Weber Cupin maanantain iltajaksossa jatkui aiemmin alkanut suunta, Yhdysvallat runnoi Euroopan joukkuetta lähes kaikissa sarjoissa. Illan lukemat olivat 4-2 USA:lle ja kokonaistilanne ensimmäisen päivän jälkeen on vakuuttavasti 10-3 vieraiden eduksi.

 

Euroopan joukkueen ainoa ilonaihe on ollut ruotsalainen kaksikätisesti keilaava vasuri Jesper Svensson, joka on ollut mukana tuomassa isäntäjoukkueen kaikkia kolmea pistettä. Hän voitti iltapäivän päätteeksi EJ Tackettin uusinnassa. Illalla hän yhdessä tanskalaisen Thomas Larsenin kanssa kaatoi Anthony Simonsenin ja Chris Barnesin ja päivän viimeisessä pelissä Jeppe voitti Kyle Troupin. Kaikissa muissa peleissä kotijoukkueelle on tullut turpaan.

Iltapelit alkoivat Larsenin ensimmäisellä singlepelillä USA:n kapteenia Barnesia vastaan. Tiukka peli, mutta huonosti kävi, 243-254. Sitten Bill O’Neill kurmuutti Stuart Williamsia 256-202 ennen Euroopan osan ensimmäistä pistettä, jonka toivat skandinaavit Svensson ja Larsen tuloksella 278-217 Simonsenia ja Barnesia vastaan.

Kaksi seuraavaa matsia meni taas jenkeille. Troup voitti Euroopan kapteenin Dominic Barrettin 236-202 ja paripelissä Williams ja Osku Palermaa saivat tunnustaa Troupin ja Tackettin paremmakseen pistein 221-257. Illan viimeisessä pelissä, johon pelaajat valikoituivat fanien äänestyksellä, sitten Svensson antoi sitten hieman lohtua voittamalla Troupin 256-246.

Euroopan kapteeni Dom Barrett suomi joukkuettaan illan jälkeen:

  • Vastustajat olivat vain liian hyviä tänään. He ovat maailman parhaita keilaajia, ja useimmat ovat hyvässä kunnossa. Itse olen pettänyt joukkueen pahasti, mielestäni Stulla (Williams) on paljon tehtävää ottelun loppua kohti. Pari ensimmäistä matsia, jotka pelasimme Thomasin kanssa, eivät menneet hyvin. Sama koskee Oskua, hän oli vaikeuksissa alussa, mutta näemme huomenna erilaisen Oskun. Luojan kiitos meillä on Jesper.

Osku Palermaa kommentoi iltapelejä myöhemmin:

  • Lähes sama tarina siinä iltasessiossa, muutama huono heitto lisänä. Jesper pelasi hyvin ja kun heillä eli ole vasuria, niin saa myös yksin pelata, joka oli ainoa asia mikä meillä onnistui. Ennen mainittu pystytysvika korjattiin tauolla ja illalla seisoivat keilat hyvin.
  • Itselle jäi paripeli Stuartin kanssa ainoaksi sarjaksi iltasessiossa ja kun hänellä oli hieman ongelmia reaktion kanssa, niin sain vain kaksi avausvetoa.
  • Kaikki täällä on hyvä pelaajia ja jos yksi joukkueista on hyvin kartalla ja toinen ainoastaan lähistöllä, niin näin käy kovinkin helposti. Ja niin kävi eilen.
  • Kovin rankka päivä joukkueelle mutta sarjoja on paljon jäljellä! Tiistaina käännetään nuo roolit päinvastoin ja aloitetaan come back!

 

Ensimmäiseen sessioon rataolosuhteen valitsi USA ja iltapeleihin Eurooppa.

 

Pelit jatkuvat tiistaina klo 15.00 Suomen aikaa ja ne ovat nähtävissä suorana Viasatilla.

 

Pekka Korpi

Kuva: Matchroom Sport

Weber Cupin sivuille