Arvokilpailut

Tulosta

Kaksi hopeaa ja kaksi pronssia singlessä!

Arianne Tay voitti tyttöjen singlekultaa.

19.03.2019

Jesse Ahokas ja Peppi Konsteri saavuttivat MM-hopeaa junioreiden MM-kilpailujen singlestä. Pyry Puharinen ja Mila Nevalainen keilasivat pronssille.

Singlen MM-kilpailujen mitalipelit päättyivät Korean Geun Jin ja Singaporen Arianne Tayn voittoihin.

Poikien loppuottelussa Jesse Ahokkaalla oli kolmen ruudun jälkeen reilun kymmenen pisteen johto, kun Geun teki reiän kolmanteen ruutuun. Viidenteen ruutuun Jesse teki tyhjän yhdestä keilasta ja peli tasoittui. Ysiruutuun korealainen teki kaadon ja johti ennen kymppiruutua 11 pisteellä. Jesse heitti ensin kymppiruudun ja teki kaadon, joten Geun piti tehdä kaato voittaakseen. Hän hallitsi hermonsa hyvin ja teki kaadon. Geun vei singlen kultamitalin luvuin 235-224. Jesse Ahokkaalle hienosti hopeamitali.
Hopeamitali on hieno saavutus, vaikka se ei tuoreeltaan Jesselle maistunut.
- Harmittaa tosi paljon, kun olin lähellä, mutta eiköhän tämä joku päivä maistu ihan hyvälle, hän kertoi. Loppuottelussa peränpito oli hieman huonompi kuin välierässä, joka tuotti pientä vaikeutta Jesselle.
- Jäi yhtä keilaa helpommin, kun en saanut palloa tekemään tarpeeksi terävää liikettä perällä, hän totesi.

Tyttöjen loppuottelussa Philippiinien Arianne Tay ja Peppi Konsteri menivät tasatahtia alkusarjan. Tämän jälkeen Peppi ei saanut kaatoja ja Tay karkasi. Ottelun ratkaisu oli Tayn kasiruudun kaato ja lopulta hän vei kullan luvuin 230-190.

Välierissä suomalaiset vastakkain

Jesse voitti Pyryn välierässä selvästi 257-214, toisessa poikien välierässä Geun teki kilpailujen ensimmäisen 300-pisteen sarjan. Hän voitti Meksikon Maximilian Lopezin sarjoin 300-221.

Suomalaistyttöjen välierä oli huippujännittävä. Mila Nevalainen johti yhdeksän ruudun jälkeen kolmella pisteellä ja kaadolla olisi edennyt loppuotteluun. Kymppikeila jäi pystyyn ja ratkaisunavaimet jäivät Pepille, joka teki kaadon syvältä taskusta. Peppi eteni loppuotteluun luvuin 243-235.

 Toisessa välierässä Tay voitti Philippiinien Grace Gellan luvuin 214-188.

Keskiviikkona kello 10:00 keilataan parikilpailujen b-ryhmä, jossa mukana ovat Suomen tytöt ja pojat. Tiistaina keilatun a-ryhmän jälkeen tyttöjen kärkipaikkaa pitää Korea tuloksella 2816. Toisena on USA, kolmas Englanti ja neljäs Venäjä.

Poikien parikilpailussa johdossa on USA, toisena Korea, kolmas Taipei ja neljäs Hongkong.

 

Tulokset

 

 

Olli Pakonen


« Palaa