Helsingissä Talin keilahallissa järjestettävät keilailun miesten EM-kilpailut siirtyvät koronaviruksen takia toistamiseen elokuulle 2021. Samalla ensi vuoden tammikuulle siirretyt Tanskassa keilattavat naisten EM-kilpailut siirtyvät kesäkuulle 2021. Asian vahvisti tiistaina Euroopan keilailuliitto ETBF. 

Talissa järjestettävät miesten EM-kotikilpailut oli alunperin tarkoitus järjestää elokuussa 2020, mutta koronaviruksen takia ne siirrettiin aluksi ensi vuoden tammikuulle.

Nyt siirron myötä uudet päivämäärät miesten EM-kilpailuille ovat 11.-22.8.2021.

Tanskan Aalborgissa pelattavien naisten EM-kilpailuiden uudet päivämäärät ovat puolestaan 2.-13.6.2021.

Suomen Keilailuliitto oli kilpailun järjestäjänä Euroopan Keilailuliiton kanssa mukana, kun siirtoa ensi vuoden elokuulle lähdettiin työstämään.

– Olimme jo hyvissä ajoin varautuneet tähän tässä haastavassa tilanteessa, joka koskettaa Eurooppaa ja koko maailmaa. Koko ajan täytyy olla hereillä ja pitää olla suunnitelmat A,B ja C. Järjestelyt ovat jo aiemmin kertaalleen siirrettyjen EM-kisojemme kannalta valmiina ensi elokuulle. Luovuttaminen ei ole vaihtoehto kisojen järjestämisen suhteen. Pelaajien kannalta tämä on tietysti kaikista harmillisinta, koska he joutuvat jo toisen kerran muuttamaan tehtyjä suunnitelmiaan kohti kotikisojamme ja niiden joukkuevalintoja, kommentoi SKL:n toiminnanjohtaja Sami Järvilä.