Miesten SM-kilpailuissa keilataan 36 jalkaisella ratahoidolla ja naisten SM-kilpailuissa 41 jalkaa pitkällä ratahoidolla.

Miesten SM-kilpailuissa Lahdessa rataolosuhde on 36 jalkaa pitkä, eli olosuhde on lyhyt.
Järjestelyorganisaatio on olosuhdetta laatiessa pyrkinyt siihen, että finaaliraja tulisi olemaan A-tason kilpailussa 1700 pisteen tietämillä.

Lahdessa olosuhdetta testannut kilpailunjohtaja Jouni Helminen toteaa, että olosuhde tuntui miellyttävältä pelata ja tilaa oli ”fressillä” enemmän ulos kuin sisäänpäin pelattaessa. Toki pelin edetessä olosuhde muuttuu ja siihen vaikuttaa se, miten olosuhdetta keilataan.

Naisten SM-kilpailuissa Salon Hanhivaarassa olosuhteena on 41 jalkaa pitkä World Bowlingin kelikirjaston Rooma. Kyseinen olosuhde ei ole haastavimmista päästä, joten tulostaso saattaa Hanhivaarassa nousta verrattain korkeaksi.

Sekä Lahteen että Salon Hanhivaaraan ja junioreiden ja nuorten SM-kilpailuihin Jyväskylän Pupuhuhtaan ja veteraanien SM-karsintaan Tampereelle on vielä pelipaikkoja vapaana. Varaa paikkasi alla olevan linkin kautta, jos haluat pelaamaan syksyn 2020 SM-kilpailuja.

Rataolosuhteet löytyvät myös alla olevista linkeistä.

SM-kilpailujen ilmoittautumiseen
Rataolosuhde miesten SM-kilpailuihin
Rataolosuhde naisten SM-kilpailuihin

Olli Pakonen