Arvokilpailut

Tulosta

Niin lähellä – mutta

28.07.2018

Jesse Ahokas ja Niko Oksanen olivat miesten singlessä sijoilla seitsemän ja kahdeksan, kun neljä parasta eteni mitalipeleihin.

Iltapäivän erässä pelasivat siis Teemu Putkisto sekä Niko Oksanen. Ensimmäiseen sarjaan Teemu sai vain yhden tuplan ja aloitti 190 sarjalla. Niko puolestaan päätti painaa kaasua heti alusta alkaen ja painoi kuuden jonolla sarjaksi 249. Eikä seuraavaan sarjaan näyttävät homma vielä hyytyvän. Toiseen sarjaan Nikolle 257 ja ehjä peli sai jatkua. Teemukin paranteli hieman, 211. Kahden sarjan jälkeen Niko piti kärkipaikkaa. Oli kuitenkin havaittavissa, että toisessa erässä tulee olemaa alhaisempi tulostaso.


Kolmannessa sarjassa oli Teemun vuoro lähteä painamaan kaasua. Pieni jono ja taululle 244. Niko pelasi ehjää hyvää sarjaa, mutta ysi ja kymppiruutujen tyhjät pudottivat tuloksen 183. Neljännessä, kun olisi sitä hyökkäystä hieman kaivattu, molemmat miehet laittoivat pikku paria, eli Teemulle 208 ja Nikolle 215. Nyt toivottiin isoja sarjoja loppuun.

Mainittakoon, että kolmannessa sarjassa päästiin jo lähelle kisojen toista täydellistä sarjaa, kun Qatarin Ghanim Aboujassoum takoi taululle 299. Neljännessä sarjassa täydellinen sarja tuli, mutta sen keilasi Saudi Arabian Abdulrahman Abdulwahab Alkheliwi. Toimituksen huomio, Suomessako muka vaikeat nimet. Muutenkin hän teki kovaa nousua, kun kolmanteen tuli 268, sitten 300 ja tämän jälkeen 264.

Viidennessä sarjassa suomalaiset hieman parantelivat, mutta ei ehkä sellaista tahtia kuin suomalaiskannattajat olisivat halunneet. Teemulle 235 ja Nikolle 228. Viimeisessä sarjassa alettiin hieman jännittämään Nikon puolesta, kun pienet toivon avaimet olivat käsissä. Parilla jätöllä kuitenkin sarjaksi 268 ja ulos jatkopeleistä yhteistuloksella 1400. Teemulle puolestaan tuli hieman vaikea hetki ja muutama tyhjä laskivat sarjan 174 pisteeseen. Yhteistulosta 1262.

Loppuun asti jännitimme vielä miten jaetulla neljännellä sijalla olleelle Jesse Ahokkaalle kävisi. Alkheliwi tarvitsi lopulta tuplan ja seitsemän pois, ohittaakseen qatarilaisen Aboujassoumin. Sen hän teki ja vain sen, eli jatkopaikka irtosi yhdellä vaivaisella pisteellä. Jatkoon mentiin tuloksella 1429, kun Jessen tulos oli 1418. Kaiken kaikkiaan hieno päivä kaikilta miehiltä, koska kukaan ei ollut täysin hukassa missään vaiheessa. Tässä vaiheessa vain näyttää, että tulostaso tulee olemaan varsin korkea.

 

Tomas Käyhkön kommentit jäivät päivän härdellin ja internet vaikeuksien vuoksi saamatta, joten aloitimme Tomaksesta.
-Alussa oli ihan hyvä reaktio, mutta jo ekassa sarjassa meni kenttä alta ja piti tehdä hyppäys ylöspäin. Ihan hyvä peli ekaksi peliksi ja tästä on hyvä jatkaa, vaikka olisihan siitä voinut enemmänkin tulla. Heitto tuntui hyvältä, mutta pallon reaktiossa oli välillä parantamista, kertoi Tomas jo muutama tunti pelin loppumisten jälkeen.

Niko Oksanen, joka on kisoissa ristitty leikkisästi Alviniksi,  tuli myös kertomaan tuntemuksiaan pelistä.
-Hyvä startti ja hyvä loppu, siinä välissä oli vähän mustempaa. Pallot meni vähän pitkäksi ja alkoivat hyytymään. Avattiin eräästä kiiltävästä vähän sitten pintaa, että alkoi lukemaan aikaisemmin ja viemään keiloja. Heitto ei hajonnut missään vaiheessa, mutta vähän jäi yksittäisiä keiloja, kun oli niin tarkka irrotuksesta. Huono hetki oli kun kolmannen sarjan loppuun ja neljännen sarjaan alkuun kun jäi imukasi, 4-9 ja kolme 2-10 putkeen. Keilaaminen kaiken kaikkiaan tuntui paremmalta kuin pitkään aikaan ja tilaa oli kun oli vain hereillä.

-Oli aika pitkä peli ja puhti pois, mutta ihan hyvät fiilikset. Löyty kuitenkin hyviä ideoita ja välillä onnistu tosi hyvin. Kulmaa jäi ja siihen pitää saada jotain ideaa seuraaviin peleihin. Mietittiin jo tuossa, että yhdestä pallosta nyt ainakin pintaa muutetaan. Yleisesti hyvää tekemistä ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin peleihin, kertoi puolestaan Teemu Putkisto.

 

Neljän parhaan jatkopelihin lopulta menivät Ukrainan Dynylo Yatsko (1472), Ruotsin Alred Berffren (1469), Norjan Georg Skryten (1463) sekä aikaisemmin mainuttu Alkheliwi. 

 

Lauantaina pelit jatkuvat naisten singlellä. Naiset keilaavat vain yhdessä erässä, jotan kaikki neljä suomalaista ovat radoilla samaan aikaan, paikallista-aikaa klo 9.00 alkaen. 

 

Miesten singlen tulokset

 

Hannele Impola 


« Palaa