Niko Oksanen keilasi onnistuneen toisen blokin Qubica AMF maailmancupissa ja nousi toiseksi.

Niko Oksasen peli alkoi yskähdellen 178 sarjalla, mutta sen jälkeen tulosta alkoi syntyä. Oksanen teki seuraaviin sarjoihin 222, 223 ja 212, millä hän pysyi hyvin kärkikamppailussa.

Kaksi viimeistä sarjaa Oksanen paukutti sydämensä kyllyydestä ja sarjoilla 256 ja 245 hän nousi toiseksi. Oksasen kuuden sarjan tulokseksi tuli 1336.

Oksanen oli tyytyväinen peliinsä, mutta löysi myös parannettavaa.

– Suunnitelma toimi tänään, kuten ajateltiin. Helppoihin misseihin meni varmaan 80 pistettä, mutta hyvään tulokseen pitää olla tyytyväinen, Oksanen kertoi.

Moni miehistä pelaa uretaanilla, mutta Nikon lähestymistapa on erilainen.

– Moni pelaa uretaaneilla, mutta Niko saa pallon vahvan pinnan ansiosta niiden aiheuttamat häiriöt poissa pelistä. Huomenna ollaan taas tarkkana paikalla, niin eiköhän tästä hyvä tule, valmentaja Sami Konsteri totesi.

Kärjessä keilaa 12 sarjan jälkeen 200 pisteen marginaalilla Etelä-Afrikan Francois Louw pistein 2806. Oksasen pisteet ovat tässä vaiheessa 2606. Kolmantena keilaa Kuwaitin Jasem Alsaqer tuloksella 2556.

Kolmas blokki keilataan ensi yön ja keskiviikkoaamun aikana Suomen aikaan. Miehet pelaavat ensimmäisessä erässä kello 4:00 alkaen ja naiset toisessa kello 10:00.

 

Järjestäjän sivuille

 

Olli Pakonen