World Bowling Tour

Tulosta

Lucky Larsen Masters käynnissä

05.09.2019

Martin ”Lucky” Larsenin alulle laittama World Bowling Tourin osakilpailu keilataan nyt kolmatta kertaa. Suomalaisia mukana on yhteensä 11 keilaajaa.

Ruotsin uudehkossa turnauksessa on tehty muutamia muutoksia tälle vuodelle. Koska turnauksesta poistettiin naisten kahdeksan pisteen tasoitus, ei kilpailu ole enää osa European Bowling Touria. EBT-kiertueen säännöt vaativat naisten tasoituksen. Toinen muutos on kilpailuhalli. Tänä vuonna Lucky Larsen Masters keilataan Helsingborgissa Olympia Bowling -keilahallissa.

Kilpailussa keilataan yhteensä 30 kilpailuerää, joista jäljellä on vielä 11 kappaletta. Erä 19 on juuri käynnissä. Kilpailua johtaa USA:n Anthony Pepe, joka keilasi kilpailun ensimmäisessä erässä tuloksen 1492 ja lopetti pelinsä vielä kolmensadan sarjaan. Tällä hetkellä finaaliraja 40 parhaan joukkoon on 1302.

Yhteensä loppukilpailuun selvitytyy 52 keilaajaa. Lisäpaikkoja karsinnan parhaiden lisäksi on jaossa 12, joista kolme parasta early bird -eristä, kaksi parasta senioria, kaksi parasta junioria, kolme parasta naista ja parhaat pelaajat viidennen ja kuudennen sarjan turboista. Kilpailu keilataan 42 jalkaa pitkällä rataolosuhteella, jossa on 31 milliä öljyä.

Kilpailuun osallistuvat suomalaiset matkaavat nyt loppuviikosta pelipaikalle ja aloittavat pelinsä tänään tai huomenna. Suomesta mukana ovat tietenkin Ruotsissa asuva Osku Palermaa, kokeneempaa kaartia edustava Jari Ratia sekä nuorista lupauksista Lassi Aalto, Jesse Ahokas, Tomas Käyhkö, Jarno Lahti, Niko Oksanen, Pyry Puharinen, Teemu Putkisto, Juuso Rikkola ja Kaaron Salomaa.

Lisämausteena kovalle kilpailuille keilattiin eilen ottelu Team Pergamon vastaan Maailma, jonka yhteydessä kerättiin rahaa hyväntekeväisyyteen syöpää sairastavien tueksi. Ottelussa pelasivat vastakkain Ruotsin menestynein liigajoukkue Team Pergamon ja lähinnä USA:n ammattilaiskeilaajista koottu maailman joukkue. Tällä kertaa ottelu päättyi Maailman joukkueen voittoon. Ottelu keilattiin Ruotsin liigan pelitavalla eli neljän sarjan otteluna, jossa kahdeksan pelaajaa pelaa pareina jokainen pari jokaista vastaan yhden sarjan. Voitosta saa pisteen ja joukkuetuloksen voitosta saa myös pisteen eli maksimipistemäärä on yhden sarjan jälkeen viisi pistettä ja neljän sarjan jälkeen 20 pistettä.

Kilpailun nettisivujen kautta löytyy livelähetys, mutta se on maksullinen.

Kilpailun sivuille
Tulokset

Eliisa Hiltunen

 


« Palaa