Torstaina keilattiin veteraanien valtakunnansarjojen viides ja viimeinen kierros. Näin myös mestaruussarjassa, jossa saatiin selville kuusi finalistia ja kuusi putoajaa. Kunkin lohkon kaksi parasta pääsivät finaalikierrokselle. Ykkösestä nousevat kuusi joukkuetta, kunkin lohkon voittajat, ovat myös ratkenneet.

Mestaruussarjan ykköslohko keilasi viimeisen kierroksensa Eurassa. Kotijoukkue GS hyödynsi kotiedun ja voitti neljä viidestä ottelustaan ja keilasi parasta keskiarvoa, 693,8. Tuolla rykäisyllä GS nousi edellisen kierroksen jälkeiseltä neljänneltä sijaltaan kakkoseksi ja sitä myötä mitalipeleihin. Ykköslohkon voitti jyväskyläläinen JBC, joka johti lohkoa jo ennen viimeistä kierrosta. JBC voitti Eurassa myös neljä otteluaan, mutta sen keskiarvo jäi selvästi GS:n vastaavasta, 652,8. Tuo siis kuitenkin riitti kärkipaikan pitämiseen lopulta selvästi 445 pisteen erolla. Näin JBC lähtee myös loppupeleihin.

Kierroksen loppuvaiheet olivat todella jännittävät. JBC varmisti lohkovoittonsa jo hyvissä ajoin, mutta edellisen kierroksen jälkeen toisena ollut Porin RC, Pietarsaaren FoBK ja GS kisasivat tasapäin toisesta paikasta. RC hävisi kaksi ensimmäistä peliään ja GS nousi kolmella mahtisarjalla jo kakkoseksi. Neljännessä pelissä JBC kukisti euralaiset yhdellä pisteellä 666-665 ja RC nousi ohi kakkoseksi. Kuten hienosti käsikirjoitetussa jännärissä kuluukin, nämä kilpakumppanit kohtasivat viimeisessä sarjassa. Siinä kotijoukkue GS otti selvänlaisen voiton RC:stä 654-619 ja tuo riitti lopputaulukossa kakkostilaan 48 pisteen erolla. FoBK kiri vielä hienosti lopussa, mutta joutui jäämään nelossijalle 71 pistettä mitalipeleistä ulkona. Tampereen TKK ja Pietarsaaren Drott jäivät kahdelle putoajasijalle ja matkaavat ensi kaudeksi ykkössarjaan.

Parhaiten viimeisellä kierroksella keiloja kaatoi GS:n Seppo Kataja, 1187, eli tasoitettu keskiarvo oli 237,4. FoBK:n Leif Tuomisalo oli kakkonen nollatasoituksella 1165, mikä antaa keskiarvoksi 233. Saman 1165 saavutti GS:n Tauno Sved, mutta hän jäi veteraanihyvitysten takia kolmanneksi keskiarvollaan 215.

Koko kauden tehokkain henkilökohtaisesti oli RC:n Kalevi Estola, joka keilasi kaikki 27 sarjaa hyvitetyllä keskiarvolla 214.4.Svedin lukema 27 sarjassa oli 212,9 ja TKK:n Kauno Mäkelän 211,7.

Kakkoslohko ratkoi mitalipelipaikkoja Talissa, jossa paras oli RäMe neljällä voitollaan. Tuo ryhdistäytyminen edellisen kotikierroksen katastrofin jälkeen riitti nostamaan lohjalaiset lohkon kakkoseksi ja mitalipeleihin. Kierroksen kakkonen oli kotijoukkue Tornados, joka tuon sijan myötä varmisti lohkovoittonsa ja paikan loppupeleissä. Kakkospaikkaa Lohjan kierroksen jälkeen pitänyt Keravan Jackpot joutui taipumaan kahdesti, eikä se myöskään pärjännyt RäMe:lle tuloksellisesti, keskiarvot 655,4 ja 608,0. Eroa ennen kierrosta oli parisataa pistettä ja nyt Jackpot jäi neljänneksi Turun Rataksen jälkeen, melkein 300 pistettä RäMe:n jälkeen. Näin lopputaulukossa joukkueiden eroa oli 97 pistettä. RäMe hävisi ainoastaan Tornadokselle, neljännellä kierroksella 630-644. Jackpot hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan, ensimmäisen RäMe:lle 590-628 ja noin ero kaventui heti alkuunsa. Ratas yritti nousta putoajan paikalta, mutta ei aivan siinä onnistunut. Viimeisessä matsissa tuli voitto helsinkiläisestä HVV:sta 616-578, mutta se ei riittänyt, vaan Ratas jäi viidenneksi 53 pistettä HVV:n takana. Hangon Ha-Hy jäi hännänhuipuksi reilummalla erolla. Kaksi viimeksi mainittua putoavat ykkössarjaan.

Talissa parhaiten keilasivat tutut miehet. Tornadoksen Aarne Nilsson teki hyvitetyn tuloksen 1151, keskiarvo 230,2. Kakkoseksi keilasi Rataksen Kalevi Kautonen, 1135 (227,0) ja kolmanneksi RäMe:n Paavo Grönmark, 1114 (222,8). Kauden 27 sarjaa hoiteli tehokkaimmin Jackpotin Tuomo Konttila, joka keilasi keskiarvolla 211,6. Nilssonin lukema oli 210,4 ja Kautosen 208,2.

Varkaudessa keilatun kolmoslohkon viimeisen kierroksen paras joukkue oli neljine voittoineen Riihimäen TaKu, joka myös voitti koko lohkon. Kamppailu lohkon voitosta ja kakkossijasta, eli siis jatkopaikoista, oli kiivas ja tasainen. Taulukkoa johtanut Kuopion Rojjaas sai kokoon vain kolme voittoa ja se putosi TaKu:n taakse 377 pisteellä. Ohi paineli vielä helsinkiläinen Boltsi-72, joka otti päivän kakkossijan voittamalla kaikki viisi otteluaan. Boltsi jäi TaKu:sta lopulta 339 pistettä, mutta voitti Rojjaaksen vaivaisella 38 pisteellä. Symbolisen ratkaisun voi sanoa tapahtuneen toisella ottelukierroksella, jolla Boltsi voitti Rojjaaksen 671-645. Lopullinen niitti tuli päivän viimeisessä ottelussa TaKu:n nuijiessa Rojjaaksen peräti 757-558. Samaan aikaan Boltsi voitti Savonlinnan Purilaat 638-602 ja siinä se meni ohi ja mitalipeleihin. Purilaat säilytti sarjapaikkansa, kun taas Lahden Falcons ja Kuopion Tiimi lähtevät ensi kaudeksi sarjatasoa alemmaksi.

Boltsi-72:n Veijo Ylitörmä pelasi hyvityksin peräti 1170 (234,0). Paljon ei jäänyt TaKu:n Seppo Matilainen, 1163 (232,6). Kolmanneksi keilannut Rojjaaksen Olavi Kuusisto jäi jo sitten reilummin, 1096 (219,2). Rojjaaksen Risto Kyttä vei nimiinsä kausikilpailun, 27 sarjan hän kirjasi keskiarvokseen 210,6. Ylitörmä kirjasi keskiarvon 207,2 ja Purilaiden Kauko Seppänen 206,8.

Mestaruussarjan loppukilpailun pelipaikka ratkeaa aivan lähipäivinä. Sen päättää veteraanivaliokunta. Samalla selviävät karsintapaikat ykkössarjaan.

Ykkösestä ensi kaudeksi mestaruussarjaan nousevat lohkojärjestyksessä mainiten OPS Oulu, Ysisata Varkaus, Veijarit Tampere, SC Turku, Nuppi Kouvola ja Patteri Helsinki.