKK on vahva pelistä toiseen, se on voittanut kaikki neljä otteluaan ja joukkue on lähellä päivän joukkueen titeliä. Vakuuttavaa on jälleen myös TPS:n tekeminen. Turkulaisilla on kokonaisuudessaan jo 204 sarjapistettä ja lähes 40 sarjapisteen kaula GB:hen.

Mainarit voittaa jälleen oman pelinsä, ja joukkue on noussut päivän aikana jo tässä vaiheessa kolme sijaa sarjataulukossa ylöspäin. Heino, Ratia ja Petteri Salonen ovat tässä vaiheessa tehokkaimmat pelaajat.

Neljänsien otteluiden tulokset

5. ottelut 

TPS tekee jälleen tällä kierroksella huimaa tulosta ja joukkue nousee ennen viimeisiä sarjoja kärkeen ja on lähellä napata jälleen päivän joukkueen tittelin itselleen, kun se on hävinnyt vain yhden ottelun ja voittanut kaksi viimeisintä peliään 16-0.

Neljän sarjapisteen päässä ovat kuitenkin sekä TKK, Mainarit että GB. Mainarit on tehnyt odotetun ryhtiliikkeen edellisen liigakierroksen jälkeen.

Päivitämme uutista pian, kun pelit saadaan lauantain osalta päätökseen.

Viidensien otteluiden tulokset

6. ottelut

Mainarit ratkoo itselleen päivän joukkueen tittelin voittamalla TPS:n 16-0. Myös TKK kerää saman verran sarjapisteitä kuin Mainarit, kun se voittaa viimeisessä ottelussaan Mistralin 16-0.

Kuudensien otteluiden kaikki tulokset