European Bowling Tour

Tulosta

Palermaa jatkoon Tukholmassa

07.01.2018

AIK International Tournamentin loppukilpailu on edennyt kolmanteen vaiheeseensa. Osku Palermaa on niiden 16 keilaajan joukossa, jotka sinne jatkavat.

Finaalivaihe kakkosessa ainoana suomalaisena oli mukana Osku Palermaa, joka ansaitsi paikkansa sinne karsintakilpailun voitollaan. Aiemmin annoin väärää tietoa, että Osku olisi ainoa suomalainen finalisti. Näin ei kuitenkaan olut, vaan sekä Jesse Kallio, että Juuso Tiainen ansaitsivat loppukilpailupaikan Early Bird erästä. Pojat eivät kuitenkaan enää Tukholmaan lähteneet tuota pelaamaan.
Lauantai-iltana keilatussa semifinaalissa oli mukana kolme suomalaista, mutta Eliisa Hiltunen, Peppi Konsteri ja Sami Rauhaniemi jäivät kauas vaaditusta 1333 tuloksesta, jolla 12 parasta ansaitsivat paikan varsinaiseen loppukilpailuun. Pientä lohtua tuo naisten B-finaalipaikka molemmille suomalaisnaisille.

Loppukilpailun kakkosvaiheessa keilattiin kuusi sarjaa, mukana oli 32 keilaajaa, 16 parhaalle oli tiedossa paikka seuraavalla kierroksella. Palermaan aloitus oli räväkkä, ensin 256 ja sitten 290. Kolmanteen tuli Oskulle niin tuttu ravistussarja, nyt 178, mutta mies tuosta tokeni mukavasti ja veti lopun sen verran laadukkaasti, että jatkopaikka heltisi tuloksella 1406. Rataolosuhteista kertonee jotain, että tuo lukema riitti vasta sijaan kahdeksan. Tuo paikka on sikäli tärkeä, että jatkossa keilataan neljä sarjaa lisää nyt oleviin pisteisiin ja kahdeksan jatkaa vielä toiset neljä sarjaa, ennen kuin kolme parasta erotetaan porrasfinaaliin.
Eli Oskun on ensin pidettävä tuo kahdeksas sija ja sitten parannettava kolmanneksi, jonne on matkaa 76 pistettä. Parhaan tuloksen latoi Malesian Rafiq Ismail 1523, perässään maannaisensa Shalin Zulkifli 1508. Tuota ratkaisevaa kolmatta paikkaa pitää tällä hetkellä hallussaan Puolan Daria Pajak, 1482.

Pekka Korpi
Järjestäjän tulossivulle

 

 


« Palaa