Jesse Kallio keilasi kauden toisen Ranking -osakilpailun voittoon. Hän kukisti loppuottelussa Toni Toivosen lukemin 420-334.

Loppuottelu Toni Toivosen ja Jesse Kallion välillä oli alkuun tunnustelevaa, eikä kumpikaan juhlinut kaadoilla. Jessen peli pysyi paremmin kasassa ja hän vei ensimmäisen sarjan lukemin 215-169.
Toisessa sarjassa päivää hallinneen Toivosen ongelmat jatkuivat, kun taas Kallio paukutti varmasti palloa taskuun. Hänkään ei kaadoilla juhlinut. Ottelun voittajasta ei lopulta ollut epäilystä, kun Toivonen ei saanut loppukiriä aikaan. Kallio vei toisen Rankingin nimiinsä loppulukemin 420-334.

Rankingin osakilpailuvoitto oli Kalliolle ensimmäinen ja se maistui hyvältä pitkän päivän jälkeen.
– Onhan voittaminen aina kivempaa kuin häviäminen, joten mahtava fiilis, Jesse totesi.
Kallion päivä oli onnistunut alkua lukuun ottamatta.
– Alku oli päivälle vähintäänkin hankala, kun oli kahteen ensimmäiseen sarjaan ainoastaan 350, mutta siitä nousin hyvin, kun vaihdoin palloa ja tulin ylöspäin eikä suurempia ongelmia ollut koko päivänä, hän jatkoi.
Jesse oli ensimmäisen osion jälkeen kahdeksas ja näin ollen hän sai kaksi vapaakierrosta ennen kuin pelit jatkuivat.
– Virtaa ja Käyhköä vastaan sain isot sarjat ensimmäisiin, niin voitot irtosivat lopulta melko helposti niistä. Boströmiä vastaan välierässä pelasin huonosti ensimmäisen sarjan, mutta Linus tuli vastaan toisessa sarjassa ja sain käännettyä pelin, Kallio sanoi.
Loppuottelusta ei tulosjuhlaa tullut, mutta Kallio pelasi palloa varmasti taskuun.
– Minulla oli huono reaktio ja Tonilla todella huono. Itse pelasin kaksi sarjaa puhdasta, mutta Tonin vaikeudet kestivät koko pelin ja itselleni riitti peruspeli voittoon, Kallio jatkoi.
Voittaja Kallio muuttaa avopuoliso Roosa Lundénin kanssa Lahteen kahden viikon kuluttua.
– Tulee varmasti keilattua nämä Rankingit, kun muutamme lähemmäs, Jyväskylässä tällä hetkellä asuva Jesse totesi.
Seuraavat isommat tavoitteet löytyvät kansainvälisistä kisoista.
– AIK ja Ballmaster ovat alkuvuonna tietysti isoimmat tavoitteet, hurjaan syysvireeseen päässyt Kallio päätti.

Ilmoittautuminen seuraavaan osakilpailuun 9.11. alkaa huomenna sunnuntaina kello 14:00. Ilmoittautua voi alla olevan linkin kautta.
Kolmannessa osakilpailussa keilataan ensin kuusi sarjaa. Tämän jälkeen 72 parasta jatkaa kolme sarjaa. Sen jälkeen 36 jatkavat jälleen kolme sarjaa. 12 sarjan jälkeen 18 pelaa jälleen kolme sarjaa ja peli huipentuu, kun kuusi parasta keilaavat jälleen kolme sarjaa. 18 sarjan tulokset ovat lopputulokset. Kilpailussa palkitaan 20 parasta sekä niiden ulkopuolelta paras mies, nainen, seniori ja juniori. Tämän lisäksi palkitaan viisi parasta kolmen sarjan blokkia (1 palkinto /pelaaja). Tarkemmat säännöt tulevat lähiaikoina Ranking sivuille.

Loppuottelu:
Toni Toivonen – Jesse Kallio 334 – 420

Toni Toivonen aloitti välierän Juuso Tiaista vastaan hienosti seitsemällä kaadolla ja repäisi tuntuvan eron Tiaiseen. Toivoselle ensimmäinen sarja 267-234. Toisessa sarjassa Juuso yritti paineistaan Tonia, mutta Toivonen ei ollut yllätettävissä. Loppulukemat Tonille 489-472.
Linus Boström selvän johdon ottelussa Jesse Kalliota vastaan ensimmäisessä sarjassa vieden ensimmäisen sarjan 212-178. Kallio paukutti kaatoja toiseen sarjaan ja ottelun ratkaisu jäi viimeisiin ruutuihin. Boström päätti sarjansa kahteen reikään ja Kallio eteni loppuotteluun pistein 418-393

Välierät:
Toni Toivonen – Juuso Tiainen 489 – 472
Linus Boström – Jesse Kallio 393 – 418

Puolivälierissä Toni Toivosen ja Juho Rissasen peli oli todella jännittävä. Toivonen johti ensimmäisen sarjan jälkeen 21 pisteellä ja aloitti toisen sarjan kuudella kaadolla. Rissanen ei kuitenkaan luovuttanut, vaan teki loppuun kuusi kaatoa. Toivosen kantti piti ja hän vei ottelun 11 pisteellä 464 – 454.
Linus Boström otti kuskin paikan Pyry Puharista vastaan ja vei ensimmäisen sarjan 257 – 176. Toinen sarja oli muodollisuus ja Boström jatkoi neljän joukkoon.
Simo Leskinen ja Juuso Tiainen pelasivat tiukan ensimmäisen sarjan, minkä Simo vei viidellä pisteellä. Toisessa sarjassa ”Töris” Tiainen painoi väkisin ohi ja vei ottelun 413-385.
Jesse Kallio otti 47 pisteen johdon Tomas Käyhköä vastaan. Käyhkö vei toisen sarjan, mutta Kallio yhteistuloksen 464-434.

Viidennen kierroksen tulokset:
Toni Toivonen – Juho Rissanen 464 – 453, Toivonen jatkoon
Pyry Puharinen – Linus Boström 374 – 478, Boström jatkoon
Simo Leskinen – Juuso Tiainen 385 – 413, Tiainen jatkoon
Tomas Käyhkö – Jesse Kallio 434 -464, Kallio jatkoon.

Neljännellä kierroksella tiukin taisto nähtiin, kun Juuso Tiainen voitti Kai Virtasen viidellä pisteellä luvuin 404-399. Juho Rissanen jatkoi hurjaa menoaan ja voitti Tony Rannan luvuin 500-468.

Tony Ranta – Juho Rissanen 468 – 500, Rissanen jatkoon

Kolmannessa osiossa Juho Rissanen laitoi hurjaa tulosta eikä hyvin pelannut Reija Lundén voinut Rissaselle mitään, kun Mainareiden mies painoi kahteen sarjaan hurjat 522 pistettä.

Reija Lundén – Juho Rissanen 450 – 522, Rissanen jatkoon
Juuso Tiainen – Atte Broms 423 – 325, Tiainen jatkoon.

Kolmannessa osiossa jatkoon pääsee jälleen paremman kahden sarjan tuloksen keilannut pelaaja.

Toisessa osiossa nähtiin tiukkoja kamppailuja useita. Tiukin ottelu oli Tuomas Uusinarkauden ja Ani Juntusen peli. Ensimmäinen sarja meni Tuomakselle 223-222. Toisessa sarjassa ratkaisu nähtiin viimeisellä heitolla. Juntunen tarvitsi kaadon voittaakseen. Sen hän teki ja meni jatkoon luvuin 442-441. Kolmannella kierroksella mukaan tulevat ensimmäisen osion sijoilla 9-16 olleet.

Veli-Matti Tissarinen – Rami Mukkula 418 – 399, Tissarinen jatkoon

Rankingin ensimmäisessä osiossa kärkipelaajat keilasivat alusta asti kovaa tulosta. Neljän sarjan jälkeen kärjessä oli huimalla 1029 tuloksella Toni Toivonen. Hänen perässään tulivat noin sadan pisteen päässä Tomas Käyhkö ja Pyry Puharinen.

Toivonen jatkoi kovaa peliään myös viidennessä sarjassaan tehden siihen 268. Tonin kärkipaikka piti loppuun saakka, vaikka tahti hieman taantui. Hänen kahdeksan sarjan lopputulos oli hieno 1918. Toiseksi keilasi Simo Leskinen pistein 1877 ja kolmanneksi Tomas Käyhkö 1862.

Kahdeksan parasta saavat kaksi huilikierrosta cup-muotoisessa pelitavassa. Kärkikolmikon lisäksi tähän kuuluvat Pyry Puharinen, Tony Ranta, Kai Virtanen, toiseen sarjaan 300-pistettä keilannut Linus Boström ja Jesse Kallio. Jessen tulos oli 1780.

Yhden huilikierroksen saivat ensimmäisen osion sijoilla 9-16 olevat.

Toisessa osiossa peliään jatkavat ensimmäisen osion sijoilla 17-20 olevat sekä lucky loserit.

He ovat tuloksilla Juhani Tonteri, Jarno Marjakangas, Tuomas Uusinarkaus ja Atte Broms. Lucky loser paikat lunastivat Juho Rissanen, Jari Ratia, Markus Melanen, Veli-Matti Tissarinen, Rami Mukkula, Olli Hossi, Jari Aikioniemi, Sanna Pasanen, Vilma Salo, Ani Juntunen, Luukas Väänänen ja Roni Leskinen.

Ensimmäisen osion vahvin ollut Toni Toivonen löysi peli-idean heti alussa.
– Minulla ei ollut alussa mitään vaikeuksia ja sain keilat lähtemään vaikka kaikki osumat eivät olleet hyviä. Toisaalta tiesin, että alussa pitää mennä lujaa, koska oli aavistus, että lopussa hankaluuksia voi ilmetä, hän analysoi.

Olosuhde oli Tonille simppeli ja muutokset loogisia.
– Aloitin 2-3 välistä ja toiseen sarjaan siirryin merkinvälin ylöspäin. Tämän jälkeen muutokset olivat riman tai parin siirtymisiä. Keilasin koko pelin Pyry Puharisen ja Samuli Tiaisen perässä ja kävin seuraamassa mistä he pelasivat rataparilla, mihin olin menossa ja sen perusteella tein muutoksia rataparin vaihtojen aikana, Toni jatkoi.

Toivonen saa kaksi huilivuoroa ja on mukana neljännessä osiossa.

– Tauko hieman askarruttaa, mutta samalla idealla lähden pelaamaan kuin nyt tämän ensimmäisen osion alussa. Katsotaan miten peli sujumaan, Toivonen päätti.

Toinen osio alkaa kello 14:30. Siinä keilataan cup-muotoisella pelitavalla kaksi sarjaa yhteistulosta ja voittaja jatkaa.

Naiset saavat 8 pistettä tasoitusta sarjaan, muutoin tasoituksia Rankingissa ei ole.

Pelejä voitte seurata SKL:n youtube kanavalta aina siihen saakka, kun mukana on kahdeksan parasta. Tällöin lähetys siirtyy Elisa Viihde Sport 2:lle kello 17:00. Selostuksesta vastaavat tuttuun tapaan Pertti Tapola ja Timo Palermaa.

Tuloksia voitte seurata online scoringista sekä sarjoittain päivittyvästä tulospalvelusta. Linkit löytyvät uutisen lopusta.