Talissa keilataan vuoden ensimmäinen ja kauden neljäs Ranking -osakilpailu lauantaina 25.1. Ilmoittautuminen osakilpailuun on auki nyt.

Lauantaina 25.1. kello 10:00 keilataan kauden neljäs Ranking -osakilpailu Talin keilahallissa ja osakilpailuun voi ilmoittautua nyt.

Pelitapa on sama kuin syksyn toisessa osakilpailussa. Kaikki pelaajat pelaavat aluksi kahdeksan sarjaa, minkä jälkeen 20 parasta tulosta sekä 12 Lucky Loseria jatkavat Cup-muotoisella pelitavalla, kunnes voittaja on selvillä.

Alla järjestäjä Oy Bowling Ab:n osakilpailun säännöt. Ilmoittautumislinkki, palkinnot ja radanhoito löytyvät uutisen lopussa olevien linkkien kautta.

Osakilpailu maksaa 130 euroa ja se laskutetaan ensi viikolla, mutta pelimaksun voi maksaa myös ennen peliä Talin keilahallin kassalle.

Ranking-osakilpailut ovat myös Finnish Masters -osakilpailu A2 kategoriassa.

Säännöt:

Pelitapa neljännellä (ja toisella) kierroksella

Kaikki pelaajat pelaavat yhdessä ryhmässä, 5 pelaajaa/ratapari (tai vähemmän), 8 sarjaa amerikkalaisittain.

Jatkoon selviää 20 parasta tulosta (naiset + 8 pistettä/sarja) sekä näiden tulosten jälkeen yhteensä 12 Lucky Looseria. Lucky Looserit ovat sijojen 1-20 jälkeen 3 parasta miestä (ei senioria eikä junioria, lue HUOM), 3 parasta naista (ei senioria eikä junioria), 3 parasta senioria (mies tai nainen) ja 3 parasta junioria (tyttö tai poika).

Aluksi sijoille 17.-20. sekä Lucky Looser -pelaajat jatkavat ratahoidon jälkeen 2 sarjan yhteistuloksesta muodostuvin otteluin häviöstä ulos. 17. vs 32. jne. 32. on heikoimmalla Lucky Looser tuloksella jatkoon selvinnyt pelaaja. Toisella kierroksella kohtaavat 8 sarjan jälkeen sijoille 9.-16. sijoittuneet ja ensimmäisen kierroksen voittajat. 9. vs heikoimmin sijoitettu (8 s perusteella) jne. Kolmannella kierroksella kohtaavat 8 sarjan jälkeen sijoille 1.-8. sijoittuneet ja toisen kierroksen voittajat. 1. vs heikoimmin sijoitettu jne.

Tämän jälkeen 8 voittajaa pelaa vastakkain jne. Ottelukierroksia tulee yhteensä 5 + loppuottelu, joka on myös kahden sarjan yhteistulos. Loppuottelu on ohi arviolta klo 19:30. Mikäli yhtään pelaajaa ei enää Lucky Looser paikalle löydy selviytyy jatkoon seuraava yleisellä tuloslistalla jne.

Palkinnot määräytyvät ensimmäisen 8 sarjan tulosten perusteella sekä jokaisesta voitetusta ottelusta saadun palkinnon perusteella.

HUOM! Juniori tai Seniori pelaaja voi ennen pelin alkua ilmoittaa kirjallisesti, että hän haluaa itsensä laskettavaksi mieheksi/naiseksi juniorin/seniorin sijaan. Eli kukaan pelaaja ei voi taistella useammasta kuin kolmesta Lucky Looser paikasta.

Pudotuspeli

Ennen pudotuspelien alkua tehdään ratahoito.

16 pelaajaa sijoitetaan kaavioon 17. vs 32. jossa pelataan 2 sarjan yhteistuloksesta muodostuvia otteluita. Voittaja jatkaa ja hävinnyt putoaa.

Toisella kolmannella kierroksella pelaajia on 16 joissa korkeimmalle sijoitettu kohtaa heikoimmin sijoitetun jne. Ratoja ei hoideta, vaan siirrytään radalle missä pelaajat eivät ole pelanneet.

Seuraavalla kierroksella 8, seuraavalla 4 josta loppuottelussa kohtaa 2 pelaajaa.

Mikäli 2 sarjan yhteistulos päättyy tasan voittaa pienempi tasoitus. Tasoituksettomat tai saman tasoituksen omaavat pelaajat suorittavat tasatuloksen sattuessa yhden heiton uusinnan. Tarvittaessa uusintoja jatketaan, kunnes voittaja on selvillä. Uusinnassa korkeammalle sijoittunut pelaaja saa valita aloittajan ja aloitusradan. Molemmat keilaajat heittävät samalla radalla. Mikäli tämä heitto ei tuo ratkaisua, sama menettely uusitaan, kunnes voittaja selviää. Aloittaja ja rata vaihtuvat joka kerralla. Uusintaheitoissa naisilla ei ole tasoitusta.

Lämmittely

Ennen 8 sarjan karsintaa pelaajilla on kymmenen (10) minuutin lämmittely aloitusrataparilla. Ennen ensimmäistä pudotuspeliä pelaajilla on kymmenen (10) minuutin lämmittely pudotuspeliottelun rataparilla. Ennen jokaista pudotuspeliottelua molemmilla pelaajilla on neljä lämmittelyheittoa rataparin molemmilla radoilla. 8 sarjan perusteella sijoille 9.-16. sijoittuneille pelaajille on osoitettu lämmittelyratapari ensimmäisen pudotuspelikierroksen aikana. Toisen pudotuspelikierroksen aikana sama ratapari on sijoille 1.-8. sijoitettujen pelaajien käytössä.

Tasapelisääntö

Noudatetaan SKL:n kilpailusääntöjä sillä tarkennuksella, että pudotuspelien uusinnassa käytetään kahden ruudun uusintaa lyhyempää uusintaa.

Väärällä radalla tai väärällä vuorolla heittäminen

Noudatetaan SKL:n kilpailusääntöjä

Muut säännöt

Muilta osin noudatetaan SKL:n kilpailusääntöjä.

 

Ilmoittautuminen

Säännöt & palkinnot

Rataolosuhde

 

Olli Pakonen & Henri Havusela