Reija Lundén saavutti lauantaina Espoon Tapiolassa jo uransa viidennen seniorinaisten SM-kullan. Hän voitti loppuottelussa Krista Pölläsen. Pronssille keilasi Sari Ohrimovitsch-Tyynelä.

Tulosseuranta

Livelähetys

Loppuottelun avaussarjassa ei kaadoilla herkuteltu. Reija Lundén keilasi ilman tuplaa 197 pistettä ja Krista Pöllänen pisteen vähemmän. Hän teki ensimmäiseen ruutuunsa reiän ja sen jälkeen tuplan, mutta peräkkäiskaatoja hänkään ei sarjaansa sen jälkeen tehnyt, joten ratkaisu mestaruudesta jää toiseen sarjaan.
Toinen sarja oli Lundénin näytös. Hän aloitti sarjansa paikolla, mutta sen jälkeen alkoi kaatoja tulla liukuhihnalta. Ottelu käytännössä ratkesi Pölläsen tehtyä tyhjät 3-4 ruutuihin. Reija sai pelata vapautuneesti ja jatkoi kaatojonoa kakkosruudusta kympin toiseen ruutuun. Toinen sarja Lundénille 268-186 ja jo viides senioreiden henkilökohtainen SM-kulta luvuin 465-382.

-Maistuu hyvälle ja varsinkin, kun Krista tuli radoille, niin parhaimpaansa piti pystyä voittaakseen, Lunden aloitti.

Lundén pelasi eri idealla, kuin alkukilpailun ja se toimi tänään hienosti.

-Oli kiva keilata perinteistä Tapiolan reunapeliä. Alkupelissä pelasin liian ylhäältä, mutta nyt pelasin kantista ja se toimi oikein vanhaan tapaa alta ykkösen koko päivän, Reija jatkoi.

Junnuvalmentajana toimivalla Reijalla on jännitettävää valmennettaviensa puolesta lähiaikoina.

-Ensi viikko seurataan junnu EM:ä ja sen jälkeen junnujen kanssa Raumalle SM-kisoihin, eli penkkiurheilijana menee lähiviikot. GB:n kanssa mennään pelaamaan isolla porukalla Taliin yleisiä SM-kisoja, joten se on seuraava kisa itselläni, jos tässä ei jotain pikku kisaa väliin käy pelaamassa, hän päätti.

Välierän avaussarja Reija Lundénin ja Sari Ohrimovitsch-Tyynelän välillä alkoi tasaissa merkeissä, mutta Lundén otti komennon, kun Ohrimovitsch-Tyynelä teki sarjaan yhden tyhjän ja kolme reikää. Lundén otti kiinnityksen loppuotteluun voittamalla avaussarjan pistein 217-172.
Välierän toisesta sarjasta tuli muodollisuus, vaikka Lundén aloitti sarjansa reiällä. Ohrimovitsch-Tyynelä teki reiät 5-6 ruutuihin ja Lundén pelasi avausruutua lukuun ottamatta pallon taskuun joka heitolla ja hänen sarjansa sisälsi ainoastaan ysipaikkoja ja kaatoja. Ohrimovitsch-Tyynelä heitti sarjan loppuun kuusi kaatoa ja kaunisteli numeroita. Lundén eteni loppuotteluun Pöllästä vastaan luvuin 433-384. Toisen sarjan Reija vei neljällä pisteellä sarjoin 216-212.

Round robinissa tulostaso laski huomattavasti ja ainoastaan Reija Lundén keilasi parivauhtia. Kärkipaikkaa piti koko round robinin Krista Pöllänen, tosin Lundén otti eroa kiinni koko osion ajan ja sitä jäi lopulta vaivaiset kolme pistettä. Pöllänen voitti neljä ja Lundén viisi ottelua. Tiukkaa oli taistelu myös kolmannesta mitalipelipaikasta. Ennen viimeistä ottelukierrosta Sanna Ohrimovitschilla, Sari Ohrimovitsch-Tyynelällä ja Niina Koutosella oli saumat ottaa välieräpaikka. Koutonen ja Sanna Ohrimovitsch hävisivät päätöskamppailunsa ja Sari Ohrimovitsch-Tyynelä voitti, joten hän otti kolmannen paikan mitalipeleihin. 20 pistettä erotti sisarukset, kun Sanna oli neljäs. Koutosen sijoitus oli viides, Päivi Uusinarkaus oli kuudes, Hillevi Nokelainen seitsemäs ja Jaana Taavitsainen kahdeksas.

Ensimmäisessä osiossa keilattiin kuusi sarjaa ja ennakkosuosikit keilasivat kärkeen. Ensimmäistä vuotta senioreissa keilaavat Krista Pöllänen oli vahvin tuloksella 1454. Reija Lundén keilasi myös hienon tuloksen 1368 pistettä ja on toisena. Seuraavina tulevat Ohrimovitschin sisarukset Sari ja Sanna lukemin 1255 ja 1251. Round robiniin pelasivat myös Niina Koutonen, Päivi Uusinarkaus, Jaana Taavitsainen ja Hillevi Nokelainen, joka otti viimeisen jatkopaikan 11 pisteen erolla Susanna Lahteen.