Englannin Coventryssa keilattava 21. Weber Cup alkoi isäntien kannalta surkeasti, kun Yhdysvaltain joukkue otti voiton kuudessa ensimmäisessä ottelussa. Jesper Svensson kavensi ensimmäisen session tulokseksi 1-6.

 

 

Kuten odotettavissa oli, tulostaso Ricoh Arenan radalla nousi kovaksi. Se näkyi jo ensimmäisessä joukkuesarjassa, jonka vieraat ottivat selvästi 267-212. Sama tahti jatkui toisessa ottelussa, siinä Bill O’Neill kaatoi Jesper Svenssonin 268-255.

  • Jesper oli Billiä parempi, mutta pystytyskone kun pystyttää ykköstä enempi vasemmalle, vasurin pesä on pienempi kuin normaalisti ja meillä isompi, kommentoi Osku Palermaa ensimmäistä singleottelua.

 

Ensimmäisessä paripelissä vauhti vaan kiihtyi, O’Neill ja EJ Tackett paukuttivat 289-254 voiton Dominic Barrettista ja Svenssonista. Neljännessä sarjassa radalle pääsi myös Osku Palermaa. Iltapäivän teeman mukaisesti hän sai kyytiä Kyle Troupilta 192-255.

  • Tuntui, että minulla oli oikea reaktio, mutta kun pesä oli hieman isompi, niin en saanut palloa kimpoamaan riittävästi ja jäi kolme ring-kymppiä, vaikka eri asioita yritin. Sitten kokeilin muuta ja se loppui katastrofina, Osku manaili otteluaan.

 

Anthony Simonsen ei antanut Barrettille armoa, vaan otti jenkeille viidennen voiton pistein 268-246. Chris Barnes ja O’Neill veivät Stuart Williamsia ja Thomas Larsenia entiseen tahtiin 268-240 ja tilanne oli jo tennistermein 6-0.

Hieman lohtua tuli iltapäivän viimeisessä pelissä. Siinä Svensson kaatoi Tackettin 267-267 tasasarjan jälkeen kahden ruudun uusinnassa 60-39 ja kavensi Cupin eron viiteen pisteeseen 1-6.

  • Sessio oli malliesimerkki siitä, mikä on kun pallo matchaa ja kun on lähellä. Heillä liike oli kohdallaan ja meillä lähellä. Nyt kiritään eroa kiinni iltasessiossa, Palermaa lopetti.

 

Suomen aikaa klo 20 alkaa toinen seitsemän sarjan varvi.

 

Pekka Korpi

Kuva: Betvictor

Weber Cupin sivuille