Kilpailutoiminta

Tulosta

Ohjeet keilaajan henkilökohtaisista palkinnoista

Kaikki henkilökohtaisissa keilailukilpailuissa voitetut palkinnot ovat keilaajan henkilökohtaista verotettavaa tuloa. Ne on siis maksettava keilaajalle, eikä niitä voi kierrättää seuran kautta.

Rahapalkinto on veronalaista tuloa. Keilaajan täytyy toimittaa verokortti, minkä perusteella kilpailunjärjestäjä tekee ennakonpidätyksen. Jos keilaaja ei toimita verokorttia, niin palkinnosta täytyy pidättää 60%. Kilpailussa tulleita vähennyksiä ei voi vähentää kilpailujärjestäjän toimesta, vaan keilaaja tekee vähennykset lopullisessa verotuksessaan. Lopullisessa verotuksessa keilaaja voi vähentää kaikki keilailusta aiheutuneet kustannukset (esim. välinekulut, jäsenmaksut, pelimaksut yms.)
Kilpailunjärjestäjän tulee ilmoittaa palkinnot tulorekisteriin 5 vuorokauden sisällä palkinnonmaksusta.

Esinepalkintojen kohdalla oikea menettely on seuraava:

Esinepalkinnot ovat keilaajalle myös veronalaista tuloa. Niistä ei kuitenkaan toimiteta ennakonpidätystä. Kilpailun järjestäjä tekee suurista palkinnoista (100 € tai enemmän) normaalin vuosi-ilmoituksen. Alle 100 euron palkinnoista ilmoitusta ei tarvitse tehdä. Esineen laatu (esim. televisio) tulee merkitä ilmoitukseen. Palkinnonsaajan on ilmoitettava palkinnon arvo veroilmoituksessaan.

Lopullisessa verotuksessa esinepalkinnot arvioidaan 60–70 %:n arvoiseksi ns. käyvästä hinnasta, jollaisena pidetään yleensä hankintahintaa. Jos palkinto tai esine on saatu ilmaiseksi, käyväksi hinnaksi arvioidaan se hinta, jonka palkinnon saaja olisi saanut, jos hän olisi myynyt palkinnon.

Ilman ennakonpidätystä tämän palkinnon voi maksaa ainoastaan Suomen Urheilijoiden Tukisäätiön valmennusrahastoon keilaajan sinne avaamalle tilille.

Menettelytapa: Keilaaja ilmoittautuu Säätiön valmennusrahaston jäseneksi (kaavake SKL:n nettisivuilla) ja saa sieltä henkilökohtaisen viitenumeron. Keilaaja tekee kilpailun jälkeen laskun (kaavake SKL:n nettisivuilla), jossa on ao. viite kilpailun järjestäjälle, joka maksaa kilpailun palkinnon laskun mukaan valmennusrahaston tilille. Tukisäätiön valmennusrahastosta varat voidaan nostaa valmentautumiskuluista kertyviä alkuperäisiä kuitteja (kilpailukulut, harjoittelukulut, välinekulut, kuntosalikulut, lenkkeilyvarusteet jne.) vastaan (kaavake SKL:n nettisivuilla).

On suositeltavaa, että kaikki suoranaisia kilpailukuluja suuremmat palkinnot maksetaan Suomen Urheilijoiden Tukisäätiön valmennusrahaston kautta. Tämä on keilaajan ja järjestäjän kannalta yksinkertaisin menettely.

Katso myös palkintoihin liittyvät lomakkeet, laskut ja sopimukset täältä.

Linkkejä:
Suomen Urheilijoiden Tukisäätiö
Ilmoittautuminen valmennusrahastoon