Arvokilpailut

Tulosta

Mikä huipennus kisoille

24.07.2017

World Gamesien keilailu huipentui mahtavaan miesten parikilpailun finaaliin, jossa voittoon venyttivät Kanadan Francois Lavoie ja Dan Maclelland. Venezuelan Massimiliano Fridegotto ja Ildemaro Ruiz taipuivat hopealle pistein 972-935.

Kanadalaisten voiton avain oli yhteistyö. Ensimmäisessä sarjassa kapellimestarina toimi Dan Maclelland 268 sarjalla ja toisessa Francois Lavoie pistein 279. Ildemaro Ruiz iski lujaa molemmat sarjat, 259 ja 298, mutta jäi ilman tarvittavaa tukea, kun Massimiliano Fridegotto kokosi sarjoihin vain 190 ja 188.

Kanada voitti ensimmäisen sarjan 477-449. Toisen sarjan neljä ensimmäistä ruutua edettiin tasoissa eli Kanada johti 28 pisteellä. Viidenteen ruutuun Dan teki missin seiskakeilasta, mutta kuitti tuli heti Massimilianon seiskaruudun 2-8-10 reiällä, jonka päälle Dan iski tuplan.

Francoin kaatojono loppui ysiruudussa, mutta se ei Kanadalta kultaa vienyt. Kaksikko muurasi kymppiruudun umpeen ja teki sarjaksi 495 ja nousi yhteistulokseen 972. Enää jännitettiin sitä, tekeekö Ildemaro 300-sarjan, mikä olisi ollut hänelle laiha lohtu. Edes sitä ei tullut, kun 12:lla heitolla radan päässä seisoi 7-10 reikä.  Voittoa se ei heiltä vienyt, mutta se jotenkin konkretisoi hänen turnauksensa. Hopeaa singlestä ja hopeaa parikilpailusta, molemmissa hienolla omalla pelillä, mutta lyhyeksi jäi.

Kanadalaiskaksikko kehui vuolaasti toisiaan mitalien jaon jälkeen.
- On ollut aivan mahtavaa keilata Francoin kanssa täällä. Täällä on ollut hauskaa ja olemme nauttineet kisoista ja isäntien vieraanvaraisuudesta, 32-vuotias Dan totesi.
24-vuotias Francoin Lavoie voitti vuonna 2013 trion MM-kultaa ja tämä on nyt toinen kulta tällä tasolla. Myös Danilla on yksi MM-kulta, singlestä vuodelta 2014. Francoisilla on paljon muitakin meriittejä viime vuosilta, hän oli vuoden tulokas PBA:ssa viime vuonna ja voitti U.S. Openin. World Gamesissa hän on nauttinut tunnelmasta.
- Tämä on aivan erilainen kilpailu kuin PBA:n kisat. Tästä meille kukaan ei maksa mitään, mutta aivan huikeaa on ollut olla mukana. Tulimme tänne voittamaan ja tuntui hienolta kuunnella kansallislaulumme tuolla korokkeella, 24-vuotias Francoin kertoi.

Vuoden 2017 World Gamesin keilailut on saatu pakettiin. Wroclaw vaikenee.

Seija Lankinen

Kisasivulle
Tulokset


« Palaa