Kauden viimeinen Finnish Mastersin osakilpailu keilattiin Hyvinkäällä sunnuntaina.

Mukana oli iso joukko maan kärkikeilaajia aloittelemassa kesälomia. Taso oli mainio ja pääpotin kahmi itselleen Ylöjärven Kierrehirmujen Santtu Tahvanainen, joka on hallitseva SM-hopeamies.

Kamujen ja Pinjetsin yhdessä järjestämä Kevät Erikoinen pelattiin aika pitkällä kaavalla. Päästäkseen neljän parhaan joukkoon pudotuspeleihin, oli jouduttu keilaamaan kolmessa osassa yhteensä kymmenen sarjaa.

Finaalissa nähtiin monia arvokisamitalisteja ja sekä nuoria että vanhempiakin Suomen mestareita: hallitseva mestari Varkauden Mainareiden Juho Rissanen, Helsingin GB:n Joonas Jähi, Lahden SBF:n Jouni Helminen, GB:n Jouko Kuossari ja kaksinkertainen mestari Hyvinkään Pinjetsin Sami Luoto. Kuossari voitti ”veteraanien sarjan” ja oli hienosti kisan viides. Seitsemännellä sijallaan Luoto oli paras seniori.

Joonas Jähi otti piikkipaikan ja jäi yhden sarjan matseista odottelemaan vastustajaa. Neljäntenä ollut Tuomas Käyhkö kukisti Jarno Lahden komeasti 245-196. Tahvanaisella oli tiukkaa Käyhkön kanssa, mutta voitto tuli 234-225.

Lopullisessa finaalissa oli mukana kenties jännitystä tai väsymystä, kun pisteet Tahvanaisen eduksi olivat 204-198.

– Ehkä vähän väsyin, kun lähdin aamulla puoli yhdeksältä ajamaan Hyvinkäälle. Pelasin päivällä kaksi karsintaerää ja sitten tämän finaalin, lausui voittaja, joka lähti kotimatkalleen vasta puoli yhdentoista jälkeen.

– Olin ensimmäistä kertaa keilaamassa Hyvinkäällä. Hallissa oli lämmin ja kannustava tunnelma.

Päivitetyt Finnish Masters tilanteet löydät alla olevan linkin kautta.