Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Yllättysvoitajia WSoB:n finaaleissa

19.11.2017

PBA:n World Series of Bowlingissa keilattiin kunkin ”eläinkisan” finaalit. Neljässä kisassa saatiin muutama yllätysvoittaja.

Jokaisessa kilpailussa loppupelien pelitapa oli sama. Neljä semifinaaliin päässyttä keilasi samalla rataparilla yhden sarjan, jonka kaksi parasta kohtasi sitten loppuottelussa.

Ensimmäinen kilpailu oli Chameleon, jonka Semifinaalissa parasta tahtia piti Liz Johnson sarjallaan 257. Tämä oli puhdas tulos, naiset eivät PBA:n kisoissa tasoitusta saa. Toisen finalisti oli Anthony Pepe, joka kaatoi 255 pistettä. Putoajien tulokset olivat myös kovia, Wes Malott teki 248 ja Tom Smallwood 236. Kaikki pelaajat ovat yhdysvaltalaisia.
Loppuottelussa Johnson aloitti triplalla, kun taas Pepe nykäisi toiseen ruutuunsa ohi seiskakeilasta. Kun molemmat tekivät sarjan puolivaiheilla triplan, ei ero kaventunut ja Johnsonilla oli varaa tehdä kymppiruutuun iso 4-6-7-10 reikä. Johnson vei uransa ensimmäisen miesten kiertueen voiton ja 20 000 dollaria tuloksin 220-206.

Seuraavaksi keilattiin Shark, jonka välierän paras oli USA:n Charlie Brown Jr. sarjallaan 227. Toisen finaalipaikan otti Englannin Richie Teece, 209. Amerikkalaiset Tom Dougherty, 197 ja Marshall Kent, 193, putosivat jatkosta.
Loppuottelussa Brown aloitti reiällä ja tuplalla. Teece puolestaan teki parin paikoin jälkeen reiän kolmanteen ruutuunsa. Brownin 1-10 läpäri seiskaruutuun antoi johtopaikan Teecelle, joka varmisti voittonsa lopputuplalla tuloksin 193-176. Tämä voitto oli Teecen ensimmäinen PBA-titteli.

Kolmas kilpailu oli Cheetah. kokonaan kansainvälisessä välierässä parasta tahtia piti Ruotsin kahdella kädellä heittävä vasuri Jesper Svensson, 259. Tanskan Thomas Larsen otti toisen loppuottelupaikan kolme pistettä huonommalla sarjalla. Australialaiskaksikko Sam Cooley, 236 ja Jason Belmonte, 222, saivat sijat kolme ja neljä.
Loppuottelu oli täysin Jeppe Svenssonin heiniä. Hän aloitti triplalla, veti sitten missin seiskakeilasta, jonka jälkeen mies takoi viisi kaatoa jonoon. Larsen sai aikaiseksi alkutuplan ja sitten ehjää, kunnes vetäisi kymppiruudun avausheiton ränniin ja siitä yhdeksän pois. Svenssonin voittopisteet olivat 246-194.

Päivän päätteeksi keilattiin Scorpion. Ensimmäisen sarjan tehokkain oli Belmonte, joka paukutti 269. USA:n kolmikon paras oli E.J. Tackett sarjallaan 258. Brandon Novak ja Shawn Maldonado jäivät nuolemaan näppejään pistein 242 ja 225.
Finaalissa Belmonte aloitti triplalla, johon Tackett vastasi paikon jälkeen viidellä kaadolla. Jenkin seitsemännen ruudun reikä päästi Belmonten vielä kisaan mukaan, mutta hän tuhri mahdollisuutensa kasiruudun 4-6 tyhjään. Tackett lopetti triplalla ja 20 tonnia tuloksin 245-207.

WSoB:ssa on vielä jäljellä PBA World Championshipin loppupelit ja World Bowling Tourin finaalit.

Pekka Korpi
PBA:n sivuille

 

 

 


« Palaa