Veteraanien valtakunnansarjojen viimeiset kierrokset pelattiin torstaina ja perjantaina.

Veteraanien valtakunnansarjojen alkulohkot saatiin päätökseen perjantaina, kun mestaruussarjan 2. lohko pelasi Varkaudessa. Mestaruussarjan finaali pelataan 17.6.21 klo 11:00 Tampereen Kaupissa. Samana päivänä pelataan ykkössarjan karsinnat neljässä lohkossa Haapajärvellä, Mikkelissä, Forssassa ja Lahdessa. Kunkin karsintalohkon kolme parasta joukkuetta nousee ensi kaudeksi ykkössarjaan.

Mestaruussarjan ykköslohkon voitti Jyväskylän JBC 294 pisteen erolla kakkoseksi sijoittuneeseen Porin RC:n. Lohkosta putosivat Pietarsaaren FoBK ja Tampereen Veijarit.

Kakkoslohkon voittaja oli Helsingin Tornados ennen Kouvola Nuppia, eroa näiden välille tuli 405 pistettä. Ykkössarjasta vauhtia hakemaan lähtivät Varkauden Ysisata ja Savonlinnan Purilaat. Kolmoslohkon paras oli Lohjan RäMe, jolle Tapiolan Patteri hävisi 69 pistettä. Riihimäen TaKu ja Turun SC putosivat ykkössarjaan.

Ykkösarjan lohkovoittajia ja samalla mestaruussarjaan nousijoita olivat Pietarsaaren Drott, Kuopion Tiimi, Tampereen TKK, Turun TuWe 2, Helsingin HIFK ja Lahden Bay. Viitoslohkon voittaja oli Lohjan RäMe 2, mutta se ei voinut nousta, koska sääntöjen mukaan samasta seurasta saa mestaruussarjassa olla vain yksi joukkue, ja RäMe on jo vanhastaan siellä, näin lohkokakkonen HIFK nousi.

Kakkossarjan lohkovoittajat Oulun DC, Ylivieskan Star Bo, Kokkolan Kismet, Pietarsaaren FoBK ja Äänekosken X300 karsivat ykkössarjan pääsystä Haapajärvellä. Varkauden Mainarit, Ylä-Savon PieBo, Lappeenrannan X-Company, Keurusselän Ka-Ke ja Hämeenlinnan Juvel-Team pelaavat Mikkelissä. Forssassa ottavat mittaa toisistaan Porin Ke-Ka-53, Lohjan Kalke-70, Turun TPS ja TuUL sekä Tuusulan Hylsy. Lahdessa kisaavat Hämeenlinnan VaKe, Loviisan KK-Team, Hyvinkään Jassit, Helsingin OB ja GB sekä Vantaa SP 2.

Yksityiskohtaiset tulokset löytyvät liiton nettisivuilta.

Valtakunnansarjan sivuille

Hyvää ja nautinnollista kesää kaikille toivottaen

Jaakko Virkajärvi