Suomen joukkue Petri Mannonen, Kimmo Lehtonen, Ari Halme ja Ari Valaranta keilasivat kymmeneen sarjaan 2047 pistettä, mutta Suomi jäi niukasti 18 pisteellä jatkosta ollen karsinnan yhdeksäs.

Miehet aloittivat pelinsä hyvin ollen kuuden sarjan jälkeen n. satapäälle parivauhdin ja erän kärkikahinoissa. Seitsemänteen sarjaan tuli iso romahdus ja 147 pisteen sarja pudotti Suomen jo kauas kärjestä. Vaikeudet jatkuivat viimeiseen sarjaan saakka ja Suomi oli yhdeksäntenä siihen lähdettäessä.
Viimeiseen sarjaan taisteltiin ja Mannonen teki kaiken mahdollisen ysiruudusta sarjan loppuun ja Kuwait ohitettiin. Samalla rataparilla keilannut Ranska tarvitsi kolme kaatoa ysiruudusta, jotta pysyisi Suomen edellä. Ranska onnistui ja Suomi jäi ensimmäisenä ulos jatkopeleistä.

Päävalmentaja Jarmo Ahokkaan ajatukset olivat kahtiajakoiset päivän päätteeksi.

– Kisat ja oma pitkä matka rupeaa olemaan loppusuoralla. Mitaleita on tullut ihan mieletön määrä. Naiset pelasivat peruspelillä itsensä jatkopeleihin. Miesten epäonnistuminen sattuu päähän kovasti. Peli lähti hyvin käyntiin, mutta tekeminen ei ollut pelin keskivaiheessa niin kuin tarvisi olla MM-kisoissa.
Niin kuin olen sanonut niin tämä uusi formaatti tuo sen, että jokaiseen päivään tarvitsee valmistautua ja keskittyä eri lailla.
Naisilla on loistava joukkue ja mahdollisuus päättää kisat perjantaina upeaan saavutukseen.

Huomenna perjantaina klo 8.00 pelataan naisten lohkovaiheen pelit. Suomen lohkossa pelaavat Norja, Saksa ja Kanada. Kaksi lohkon parasta selviytyy välieriin.

Välierät pelataan klo 11.00 alkaen ja loppuottelu 13.00.

Kilpailun järjestäjän sivuile.

Livelähetys

Kokonaistulokset

MM-kisojen aikataulu

 

Sami Järvilä