SM-Liiga

Tulosta

Miesten liiga Lahdessa jälleen Mainareiden komennuksessa

28.01.2018

Eräänlainen pallomeri täytti Lahden Keilahallin, kun 12 joukkuetta käynnisteli miesten SM-liigan toista päivää sunnuntaina klo 10. Ensimmäisen päivän jälkeen Mainarit oli kivunneet ykköspaikalle raskain pistein 408. Toisella sijalla ja 14 pisteen päässä oli lahtelainen Bay, kolmantena TKK 82 pistettä lahtelaisista. Viivan alla GB kärkkyi vain 15 pistettä kolmannesta sijasta, eikä Patterillakaan ollut matkaa sinne kuin 17 pisteen verran.

 

Lahden Keilahalli

Lahden Keilahalli

Lahden Keilahalli

Lahden Keilahalli


Miesten liigaviikonlopun toinen päivä vahvisti Mainareiden asemaa kärjessä. Toinen ja kolmas sija ovat edelleen Bayn ja TKK:n hallussa. Patteri nosti itsensä neljännelle sijalle ja jahtaa TKK:ta 21 pisteen päästä. GB viidentenä 35 pistettä kolmannesta ja TPS kuudentena 50 pisteen päässä kolmesta parhaasta.

- Mentiin samalla kaavalla kuin eilen, käskettiin voittaa kaikki. Mitalihan nyt taitaa jo olla varma, mutta järjestystä ei pysty sanomaan millään. Vielä kun seuraava kierros on baker, se voi mennä miten vaan. Tiukkaa tulee! Pasi Uotila jutteli päivän jälkeen.

Uotila hallitsi päivää myös henkilökohtaisissa tuloksissa keskiarvolla 226,8. Päivän tasaisuudesta kertoo se, että viiden parhaan joukosta löytyy viiden eri seuran edustajia. Koko kauden henkilökohtainen ykkönen on TPS:n Samu Valaranta 22 sarjallaan ja 224,09 keskiarvollaan.

Miesten liigan viimeinen kierros keilataan Talissa 24.-25.3. Baker-tyylillä.

Tulokset
Henkilökohtaiset tulokset 5. pelatun ottelun jälkeen
Henkilökohtaiset tulokset 6. pelatun kierroksen jälkeen

 

1. ottelut

Mainarit näyttivät levänneen yönsä hyvin, koska homma jatkui siitä, mihin se eilen jäikin. GH jäi auttamatta vastaantulijaksi. Peli näytti selvältä 20-0 tulokselta viimeiseen ruutuun saakka, mutta Juho Rissasen epäonnistuttua paikossa Mika Määttä vetikin lopun umpeen, ja vei itselleen sarjavoiton pistein 190-198. Lopputulos kuitenkin selkeä 1062-908 ja 18 raskasta Mainareille.

Patteri putosi eilisen jäljeltä kokonaistuloksissa viidenneksi, mutta ei nähtävästi aio pysyä siellä kauaa. GB:n päivän aloitus takkuili useamman tyhjän kanssa, jolloin Patterin oli helppo keskittyä nostamaan omaa peliään takaisin tasolleen. Vain Olli-Pekka Pajarilla näytti olevan mahdollisuudet sarjavoittoon, mutta jos lopettaa sarjansa kolmeen tyhjään, sekin voi äkkiä kadota. Espoo-Helsinki -ottelussa päästiin siis heti tylyihin 20-0 -lukemiin ja Patteri nousi samalla GB:n ohi neljänneksi.

Lahden Keilahalli

ET ja AS ottelivat tasaisemmin kuin naapurinsa, mutta puolen välin jälkeen kouvolalaiset olivat saavuttaneet pienen etumatkan. Valttikortti tässä ottelussa oli hyvä ja tasainen suorittaminen. Pitkiä kaatojonoja ei nähty, joten pelin ehjänä pitäminen oli riittävää ja toi AS:lle raskaat jaolla 16-4. Joukkueiden parhaat AS:lla Mika Oksanen 216 ja ET:llä Otto Lonka 186.

Lahden Keilahalli

Bay ja TKK 2 ottelivat äärimmäisen tiukan ottelun, ja mukavasti molemminpuoliseen kannustukseen lähti mukaan myös yleisö. Reiät kiusasivat, eikä tässäkään ottelussa päästy jonoja ihailemaan. Ennen viimeistä ruutua eroa oli seitsemän pistettä, tosin tamperelaisilla alla muutama kaato enemmän. Henrik Puumala paikkasi taitavasti tärkeän reiän omassa kympissään ja varmisti sillä sarjavoiton Lahden Linus Boströmistä 167-151. Jesse Ahokas oli sarjansa hävinnyt, mutta kokonaistuloksen kannalta loppukaadot olisivat olleet tarpeen. Yksi tuli, mutta saman toisti vastapuolella Petri Keituri ja alla olevan kaadon jälkeen kasvatti tamperelaisten johtoa edelleen. Sama toistui kolmannen parin kohdalla, kun Ville Häggman jatkoi ysiruudun kaatoa ja Juhani Tonteri jätti keiloja pystyyn. Teemu Putkisto ja Jari Ratia onnistuivat voittamaan oman sarjansa, mutta kokonaistuloksen mennessä Tampereelle 955-909 lahtelaisten oli tyydyttävä neljään raskaaseen.

Keilaseura Bay

Turku vastaan Tampere kääntyi puolen välin jälkeen sisämaahan päin, kun Virta, Alho ja Lampo löysivät paikkansa. TPS yritti, mutta muutamat tyhjät tuhosivat sen vähänkin. Komeat TKK:n sarjat 222 (Virta), 241 (Alho) ja 248 (Lampo) siivittivät TKK:n kokonaispistevoittoon 1078-972. Raskaat jaettiin 16-4, kun Samu Valaranta ja Juuso Rikkola onnistuivat omissa kaksinpeleissään.

Joes Gold ja RäMe jakoivat sarjavoitot vuorotellen neljän ensimmäisen ottelijan kesken. RäMe oli takana ja yritti kiriä hienosti kymppiruutujen kaadoillaan, mutta kokonaistulos meni silti Joensuuhun 975-939. Raskaat Joes Gold 14, RäMe 6.

Tulokset

 

2. ottelut

GB sai kerättyä itsensä äskeisen rökäletappion jälkeen ja onnistui tällä kertaa myös jonottamaan. Vahvin suorittaja oli nuori Pyry Puharinen, joka kaatoi ensimmäisen paikon jälkeen kahdeksan putkeen. Vastassa ollut Joes Gold vastasi kuitenkin kaatoihin kaadoilla, ja piti johtoasemaa vielä ennen viimeistä ruutua. Rakoa pääsi pienentämään ensimmäisenä Miikka Vaarala, joka onnistui kaadoissaan Tatu Hirvosen jättäessä vieressä pystyyn. Tilanne kuitenkin nollaantui seuraavassa ruudussa, kun Joensuun Tomi Väänänen kaatoi ja Teemu Raatikainen jätti. O-P Pajari siivosi oman tonttinsa lopettamalla kaatoihin ja viemällä GB:lle myös ensimmäisen sarjavoiton pistein 231-223. Puharinen jätti kuitenkin jononsa jälkeen pystyyn kolme keilaa, ja GB hävisi lopulta kokonaispisteet 31 pisteellä. 16 raskasta siis Joensuuhun.

Lahden Keilahalli

Kaatopaikkansa olivat löytäneet myös muut, mikä oli vähintäänkin suotavaa tehtyjen tyhjien paikkaamiseksi. Ehjiä sarjoja ei siis päästy liiemmin ihailemaan, kun GH ja TPS ottivat mittaa toisistaan. Jesse Kallio ja Jarno Marjakangas näyttivät mallia ja veivät omat sarjansa suvereenisti 233-215 (Kallio-Timo Luoto) ja 239-188 (Marjakangas-Niko Liukkonen). Kokonaistulos 1058-959 ja kaksi muutakin sarjavoittoa toi turkulaisille 18 raskasta ja kavensi eroa viidentenä olevaan GB:en nyt enää viiteen pisteeseen.

Lahden Keilahalli

Bayn peli oli huomattavasti tasaisempaa ensimmäiseen verrattuna. Myös pelijärjestystä oli muutettu ja avaajana toimi nuori Jesse Ahokas. RäMe:n puolella ensimmäisenä keilaava Juselius keilasi kuitenkin vahvemmin kymppiruudun reiästään huolimatta ja sai sarjavoiton pistein 214-206. Konsteri löysi vihdoin oman pelinsä ja vei toisen sarjan Baylle 246-180 Huuskoa vastaan, kuten myös Tonteri kolmannessa (191-Salin 161). Putkistolla oli ysiruudussaan ikävä tyhjä, joka aiheutti ehjäpakon kymppiruutuun Halmeen vierssä tehtyä viimeiseen tuplan. Putkisto kaatoi varmasti ja kun Ratiakin lopetti 228-sarjaan, Baylle lopputulos 1089 ja 18 raskasta.

ET pisti kampoihin TKK:lle, joka ei tuntunut löytävän paikkaansa tällä rataparilla ollenkaan. Valitettavasti myös kotkalaisten peliä täplittivät reiät ja tyhjät, joten peruspeli riitti tamperelaisille tällä kertaa. Vain ET:n ankkuripaikalla keilannut Hämäläinen onnistui viemään omat pisteensä (177-Jussila 161), muuten raskaat 18-2 -jaolla Tampereelle.

Patteri ei jatkanut ihan äskeisenkaltaisessa hurmiossa, mutta sopivasti kaatoja ja ympärillä pääasiassa ehjä peli toi helpontuntuisen voiton tällä kertaa TKK:n kakkosjoukkueesta. Tamperelaisten paras oli jälleen Keituri sarjalla 232, joka ei kuitenkaan riittänyt sarjapisteisiin. Ainoan sarjavoiton TKK:lle toi Jarno Lahti 195-190, kun hän ja Toni Toivonen molemmat lopettivat tyhjään. 18 raskasta piti eron kolmantena sijaitsevaan Tampereen ykkösjoukkueeseen samana.

Mainarit ja AS olivat vielä lähes tasapisteissä ennen viimeistä ruutua. Eilispäivän henkilökohtainen kolmonen Käyhkö jonotti seitsemän kaatoa putkeen ja kuittasi samalla kavereidenkin tyhjät sarjallaan 258. Ennen kolmea viimeistä keilaajaa eroa oli 14 pistettä Mainareiden hyväksi. Riikonen onnistui kaatamaan, kun vieressä Mukkula jätti reiän, joka jäi vielä kaiken lisäksi paikkaamatta. Susiluoto onnistui jatkamaan neljän jonoaan vielä kymppiruutuun ja tasoitti eroa takaisinpäin, mutta lopputuloksen kannalta ero jäi kuitenkin 29 pisteeseen Mainareiden hyväksi. Varkaus kuittasi ottelusta itselleen 14 raskasta ja ero lahtelaisiin kaveri hieman.

Tulokset

 

3. ottelut

RäMe ja TKK olivat puolenvälin jälkeen tasapisteissä, kun RäMe tasasi tilannetta heittämällä useamman tyhjän. Tilanne pysyi tasaisena aina viimeiseen ruutuun saakka. TKK:n Virta jatkoi ysin kaatoaan tehden tuplan, kun toisella puolella Juselius jätti keilan pystyyn. Sarjavoittoon tarvittaisiin toinen, mutta 7 ja 2 aiheuttivat lopulta Virralle pisteen häviön 176-177. Alho lopetti oman sarjansa tyhjään ja antoi RäMeelle jälleen mahdollisuuden. Lohjalaisten olisi saatava kymppiinsä tuplia kattamaan ysiruudun tyhjiään, mutta valitettavasti näitä ei näkynyt ja lopputulos pysyi TKK:lla lopulta viiden pisteen erotuksella. Sarjavoitot 2-3, joten raskaat jakaantuivat 14-6.

Lahden Keilahalli

Myös viikonlopun kärkikamppailu Bay vs. Mainarit eteni tasaisesti. Savolaiset heittivät enemmän kaatoja, mutta myös tyhjiä, joten ratkaisua jouduttiin odottamaan lähemmäs loppua. Ennen viimeistä ruutua Mainarit johtivat pisteissä, mutta ysiruutu oli lahtelaisilla pelkkää kaatoa. Mainarit paikkasivat ysiruudun tyhjiään tuplilla eivätkä päästäneet lahtelaisia ohitseen. Ennen kahta viimeistä keilaajaa ero oli enää 26 pistettä ja kaikilla keilaajilla oli allaan kaatoja. Rissanen aloitti kymppinsä kahdella kaadolla ja pakotti Putkiston tekemään saman. Putkistolla oli kuitenkin alla jo tupla, joten ero oli enää 17 pistettä ennen viimeistä keilaajaa. Uotilan tulisi jättää ja Ratian kaataa eron tasaamiseksi. Lopputulos oli kuitenkin päinvastainen – Uotila jatkoi pötköään Ratian jättäessä keilan pystyyn. Kokonaispisteet siis 1079-1053 Mainareiden hyväksi. Raskaita Lahti sai napsittua itselleen 6.

TKK 2 ja GH jatkoivat tasaisten otteluparien sarjaa. Peliä rytmittivät valitettavat tyhjät, kunnes seitsemännessä ruudussa GH:n peli tuntui hieman aukeavan. Rei’iltä ei tosin vältytty senkään jälkeen, joten kokonaispisteiden voitto vaati raumalaisilta vielä useamman kaadon useammalta heittäjältä. Määttä sai kahteen viimeiseen tuplan, Luoto triplan, Keskiruokanen neljä ja Liukkonen jonotti seiskaruudusta lähtien kuusi kaatoa putkeen. Vahva lopetus toi Raumalle 999-960 voiton ja 14 raskasta. Tampereen paras oli Vesa Villman 212.

Lahden Keilahalli

TPS:n Kallio jatkoi vakuuttavia otteitaan ja keilasi sarjaansa 214 viimeisen ruudun tyhjästä huolimatta. Sarjavoitto jäi kuitenkin saamatta, kun toisella puolella Joes Goldin Mikko Hirvonen vastasi 247 pisteellä. Joensuu onnistui saamaan toisenkin sarjavoiton (Tatu Hirvonen 180-Lassi Aalto 176), mutta kokonaispisteisiin suurin ero syntyi, kun Tomi Väänänen lopetti kahteen tyhjään Marjakankaan kaataessa neljä putkeen – 172-223. Kokonaistulos Turkuun 48 pisteellä ja raskasjako 16-4.

Ennen viimeistä ruutua GB oli ottanut näennäisesti pienen johtoaseman johtuen pääasiassa Pajarin seitsemän kaadon putkesta, tosin AS:lla oli rakenteilla useampi kaatojono ja mitä tahansa saattoi tapahtua. Jähi paikkasi omassa lopetuksessaan reiän, eikä antanut Simon Susiluodon triplan häiritä itseään. Ensimmäiset pisteet Helsinkiin 235-210. Miikka Vaarala kompuroi lopetuksensa, kun vieressä Kimmo Järvinen sai sarjapisteet ja kavennettua eroa hieman. Sebastian Susiluoto onnistui ensimmäisenä jatkamaan aiempia kaatoja, ja kun Raatikainen lopetti tyhjään, AS kuittasi raskaat 203-183 ja ero kaveni jälleen. Myös Murto pystyi jatkamaan kaatojaan ja piti toivoa yllä kokonaispisteiden suhteen. Toivo loppui kuitenkin lyhyeen, kun Puharinen näytti kuinka jonoa jatketaan ja piti GB:n etumatkan loppuun saakka. Loppupisteet 1095-1063 ja raskaat 16-4 Helsinkiin. Puharinen johtaa henkilökohtaista tuloslistaa tältä päivältä.

Patteri notkahti tuloksellisesti aiemmista peleistään ja ottelu ET:tä vastaan ratkesi sekin vasta viimeisten ruutujen aikana. Kovanen lopetti reikään, mutta sai silti sarjavoiton Honkasesta 157-168. Lonka vei Konttilalta seuraavan, Savolainen Lööviltä kolmannen. Löövi lopetti silti tärkeisiin kaatoihin lopputuloksen kannalta, vaikka omasta sarjasta raskaita ei herunutkaan. Myös Sinijärvi sai yhden kaadon jatkon, ja tärkeät kavennuspisteet. Loppu oli kiinni ankkureista. Petäjämaa heitti reiän ja pakotti Hämäläisen tekemään kaadon. Pisteet olivat tasan, mutta kun Hämäläinen ei saanut enää toista, voitto oli kiinni Petäjämaan paikosta. Tätä ei tullut, joten kokonaispisteet Kotkaan vain viiden pisteen erotuksella 995-990. Patteri vei kuitenkin suurimman osan sarjavoitoista, joten raskaat jakaantuivat 12-8.

Lahden Keilahalli

Tulokset
Henkilökohtaiset tulokset 3. pelatun ottelun jälkeen

 

4. ottelut

AS aloitti tauon jälkeen useammalla reiällä, joka antoi TKK 2:lle tilaisuuden etumatkaan heti alkuvaiheessa ottelua. Tamperelaiset eivät hukanneet mahdollisuuttaan ja palasivatkin tauolta näyttävästi lopulta yhteistuloksella 1022. AS jäi 866 pisteeseen ja onnistui viemään vain yhden sarjan raskaat pisteet (Simon Susiluoto 191-Jarno Lahti 182).

Käynnistysvaikeuksia oli myös ET:llä ja Joes Goldilla. Joensuulaiset keräsivät itsensä kuitenkin nopeammin. Huomionarvoista tänään on ollut useampi ränniavaus, joita ei luulisi tämän tason peleissä liikaa näkyvän. Tuloksellisesti maltillinen ottelu päättyi Joensuun voittoon pistein 885-815. Joensuun tarkin Tomi Väänänen 230 ja kotkalaisista Jyri Hämäläinen 205, joka sai myös ainoan sarjavoiton. Raskaat siis Joes Goldille 18-2.

TKK kasvatti välimatkaa heti alkuun, kun GB:llä varsinkin Pajari askarteli reikien kimpussa. GB tasoitteli eroa, kun sekä Raatikainen että Puharinen löysivät kaatovaihteensa toisella puolikkaalla ja tamperelaisten tauluun piirtyi samaan aikaan muutama tyhjä. Ennen viimeistä ruutua peli oli vienosti kallellaan tamperelaisten suuntaan. Jähillä oli mahdollisuus tuplaan ja eron kavennukseen, mutta ei tähän valitettavasti pystynyt. Toisella puolella Virta tuli kuitenkin vastaan missaten reiän ja saman toisti omassa sarjassaan Alho. Vaarala pystyi täyttämään oman kymppinsä kaadoilla ja kääntämään pelin helsinkiläisille. Sarjavoitot olivat tässä vaiheessa tasan. Lampo ja Raatikainen eivät muuttaneet piste-eroa, mutta neljännessä otteluparissa Salonen sai jatkettua kaatopötköään yhdellä ja paikkansa jälleen löytänyt Pajari vastasi tähän samalla mitalla. Tampere lopetti ensin Jussilan muuratessa lopun umpeen ja jätti ratkaisun hetket GB:n Puhariselle. Tällä oli alla paikko, joten ehjää vaadittiin voittoon. Yhdeksän, paikko ja kaato toivat Helsinkiin voiton viidellä pisteellä. Raskaat jaettiin 14-6.

Lahden Keilahalli

Päivän parhaan tittelistä kisailtaessa Patteri ja Mainarit olivat tässä vaiheessa jaetulla toisella sijalla. Uotila aloitti vahvasti kuudella kaadolla, mutta huonoon aloitukseen ei sortuneet muutkaan, joten pelin puolivälissä tilanne oli käytännössä tasan. Savolainen ja Petäjämaa suorittivat espoolaisista parhaiten ja siirsivät Patterin johtoon savolaisten sortuessa muutamaan reikään. Kovanen kuitenkin vuorostaan lopetti sarjansa reikään ja antoi Mainareiden tasoittaa tilannetta. Riikonen tuli vastaan tehden omaan lopetukseensa yhden keilan missin, mutta neljännessä otteluparissa tyhjä lopetus tuli jälleen Patterille. Vieressä Rissanen jatkoi alkanutta kaatojonoaan vielä kahdella, joten ennen ankkureita Mainarit johtivatkin yllättäen 16 pisteellä. Petäjämaa teki kaadon. Uotila kuitenkin vastasi vetämällä omaansa kaksi, joten kokonaispisteiden voitto Varkauteen 1039-1014 ja raskaat 16-4. Voitto nosti Mainarit myös päivän ykköseksi TKK:n kokiessa tappion GB:lle.

RäMe ja GH tehtailivat molemmat tyhjiä vuoron perään, joten eroja ei päässyt kasvamaan alkuun. Ottelu päättyi kuitenkin lopulta Raumalle 1008-904, kun Luoto, Määttä ja Keskiruokanen löysivät pelipaikkansa puolen välin jälkeen ja paikkasivat lopun kaadoillaan alkuosuuden tyhjät. GH:n vahvimmat Määttä 229 ja Keskiruokanen 225, RäMe:llä vain Huusko ylsi paritulokseen sarjallaan 212 ja vei tällä otteluvoiton Mäenpään 198 pistettä vastaan. Loput raskaat siis Raumalle, 18-2.

Bayn Ratia oli tankannut tauolla itsensä hyvin, koska ankkuripaikalla pelannut lahtelainen kannatteli muita joukkuelaisiaan seitsemän jonolla heti alusta. Ero TPS:n ja Bayn välillä oli seitsemännen ruudun jälkeen yksi vaivainen piste. Ennen viimeistä ruutua lahtelaiset johtivat pienesti, mutta Ahokas lopetti sarjansa reikään Aallon tehdessä tuplan, joten ero nollaantui. Kallio lopetti myös kaatoihin Boströmin tehdessä muuta, ja äkkiä TPS siirtyikin johtoon. Tonterilla oli mahdollisuus jonottaa, mutta yksi keila oli asiasta eri mieltä. Ennen kahta viimeistä heittäjää ero oli turkulaisten eduksi parikymmentä pistettä. Tilanne vaati Putkistoa tekemään tuplan. Ankkureilla ei ollut ysiruuduissaan kaatoja, joten peli näytti jo suhteellisen selvältä. TPS:n Rikkola jätti kuitenkin ison reiän, otti yhteensä kahdella heitolla seitsemän keilaa pois ja jätti tilanteen Ratialle. Ratia jätti kympin, paikkasi sen varmasti ja johdatti lahtelaiset lopulta seitsemän pisteen voittoon. Ansaitut raskaat lahtelaisille 16-4.

Tulokset

 

5. ottelut

Viikonlopun viimeiseen otteluun lähdettäessä Mainarit oli kasvattanut kokonaiseroaan Bayhyn jo 32 pisteeseen. Kolmantena TKK 21 pistettä edellä neljännen sijan Patteria. Viidennellä sijalla GB oli 35 pistettä kolmannesta sijasta.

Päivän listaa hallitsi jälleen Mainarit 62 pisteellä TKK:n ollessa toinen kahdeksan pistettä perässä. 50 pisteessä olivat sekä Patteri että Joe's Gold.

Bay sai vastaansa päivän heikointa puhdasta tulosta keilanneen ET:n. Kotkalaiset olivat kuitenkin tarkkana eivätkä päästäneet lahtelaisia karkumatkalle. Lähes jokaista sarjaa koristi reikä, ja pelipaikkaa haettiinkin viimeisiin ruutuihin asti. Bay sen lopulta löysi, kun Konsteri aloitti loppujonon seitsemännestä ruudusta ja Ahokas yhdeksännestä. Myös Putkisto onnistui loppupuolella triplan verran, joten lahtelaiset veivät lopulta viidestä sarjasta neljä ja lopputuloksen 1000-892.

Kolmen sakkiin hamuava Patteri sai vastaansa RäMe:n. Tyhjiä näkyi myös tässä ottelussa, joita parhaan mukaan paikkailtiin pienillä kaatojonoilla. RäMe johti peliä muutamilla pisteillä vielä viimeiset ruudut. Kovanen lopetti Patterin avaajana tyhjään, mutta saman teki RäMe:n Huusko toisessa sarjassa. Savolainen teki Patterille tuplan, Grönmark vastasi triplalla. Halme kuitenkin tasoitti eron jättäessään omaan kymppiinsä reiän vieressä Toivosen muuratessa loppunsa umpeen. Tilanne oli ennen viimeistä ruutua kahdeksan pistettä Patterin hyväksi, molemmilla ankkureilla allaan yksi kaato. Petäjämaa jatkoi, Lintilä ei, joten lopputulos Patterille 961-946 ja raskaita 16-4.

Lahden Keilahalli

TPS ja AS puistelivat vuorotellen päätään tyhjilleen. Kouvolalaisten kirimistilanteet kaatuivat yksittäisiin kaatoihin, joiden jatkaminen tuntui olevan ylitsepääsemätöntä. TPS:n onnistuessa muutamissa tuplissa se sai eron pidettyä puolellaan ja ottelu päättyi lopulta lukemiin 954-914. Turkulaisten parhaat Aalto 214 ja Rikkola 215, kouvolalaisilla ainoa parisarja 203 Mika Oksaselle. Raskaat jakautuivat 16-4.

GB otti GH:sta pienen etumatkan alkuun, mutta raumalaiset kirivät eroa umpeen Liukkosen ja Määtän jonoilla. Yritys kuitenkin tyssäsi muutamaan tyhjään, ja kun GB:stä kolme viidestä sai kymppiinsä tuplan, ero oli lopulta helsinkiläisille 45 pistettä. GH onnistui saamaan pisteet kahdesta sarjasta, Liukkonen vs. Raatikainen 232-210 ja Määttä vs. Pajari 242-216. Raskaat jakaantuivat siis 16-4.

Mainarit päätti lopettaa jossittelun päivän herruudesta ja karkasi Joe’s Goldilta heti alkumetreillä. Tyhjiltä ei vältytty tässäkään pelissä, mutta silti savolaisten vakuuttava suora 236-205-201-225-218 puhuu puolestaan. Mainarit vahvisti 20-0 -voitollaan myös entisestään liigan kärkipaikkaa ennen viimeistä Talin-kierrosta.

Tamperelaiset pääsivät vihdoin vastakkain viikonlopun päätteeksi. TKK 2 tehtaili muutamia tyhjiä ja päästi seurakaverinsa johtoon. Tilannetta tasatakseen kolme viidestä päätyi lopettamaan sarjansa tyhjiin ja TKK 2:lla olikin vielä periaatteessa saumat. Mika Lahti kuitenkin lopetti myös oman sarjansa reikään, ja vaikka Villman muurasi loppuun neljä, ero jäi ykkösjoukkueen hyväksi 15 pistettä. Raskaat menivät jaolla 16-4.

Tulokset
Henkilökohtaiset tulokset 5. pelatun ottelun jälkeen
Henkilökohtaiset tulokset 6. pelatun kierroksen jälkeen

 

Viikonlopun tunnelmia

Lahden Keilahalli

Lahden Keilahalli

Lahden Keilahalli

Lahden Keilahalli

Lahden Keilahalli

Lahden Keilahalli

Lahden Keilahalli

Lahden Keilahalli

Lahden Keilahalli

Lahden Keilahalli

 

Teksti ja kuvat: Ruusa Aalto


« Palaa