Kyle Troup toisti viime vuoden voittonsa kauden päättäneessä PBA Playoffsissa kaatamalla loppuottelussa Tommy Jonesin sarjoin 3-1. Kilpailu keilattiin Bowlero Jupiterin keilahallissa Floridan Jupiterissa. Radanhoito oli edelleen sama 39 jalkaa pitkä Don Carter, mutta pelitapaa oli loppuottelussa muutettu. Nyt voittoon tarvittiin kolme sarjavoittoa aiemman kahden sijasta.

Vastakkain oli kaksi melko erilaista keilaajaa, parin viime vuoden tähti Troup ja pitkän ajan kestomenestyjä Jones. Troup kuuluun PBA:n nousevaan nuoreen polveen, hän on 30-vuotias. Jones on täyttänyt jo 43 vuotta, mutta vielä hänessä puhtia löytyy. Molemmat ovat oikeakätisiä, mutta Troup viskoo palloa kahdella kädellä, Jones vanhan koulukunnan mukaan yhdellä. Molemmat saavat kuitenkin palloonsa suunnilleen yhtä paljon kierrettä, Troupin kierrosluku on noin 490, Jonesilla vastaavasti noin 470. Yksi ei-keilailullinen eroavuus on kavereiden hiustyyli, Troupilla on aikamoinen afro-tyyppinen pehko, Jones on puolestaan täysin kalju.

Ensimmäisessä sarjassa molemmat miehet keilasivat uretaanipallolla samoilta seutuvilta kakkos- ja kolmosmerkkien tienovilta ja pallot kävivät kääntymässä suunnilleen rimalla kuusi. Puoleen sarjaan ei kummallekaan tuplia tullut, mutta Jones teki neljänteen ruutuunsa tyhjän 3-6-9-10 kuviosta ja oli viidennessä ruudussa kymmenen pistettä jäljessä. Troup teki kahdeksannesta ruudusta alkaen triplan ja kun Jones ei pystynyt vastaamaan kuin tuplalla, riitti Kylen 217-sarja voittoon.

Toiseen sarjaan Tommy vaihtoi oikeanpuoleisella radalla reaktiivipalloon, mutta jatkoi pelaamista kolmosmerkin kautta. Vasemmalla radalla kädessä oli edelleen uretaanipallo. hän sai puoliväliin mennessä tuplan. Troup sen sijaan takoi seitsemän kaatoa peräkkäin ennen vajaasta heitosta lipsahtanutta ämpäriä, 2-4-5-8, jonka hän kyllä paikkasi. Jones aloitti takaa-ajon, jota suuresti auttoi ylipuolelta tullut kaato, jonon kolmanneksi. Hän jatkoi kaatamista kymppiruutuun saakka, kuusi kertaa ja otti jo kolmen pisteen johdon. Ylimääräisellä kaatoa ei enää tullut ja Kylelle jäi ovi auki. Hän käytti tilaisuutensa hyväkseen kaatoi kympissä kerran ja toisenkin ja vei sarjavoiton isoin lukemin 276-257. Hän johti nyt ottelua 2-0.

Jones oli kuitenkin päättänyt myydä nahkansa kalliilla ja paukutti kolmanteen sarjaan viisi kaatoa jonoon alusta alkaen. Kylen alku oli kaato, paikko tupla ja kotiportti, 3-10, jonka paikossa hän ei onnistunut. Sarja oli käytännössä selvä Jonesin johtaessa 44 pisteellä puolivälissä. Tommy ei jättänyt asiaa puolitiehen, vaan kuudennen ruudun kakkoskeilan paikon jälkeen veteli koko loppusarjan kaatoja ja kavensi pelin tilanteeksi 1-2 sarjavoitollaan 279-201. Troupin huonoa tulosta selitti se, että hän vaihtoi sarjan ratkettua reaktiivipalloon ja kokeili sillä linjaa ja mukaan lipsahti yksi tyhjä ruutu.

Neljänteen sarjaan Troup oli löytänyt oikean linjan, reaktiivipallolla viitosmerkistä breakpointiin rimalle seitsemän. Ja tuo linja toimii hyvin. Hän teki viisi kaatoa alusta, Jones neljä, kunnes jätti kymppikeilan. Ero puolisarjassa oli 11 Kylen hyväksi. Jatkossa molemmat kaatoivat kolmesti, Troupilla oli kahdeksan alusta ja 21 pisteen johto. Homma ratkesi yhdeksännessä ruudussa Tommyn huonoon heittoon, josta jäi neljä keilaa, 3-6-9-10 ja kun tuo kuva jäi paikkaamatta, oli homma selvä. Kyle teki yhdeksännen ja kymmenennen kaadon, mutta yhdestoista heitto nousi nokkaan jättäen keilat 6 ja 10 seisomaan. Troupin 3-1 voitto varmistui sarjoilla 288-222.

Kyle Troup on ensimmäinen keilaaja, joka on voittanut PBA Playoffsin kahdesti ja vieläpä peräkkäin. Toisaalta eipä tuota kilpailua ole keilattukaan kuin neljä kertaa. Homman ratkettua kilpailijat halasivat lämpimästi ennen kuin Troup yleisölle uhoten nouti itselleen mestaruusvyön ja aloitti aikamoisen papatuksen kameralle. Kiitosta saivat lähes kaikki paikalla olijat isästä Guppy Troupista alkaen ja jatkuen kaikkiin sponsoreihin. Ja kiittämisen aihetta oliksi, sillä voittopalkinto oli mukavan pyöreä satatuhatta dollaria.

PBA:n kausi päättyi tähän turnaukseen. Show kuitenkin jatkuu vielä jonkin aikaa. Kahden viikon kuluttua kahdeksan pistetaulukon parasta miestä keilaa PBA Tour Finaalin. Viikko sen jälkeen keilataan parin viikon ajan King of the Hill kisaa, joka kyllä menee lähinnä viihdeosastolle. Kesällä ammattimiehiä työllistää PBA Liiga, jota keilataan heinäkuun alkupuolella.