Euroopan ja Yhdysvaltojen välinen Weber Cup keilataan alkuviikosta Coventryssa, Englannissa. Osku Palermaa palaa jälleen Euroopan joukkueeseen muutaman vuoden tauon jälkeen.

Ricoh Arenalle Coventryyn on rakennettu yksi rata, jolla tiivistunnelmainen kilpailu tapahtuu, tämän hetken tyylin mukaisesti ilman yleisöä. Maanantaista alkaen kolmen päivän ajan käydään mies miestä, tai pari paria-vastaan yhden sarjan otteluita, joista voitetusta matsista tulee piste joukkueen plakkariin. Kaikkina pelipäivinä keilataan kaksi sessiota, joissa alkupäivinä on seitsemän ottelua kussakin. Keskiviikon aamupelejä tulee kahdeksan ja iltavuorossa yhdeksän, mikäli niin pitkälle mennään. Kaikkiaan aikataulussa on 45 peliä, voittajaksi selviytyy se joukkue, joka ensin saa tililleen 23 voittoa tai niin paljon pisteitä, että vastustaja ei voi enää tavoittaa. Jos toinen joukkueista on selväsi parempi, pelit päättyvät kun ratkaiseva ero syntyy.

Nyt pelattava Weber Cup, nimi tulee jenkkilegenda Dick Weberin mukaan, on historian 21. Ensimmäinen ottelu keilattiin vuonna 2000 Varsovassa, Puolassa. Sen jälkeen keilattiin 19 kertaa Englannissa, kunnes viime vuoden pelit keilattiin Las Vegasissa, Yhdysvalloissa. Kaksi viimeistä turnausta on vienyt nimiinsä USA, joka viime vuoden voittonsa myötä tasoitti pelit tilanteeseen 10-10. Tälle vuodelle sessioiden määrää on lisätty viidestä kuuteen ja otteluiden määrää sen myötä.

Joukkueissa on kummassakin viisi keilaajaa, jotka keilaavat eri miehiä vastaan kapteenin valitsemalla tavalla, mutta tiettyjä sääntöjä noudattaen niin, että kaikille miehille tulee ainakin muutamia pelejä. Kisa alkaa baker-pelitavan joukkuesarjalla, niitä on ohjelmassa kaikkiaan kolme eri päivinä.

Euroopan kapteenina toimii jo perinteisesti Englannin Dominic Barrett. Hän on mukana jo 13. kertaa. Dom on valinnut joukkueeseensa ruotsalaisen Jesper Svenssonin, maanmiehensä Stuart Williamsin, Osku Palermaan, joka keilaa tässä kisassa yhdeksättä kertaa, sekä ensikertalaisena Tanskan Thomas Larsenin. USA:n joukkue on paperilla kivikova. Kapteeni Chris Barnes keilaa 12. Weber Cupinsa. Mukana ovat kokenut Bill O’Neill, kaksikätiset Kyle Troup ja Anthony Simonsen sekä Indianan kierrehirmu EJ Tackett.

Rataolosuhde on perinteisesti tehty suhteellisen keilaajaystävälliseksi, joten tulostaso tullee jälleen nousemaan korkeaksi.

Pelit alkavat maanantaina klo 15.00 Suomen aikaa joukkuesarjalla. Iltavuoro alkaa klo 20.00. Samat ajat pitävät kaikkina päivinä. Ensimmäisessä henkilökohtaisessa matsissa kohtaavat Jesper Svensson ja Bill O’Neill, sen jälkeen kapteenit valitsevat pelaajansa. Uutta on, että kahteen otteluun saavat nettiä seuraavat äänestää pelaajat Weber Cupin sivuilla.

Suomessa Weber Cup näkyy Viasatin/Viaplayn kautta. Suora linkki Viaplayn Weber Cup -sivuille.

Teksti: Pekka Korpi

Weber Cupin sivuille