SM-kilpailut

Tulosta

Sami Johanssonin johdolla matseihin

25.05.2017

Vantaalaisen Eleven seuran Sami Johansson oli B-SM loppukilpailun ensimmäisen osion paras mies. Hän teki porukan ainoana parilukeman 1606 ja johdattaa kahdeksan parasta round robiniin.

Sami Johansson keilasi tasaisen varmasti koko pelin ajan. Ainoa pieni notkahdus oli viidennen sarjan 171 tulos, muuten lukemat olivat 190 pisteen paremmalla puolella. Ennen viimeistä sarjaa Johansson oli toisena, mutta rutisti 208 lopetuksella Raision Alfa BC:n Niko Rasin edelle. Eroa kärkikaksikon välille tuli lopulta 19 pistettä.

Seuraavina kahdeksan miehen otteluihin etenivät Kotkan Seppo Rand, Tampereen Markku Loppinen, oululaiset seurakaverukset Tapani Sarjanoja ja Esko Ahde, Imatran Juhani Huhtanen ja Seinäjoen Timo Lappi. Veteraanien SM-kullan aiemmin keväällä voittanut Ahde oli vielä ennen viimeistä sarjaa matkalla ulos jatkosta, mutta kiri mukaan 210 pisteen lopetuksella. Varkauden Manis Nihat putosi 178 sarjan lopetuksella ensimmäiselle karsiutujan paikalle. Eroa Timo Lampeen jäi 12 pistettä.

Sami Johanssonin puhelin on ollut kuumana hetken aikaa, kun seurakaverit ovat laittaneet viestejä.
- Joo, tulee viestejä someen, että hoidahan homma, Sami naurahti. Pieniä paineita seurakaverit hänelle laittavat senkin vuoksi, että saman Eleven seuran Marko Löfgren pokkasi B-SM-kullan vuosi sitten Lahdessa.
Sami on keilannut jo kauan, mutta oikeastaan vasta parin vuoden verran enemmän tosissaan.
- Aloitin keilailun vuonna 1984, mutta pari viimeistä vuotta olen panostanut enemmän. Olen kilpaillut enemmän ja satsannut myös varusteisiin, Sami kertoi.
- Itseluottamus on kasvanut menestyksen myötä, viime vuonna Vantaan mestaruuden voittanut Sami tuumasi.
- Tänään oli hyvä päivä. Peli kulkee, kun itseluottamus on kunnossa ja paikkopelikin toimi hyvin. Se onkin kaikkein selkeimmin parantunut osa-alue pelissäni, Sami kertoi. Seurakavereiden ”hoida homma” viesteihin hän vastaa napakasti.
- Ehdottomasti, on ihan luottavainen olo.
Kahdeksan parasta miestä jatkaa round robiniin, joka alkaa Joensuussa kello 14:00.

Seija Lankinen


« Palaa