PWBA Greater Cleveland Openin voitti ensimmäistä vuottaan kiertueella pelaava 24-vuotias Stephanie Zavala. Zavala voitti loppuottelussa Bryanna Coten lukemin 247-216. Tämä oli Zavalalle vasta kolmas kilpailu kiertueella ja hän on asettanut tavoitteekseen Rookie of the Year -tittelin. Birgit Noreiks sijoittui kolmanneksi ja Danielle McEwan neljänneksi.

Loppuottelu alkoi Coten johdossa, kun hän aloitti paikolla ja kolmella kaadolla. Zavalalla oli hieman vaikeuksia sarjan alkupuolella. Hän teki kaatoja vasemmalla radalla, mutta oikealla jätti ensin reiän toisessa ruudussa ja paikkasi neljännessä. Viidennestä ruudusta eteenpäin Zavala teki kaatoja. Ottelu pysyi jännittävänä kymppiruutuun asti, mutta silloin Cote teki virheen ja jätti 3-6 -kuviosta kolmoskeilan pystyyn. Coten sarjaksi 216 ja Zavalan tarvitsi vain ehjän ruudun voittaakseen. Hän teki varmasti kaksi kaatoa ja otti ensimmäisen tittelinsä sarjalla 247.

Semifinaalissa Noreiks kohtasi tammikuussa PWBA ITRC Classicin voittaneen Coten. Noreiks aloitti reiällä, mutta teki neljä kaatoa sen perään. Cote aloitti kaadolla ja paikolla ja sen jälkeen teki viiden kaadon jonon. Kahdeksanteen ruutuun Cote jätti kympin, paikkasi sen ja sai yhdeksänteen hieman onnekkaan kaadon. Noreiks paikkasi kuudennessa ruudussa, teki tuplan, mutta ei saanut enää kaatoja yhdeksänteen ja kymppiruuduun alkuun. Noreiksin sarjaksi 226. Cote teki kymppiruutuun kolme kaatoa ja sarjaksi 259.

Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Birgit Noreiks sai vastaansa kahdessa edellisessä kilpailussa vaikeuksissa olleen Danielle McEwanin. Noreiks jätti seiskakympin ensimmäiseen ruutuun, mutta takoi sen jälkeen kaatoja kahdeksanteen ruutuun asti. McEwan aloitti kaadolla, teki paikon ja sitten kolmen jonon. Kuudenteen ja seitsemänteen ruutuun hän paikkasi ja kahdeksaan teki kaadon, mutta yhdeksänteen ruutuun lipsahti reikä, joka käytännössä ratkaisi pelin Noreiksin eduksi. Noreiks lopetti sarjansa kahdella paikolla ja kaadolla saaden tulokseksi 247, kun McEwan jäi pisteisiin 206.

Noreiksin kolmannen sijan jälkeen eurooppalaisista seuraavana oli Verity Crawley, joka sijoittui kahdeksanneksi 62 pistettä neljän parhaan joukosta jääneenä. Crawley myös keilasi kilpailun ainoan kolmensadan pisteen sarjan ensimmäisen karsintaosan ensimmäiseen sarjaan. Crawley ja Noreiks olivat ainoat eurooppalaiset 12 parhaan joukossa. Diana Zavjalova oli 17:s, Dasha Kovalova 24:s, Daria Pajak 36:s ja Maria Bulanova 58:s. Pajak jäi 32 parhaan joukosta vain 25 pisteen päähän.

PWBA-kiertue jatkuu tällä viikolla Renon National Bowling Stadiumilla, jossa keilataan 12-18. toukokuuta kauden ensimmäinen majorturnaus USBC Queens.

PWBA:n sivuille