Naisten ammattilaistourin PWBA:n kauden kolmanneksi viimeisessä kisassa, Reno Classicissa on karsittu pelaajat 12 parhaaseen. 12 sarjan karsinnan tehokkain oli tulokas Stefanie Zavala, joka on kerännyt tulosta 2799 (keskiarvo 233,2). Hän oli ykköspaikalla jo kuuden sarjan jälkeen ja piti tahtinsa myös toisessa blokissa. Paikallaan on pysynyt myös kakkosena jatkoon selvinnyt Bryanna Cote, joka on kerännyt kahteen kuuden sarjan blokkiin tulosta 2766 (230,5). Tämä kaksikko on hieman muilta karussa, sillä kolmantena tuleva Englannin Verity Crawley on jäänyt Cotesta sata pistettä. Crawley oli ensimmäisen blokin jälkeen jatkopaikkojen ja raharajan alapuolella, mutta toiseen kuuteen sarjaan hän veteli lavan parhaat pisteet 1426 ja nousi mukaan kärkikahinoihin. Heti englantilaisen takana on Latvian Diana Zavjalova, joka teki ensimmäiseen blokkiin turnauksen toistaiseksi ainoan täydellisen 300 pisteen sarjan. Eurooppalaisista jatkoon tiensä selvitti myös Saksan Birgit Noreiks tuloksella 2625 (218,8) sekä Puolan Daria Pajak 2603 (216,9). Karsintarajalla tasapistein 2598 ovat Valerie Bercier ja Japanin Misaki Mukotani. Isoihin kiintotähtiin luettava Shannon O’Keefe putosi jatkosta pisteellä.

Eurooppalaisittain pettymys oli Ukrainan Daria Kovalovan jääminen kauas jatkopaikoilta sijalle 37. Tämä oli kova isku Dashan Vuoden Keilaaja-haaveille. Kautta on jäljellä kaksi kisaa ja niissä hänen pitää onnistua.

12 jäljellä olevaa naista keilaa täyden 12 sarjan round robinin ja siitä neljä jatkaa porraspeleihin. RR alkaa klo iltakuudelta Suomen aikaa ja porraspelit aamukolmelta keskiviikon puolella.

 

Pekka Korpi

PWBA:n sivuille

Kuva: PWBA