Muut uutiset

Tulosta

Lehtosen vasuri lauloi Lahdessa

20.03.2017

Paluun kilparadoille tehnyt Tatu Lehtonen voitti Launeella sunnuntaina keilatun Lahden RKM-keilaajien 50-vuotisjuhlakilpailun.

Kuuden sarjan karsinnan vei 228 keilaajan joukosta keilaseura KK:n Pentti Kasperi tuloksella 1551. Sunnuntaina keilattiin kahdeksan sarjan finaali ja jännittävät käänteet säilyivät aina viimeiseen sarjaan saakka.

Tatu Lehtonen oli karsinnassa vasta sijalla 13., mutta finaalissa merkit olivat kohdallaan. Kuuden sarjan jälkeen Tornadoksen Lehtonen oli 50 pistettä kärkeä jäljessä, mutta 260 pisteen sarja nosti hänet mukaan kärkikamppailuun. Viimeisessä sarjassa ei todella kovia sarjoja nähty ja Lehtosen 220 tulos riitti ohittamaan GK:n Esa Räsäsen 26 pisteellä.

Tatu Lehtonen aloitti uudelleen keilaamisen vasta muutama viikko sitten ja hyvin ovat kilpailut lähteneet käyntiin. Paljon ei nimittäin ole tätä nuorta miestä sitten Hongkongin 2014 nuorten MM-kilpailujen jälkeen radoilla näkynyt. Kivalta kuitenkin keilailu on jälleen tuntunut.
- Viime syksynä alkoi tehdä mieli radalle, mutta oli niin paljon töitä, etten ehtinyt. Rikkolan Juuso pyysi, että lähdetään tänä vuonna Vuokattiin ja siitä se ajatus sitten lähti. Noin 40 sarjaa on jo tullut. Huomenna olen menossa Kouvolaan ja Kuusankoskelle, tiistaina on Talissa finaali, Tatu kertoi.

Taidot eivät kuitenkaan ole tältä Lehtosen perheen juniorilta vuosien saatossa kadonneet. Vitsaillen Tatun mukaan, kun tötteröillä voi pärjätä, koska suurimmaksi osaksi heitot kuitenkin lähtevät omalle radalle.
Lahden kilpailukaudesta on jäljellä vielä kolme erikoiskilpailua.

Hannele Impola

Kilpailun tiedot ja tulokset


« Palaa