Arvokilpailut

Tulosta

Uusinnat ja mietteet

24.07.2017

Parikilpailussa jouduttiin pelaamaan kaksi uusintaa, toisessa haettiin kaksi jatkajaa, toisessa ratkaistiin ykkössijoitettu kakkoslohkoon. Myös Juhani Tonteri ja Osku Palermaa ehtivät kommentoimaan tämän päivän pelit.

Kakkoslohkossa Tanska ja Singapore päätyivät tasatulokseen molemmat neljä pistettä tienanneena ja pelattiin uusinta siitä, kumpi on ykkössijoitettu pudotuspeleihin. Singapore voitti 9-10 ruutujen uusinnan pistein 86-80.
Toinen uusinta pelattiin ykköslohkossa neljään pisteeseen päätyneiden Korean, Meksikon ja Kanadan kesken. Kahdelle parhaalle tuli paikka jatkoon, kolmonen karsiutui. Meksiko teki 89 ja otti sillä ykköspaikan. Korean Youngseon Cho heitti kymppiruutuun tuplan, mutta otti sitten vain viisi keilaa pakasta. Se maksoi lopulta Korealle jatkopaikan, sillä he päätyivät tulokseen 84 ja Kanada teki kaksi pistettä enemmän ja meni kakkosena tästä lohkosta jatkoon. Onnekkaasti, sillä Dan Maclelland sai kymppiruudun ensimmäisellä heitolla kaadon vasurilta ja jatkoi sen tuplaksi hyvällä osumalla.

Osku Palermaan ja Juhani Tonterin kisat siis päättyivät lohkovaiheeseen ilman yhtään otteluvoittoa. Pettymys oli iso.
- Ei me mitään ansaittu, pelattiin heikosti. Kahdessa ensimmäisessä pelissä olimme altavastaajana, mutta viimeisessä oltaisiin voitu voittaa, Osku kiteytti.
- Yritin herätellä kroppaa, kävelin, hypin ja venyttelin, mutta jotenkin vaan tuntui tosi jäykältä. Olisi ehkä pitänyt herätä vähän aikaisemmin. Ihan paskaa peliä, Osku pudotteli.
- Kosteassa keilaaminen on vaikeaa, vaikka tietenkin sama kaikille. Tästä päivästä ei paljoa positiivista jäänyt, Osku päätti.
Juhanin peli alkoi huonosti, kulki välillä hyvin, mutta loppu oli melkoista taistelua ongelmien kanssa. Tyytyväinen hänkään ei luonnollisesti ollut.
- Ensimmäisen sarjan keilasin huonosti, eikä se vasen rata ollut ollenkaan hallussa ja tuli kolme tyhjää. Tänään oli kosteudesta johtuen paljon hitaampaa ja heitinkin eri pallolla kuin aikaisemmin, Juhani kertoi.
- Sen alun jälkeen pelasin kolme sarjaa ihan hyvin ja hyviä sarjojakin. Viimeisessä sarjassa tulimme sitten siihen rataparille, millä Korea tänään aloitti ja se oli taas tosi vaikea. Yritin vaan seiftata pallo taskuun, mutta tuli turhan vähän kaatoja sillä pelillä. Huono maku jäi, Juhani tuumasi.
- Nyt pidän vähän kesätaukoa ja aloittelen sitten uutta kautta vähän fiiliksen mukaan. Kun on saanut vähän akkuja ladattua, on hyvä jatkaa, hän päätti.

Nämä kisat ovat suomalaisittain keilailun osalta ohi. Ilman mitalia jäätiin, mutta täytyy totuuden nimissä sanoa, että kyllä täällä tasokin oli hurja. Kun mukaan pääsi karsintojen kautta vain 16 maata sekä miesten että naisten kilpailuun, ei huonoja maita juuri joukkoon mahdu. Itse olen tässä kisapäivien aikana nauttinut erityisesti siitä, miten tasokasta keilailua täällä on saanut päivät pitkät seurata. Yksi kova juttu mielestäni näistä kisoista Suomen osalta oli se, kun Eliisa Hiltunen ja Sanna Pasanen voittivat parikilpailussa oman alkulohkonsa kaikki pelit, vastassa ei ollut mitään heppoista väkeä.

Kisat kuitenkin jatkuvat. Parikilpailun ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit ovat Meksiko – Tanska, Kanada – Singapore, Venezuela – Kolumbia ja Hongkong – USA.

Seija Lankinen

Kisasivulle
Tulokset
Livescoring


« Palaa