PBA Tournament of Champions on porraspeliä vaille valmis. Round robinissa vaihdellut johtopaikka jämähti lopulta kovin selvästi Kristopher Pratherin käsiin. Hänen neljä viimeistä rr-sarjaansa olivat 248, 245, 279 ja 278. Noilla ero venähti niin suureksi, että sijoitussarjalla ei enää ollut väliä. Toki Prather senkin voitti, matsissa kaatui Sean Rash 223-191. Tuo tappio pudotti Rashin pykälän verran, eli kolmanneksi. Dominic Barrett voitti omassa ottelussaan Tommy Jonesin 209-158 ja nousi nelossijalta kakkoseksi sunnuntain finaaleihin. Jones putosi neljänneksi ja porraspeliviisikon täydentää Shawn Maldonado.

Vaikka Prather selvä ykkönen olikin, käytiin viimeisestä paikasta jonkinlaista kisaa, toki se ratkesi käytännössä jo pari sarjaa ennen loppua, kun kilpailun toisen kolmesatasen tehnyt Jason Belmonte hukkasi pelinsä ja syöksyi viidenneltä sijalta lopulta kymmenenneksi. Anthony Simonsenin peli ailahteli ja Kyle Troup oli lopulta liian kaukana. Pratherin voitto oli selvä, Barrett jäi 217 pistettä. Kris keilasi 42 sarjaa keskiarvolla 233,2 ja hän voitti 24 ottelustaan 17 ja pelasi yhden tasan. Tuo tasuri tuli Troupin kanssa, kun molemmat miehet tekivät ensin seitsemän kaatoa, sitten ysipaikot ja lopun taas umpeen, eli 279-279. Dom jätti Seanin kolmanneksi 16 pisteen erolla. Tommy puolestaan hävisi Seanille 38 pistettä ja Maldi Tommylle kolme pistettä. Kuudenneksi lopulta noussut Simonsen, joka hänkin päivän mittaan keikkui mukana top viidessä, jäi telkkaripaikasta 109 pistettä, joten kovin tiukkaa ei siinä ollut.

Osku Palermaan viimeinen blokki oli sekin alavireinen. Kaksi voittoa Odelle tuli sarjoilla 279 ja 247. Kaikkiaan hän voitti vain viisi matsiaan ja koko kisan keskiarvokin putosi 210 tietämille jääden sijalle 24. Round robiniin pääseminen lihotti Oden kukkaroa kuitenkin 3500 dollarin verran, mikä ehkä hieman lohduttaa. Hän lähtee lauantain jälkeen valmistautumaan ensi viikolla alkavaan World Series of Bowlingiin, jonka ensimmäinen kilpailu on Mark Roth/Marshall Holman parikilpailu. Siinä Osku keilaa Jakob Butturffin kanssa.

Oskun tämän kisan viimeinen viesti oli:

– Hieman parempi iltablokki. Aika huoleton olo oli, kun niin kellarissa oltiin. Match play on kuitenkin match play. Nyt huomenna on kaksi pro amia, illalla Hall of Fame Dinner ja sitten mennään pariksi päiväksi Tom Hessin kanssa hänelle treenaamaan, lepäämään, salille jne. Tulee lähes 10 tuntia lisää ajoa, mutta torstaina vasta on treeni seuraavaksi.

ToC:n ratkaisupelit keilataan sunnuntaina klo 20 Suomen aikaa. Lauantai on välipäivä kilpailuista, silloin vietetään Hall of Fame juhlia.