Tampereen Kaupissa keilattiin sunnuntaina senioreiden MM-karsinnan kolmas osakilpailu. Miesten sarjassa parasta peliä esitti Petri Mannonen ja naisissa Reija Lundén.

Petri Mannonen oli selvästi paras kotihallissaan Kaupissa senioreiden MM-karsinnan kolmannessa osakilpailussa. Mane paukutti kahdeksaan sarjaan pisteet 1785 ja otti 30 osakilpailupistettä selvällä erolla toiseksi keilanneeseen Ari Valarantaan, joka teki tuloksen 1731. Kolmas yli 1700 ylittäjä oli kaksi ensimmäistä osakilpailua nimiinsä vienyt Kimmo Lehtonen, jonka noteeraus Kaupissa oli 1711. Tulostaso oli maltillinen, sillä 23 miehestä 11 ylsi parivauhtiin.

Päivän kärkimies Mannosen startti ei ollut kaksinen, sillä hänellä oli kolmeen sarjaan tulosta 553, mutta loppu meni hienosti ja tulosta viiteen viimeiseen 1232.
-Alku oli hankalaa ja onneksi ei ollut kolmen sarjan peli. Hain koko ajan ratkaisuja ja neljännessä sarjassa peli alkoi kulkemaan, Mane kertoi.

Kolmen osakilpailun jälkeen kärjessä on Lehtonen 80 pisteellä, toiseksi nousi Mannonen, jolla on nyt koossa 57 pistettä ja kolmantena Ari Halme, joka oli Kaupissa päivän 10:s. Hänellä on MM-karsintapisteitä koossa 49. Seuraavina tulevat kolmen osakilpailun jälkeen Ari Valaranta, Kai Virtanen ja Arto Piiponniemi.

Naisten karsinnan ykköseksi keilasi vähemmän yllättäen Reija Lundén pistein 1617. Kakkospisteistä käytiin huimaa kisaa neljän naisen kesken, kun he lopulta keilasivat 15 pisteen sisälle. Toiseksi ja 25 pistettä tuloksella 1515 nappasi Diana Salmela, kolmas oli Tuula Tamminen pistein 1504. Kati Vähä-Koivisto ja Päivi Uusinarkaus keilasivat tuloksen 1500 ja heidän pisteensä jaettiin ja kumpikin sai 14 MM-karsintapistettä.

Reija Lundén piti olosuhdetta melko haastavana.
-Oli kyllä melko haastava ja nihkeäkin olosuhde, mutta aika aikaisessa vaiheessa löysin tavan pelata ja tavoite oli kahden joukkoon pääseminen, joten se toteutui eli tyytyväinen olen.

Lundén johtaa karsintaa kolmen osakilpailun jälkeen 80 pisteellä. Toisena on Kati Vähä-Koivisto 49 pisteellä. Tuula Tammisella on samat pisteet, mutta Vähä-Koivisto voitti ensimmäisen osakilpailun ja on sen ansiosta edellä. Seuraavina tulevat Nina Haavisto, Diana Salmela ja Jaana Anttas.

Neljäs ja ratkaiseva MM-karsinta keilataan Talissa 13.-22.8. Brunswick Ballmaster Openissa. Tässä osakilpailussa pisteet jaetaan lopullisen sijoituksen mukaisesti ja kilpailua saa uusia vapaasti kuinka paljon haluaa.

Ilmoittautuminen Ballmaster Openiin on käynnissä ja linkki löytyy uutisen lopusta, kuten myös karsintapisteet kolmen osakilpailun jälkeen

MM-karsintapisteet 3. osakilpailun jälkeen

Tampereen karsinnan tulokset

Ballmaster Openin sivuille

Olli Pakonen