Tomas Käyhkö kuittasi perjantaina Qatarin Dohassa huipentuneesta Emir Cupissa 20 000 US Dollaria.

Pitkään Suomen kärkikeilaajiin lukeutunut Tomas Käyhkö vei Emir Cupin pitkän rupeaman päätteeksi. Käyhkö lensi Brunswick Euro Challengesta Saksan Munchenista suoraan Dohaan, jossa hän oli ainoa eurooppalainen keilaaja.

Karsinnassa pelattiin kaksi kuuden sarjan blokkia ja 38 pääsi tuloksella loppukilpailuun, neljä Qatarilaista kiintiöpaikoilla, kaksi Qatarilaista nuorta kiintiöpaikoilla sekä neljä desperadon kautta. Karsinnan kuusi parasta etenivät suoraan loppukilpailun toiseen vaiheeseen.

Käyhkö teki 12 sarjaansa tulosta 2513 pistettä, millä irtosi karsinnan 11 sija, joten hän aloitti loppukilpailun pelaamisen ensimmäisestä vaiheesta.

Käyhkö oli ensimmäisen loppukilpailuvaiheen paras kuuden sarjan tuloksella 1336. Toisen vaiheen hän hoiti myös helposti, kun hän pelasi kahdeksaan sarjaan 1649 pistettä, millä irtosi yhdeksäs tila, kun 16 jatkoi seuraavaan vaiheeseen.

Tämän jälkeen alettiin pelaamaan cup -muotoisella pelitavalla kaksi sarjaa tulosta. Kolmannella kierroksella Qatarin Mansour Al-Hajri joutui Tomaksen jyrän alle, kun hän pommitti tuloksen 542 Al-Hajrin 391 vastaan.

Neljännellä kierroksella Käyhkö kaatoi selvin numeroin 451-387 Saudi-Arabian Adel Al Bariqin.

Välierässä Käyhkö voitti Qatarin Yousef Al-Jabirin pistein 440-377.

Loppuottelussa Käyhkö ei ollut myöskään yllätettävissä, vaan voitti siinä UAE:n Ahmed Almahrin luvuin 410-355. Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä sarjassa, minkä Tomas voitti 41 pisteellä.

Käyhkö viestitteli Qatarista ison voiton varmistuttua.

-Kuulin tästä kisasta maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Ahokkaalta vasta päivää ennen, kuin lähdin Saksaan. Tarkistin kaikki rajoitukset ja varasin pelipaikat ja lennot nopeasti, kannatti näköjään lähteä tänne, Tomas kertoi.

Rataolosuhdetta Käyhkö piti hitaana, joka toi hänelle ongelmia mitä enemmän sarjoja pelattiin.
-Oikeastaan vaan uretaanilla pystyin pelaamaan ja kenttä meni vaikeammaksi mitä enemmän pelattiin sarjoja, mutta cup -peleissä pelattiin kokoajan radanhoidon jälkeen ja siinä sain hyvin tulosta. Lisäksi pelasin loppukilpailussa hyvin, hän jatkoi.

Järjestäjän sivulle

 

Olli Pakonen