Kreikan Haniassa pelataan Euroopan mestareiden cup tämän viikon aikana. Juho Rissanen ja Eliisa Hiltunen harjoittelivat maanantaina toisen kerran päävalmentaja Jarmo Ahokkaan johdolla. Harjoitusten ohessa tehtiin pallorekisteröinnit sekä henkilö- ja koronatodistusten tarkastukset. Kaikki on nyt kunnossa ja Suomen pelaajien valmiita itse kisoihin.

Juho Rissaselle ECC on ensimmäinen aikuisten arvokilpailuedustus Suomi-paidassa.

– Aika kuluneet radat, mutta näillä mennään. Yritän pelata omaa hyvää peliä. Veto tuntuu tällä hetkellä todella hyvältä ja sen suhteen ei pitäisi olla ongelmia. Vauhtiradat sopivat täällä minulle tosi hyvin. Keilat näyttävät ja tuntuvat uusilta. En lähde koskaan pelaamaan muista sijoista kuin voitosta. Jos keli on tälläinen vielä kisojen alkaessa luulen, että uretaani on aika monelle käytössä. Nyt näistä kisoista saa hyvää arvokilpailukokemusta tuleviin arvokilpailuihin ja myös valmentaja Ahokkaan yhteistyö hioutuu, kun eka kertaa olen aikuisten arvokilpailuissa.

Eliisa Hiltusella riittää kokemusta kansainvälisiltä kentiltä. Hiltuselle Hanian ECC on jo toinen hänen urallaan. Ensimmäisestä ECC-kisoistaan Saksan Langenista saavutuksena oli hopea.

– Aika siistii, että pääsee parin vuoden tauon jälkeen jälleen kansainvälisille kentille. Hyvänä treeninä toimii nämä kisat. Päätavoite on marraskuun alun MM-kisat Dubaissa. Uskon, että minulla on hyvät mahdollisuudet pärjätä näissä kisoissa. Hieman outo olo on, että tapahtuuko tämä nyt jälleen oikeasti. Toistaiseksi halli olosuhteineen vaikuttaa hyvältä. Eilen halli oli tosi kylmä ja nyt vähän lämpöisempi. Pallot vaikuttavat toimivan myös tänään paremmin. Vaikea nähdä kokonaiskuvaa ennen kuin kisat oikeasti alkavat.

Päävalmentaja Jarmo Ahokas kertoi näkemästään kahden treenipäivän jälkeen.

– Vanhat radat hallissa ja kitkaiset. Juholla ja Eliisalla on hyvin pitkälti eri palloarsenaali täällä, kun mitä esimerkiksi Dubain MM-kisoihin ottavat. Ajankohta MM-kisoihin nähden on huono meistä riippumattomista syistä, kun melkein suoraan täältä siirrymme sinne. Otetaan tämä hyvänä valmistautumisena niihin. Euroopan mestareiden cupista ei voi tavoitella mitään muuta kuin voittoja.

Huomenna tiistaina on vuorossa joukkueenjohtajien palaveri klo 9.00 alkaen, viralliset harjoitukset klo 10.30-12.00 ja päivä päättyy avajaisiin. Kisat alkavat keskiviikkona ensimmäisillä kahdeksan sarjan blokeilla. Kisoissa kaikki pelaavat kaksi kahdeksan sarjan blokkia, jonka jälkeen yhteispisteiden perusteella 16 parasta jatkavat pelaten kahdeksan sarjaa lisää. Tämän jälkeen kahdeksan parasta jatkavat pelaten neljä sarjaa. Semifinaalit ja finaalit pelataan paras kolmesta sarjasta pelisysteemillä.

Kisajärjestäjän sivuille

ECC:n aikataulu

 

Sami Järvilä