Jari Ratia (Bay, Lahti) ja Juho Rissanen (Mainarit, Varkaus) keilasivat miesten välierässä vastakkain ja naisten välierässä pelasivat Mila Nevalainen ( Juvel-Team, Hämeenlinna) ja Jaana Taavitsainen (Smash, Rauma). 

Yle TV2 lähettää naisten ja miesten loppuottelut klo 18.00 alkaen, mutta sitä ennen Lahdessa keilattiin vielä välierät.

Miehissä Santtu Tahvanainen (Kierrehirmut, Ylöjärvi) eteni suoraan loppuotteluun kärkipaikalta. Naisissa paikan loppuottelussa varmisti puolestaan Eliisa Hiltunen (Bay, Lahti).

Molemmille saadaan parit välieristä, joissa keilataan kaksi sarjaa tulosta.  SKL seuraa tässä uutisessa mitalipelien tapahtumia.

Miesten välierä – ensimmäinen sarja

Juho Rissanen 226 – Jari Ratia 201

Toinen sarja 

Juho Rissanen 237 – Jari Ratia 258

Juho Rissanen loppuotteluun yhteistuloksella 463-459!

– Uskoin ennakkoon, että Rissanen olisi vahvoilla uretaanipallolla. Ratia teki fiksun pallon vaihdon toiseen sarjaan, ja heitti tuon toisen todella hyvin, mutta se ei enää riittänyt. Breikit olivat Juhon puolella, kommentoi Pasi Uotila, joka on tänään Lahdessa Ylen lähetyksessä kommentaattorina Pertti Tapolan selostaessa loppuottelut.

Seuraavaksi keilataan naisten välierä, jossa kohtaavat Mila Nevalainen sekä Jaana Taavitsainen. (artikkeli jatkuu kuvan jälkeen)

Eliisa Hiltunen (edessä) on varmistanut paikkansa loppuottelussa. Mila Nevalainen (vas.) ja Jaana Taavitsainen kohtaavat välierässä.

Naisten välierä – ensimmäinen sarja 

Mila Nevalainen 202 – Jaana Taavitsainen 179

Toinen sarja 

Mila Nevalainen 216 – Jaana Taavitsainen 175

Vasta 16-vuotias Mila Nevalainen etenee loppuotteluun yhteistuloksella 418-354. Loppuottelussa Nevalainen kohtaa Eliisa Hiltusen. Jaana Taavitsaiselle ripustetaan SM-pronssia kaulaan.

– Taavitsaisella jäi vaisuksi tämä välierä, eikä hän saanut tosissaan haastettua Nevalaista varsinkin, kun hänellä oli haasteita toisella rataparilla. Nevalaisella puolestaan oli 17 rata jo alussa hallussa ja 18 radan pelaaminen parani hänellä koko ajan. Uskon tämän takia Nevalaisen olevan vahvana myös loppuottelussa, Uotila kommentoi naisten välierää.

Muistutuksena, että klo 18.00 Yle TV2 -kanavalla alkaa suora lähetys ja siinä näytetään loppuotteluiden ratkaisuhetket. Naisten loppuottelu alkaa klo 17.40 Lahden keilahallissa.

 

Mila Nevalainen ja Eliisa Hiltunen aloittivat loppuottelun klo 17.40. Ratkaisuhetket tulevat Yle TV2 -kanavalla klo 18.00 alkaen.

 

Naisten loppuottelu – ensimmäinen sarja 

Eliisa Hiltunen 212 – Mila Nevalainen 143

Toinen sarja 

Eliisa Hiltunen 164 – Mila Nevalainen 186

Eliisa Hiltunen voittaa uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden yhteistuloksella 376-329.

Aiheesta lisää, kun miesten loppuottelu saadaan päätökseen.

Miesten loppuottelu – ensimmäinen sarja

Santtu Tahvanainen 245 – Juho Rissanen 228

Toinen sarja

Santtu Tahvanainen 190 – Juho Rissanen 223

Juho Rissanen voittaa Suomen mestaruuden 451-435. Aiheesta pian lisää erillisenä uutisena kotisivuillamme.