Ruotsin James Blomgren keilasi Oslon EBT-osakilpailun voittoon 22 pisteen turvin toiseksi tulleeseen Käyhköön.

Tomas Käyhkö aloitti finaaliurakkansa toisesta vaiheesta ja keilasi siinä hienosti kolmanneksi sarjoin 237, 227 ja 257, yhteensä 721. Osion parasta tahtia piti Norjan Jonas Dammen, joka keilasi kolmeen sarjaan 747 ja päätti osion kolmesataseen. Myös kolmannesta vaiheesta Käyhkö eteni jatkoon kolmantena, tällä kertaa pistein 731.

Sekä Käyhkö että Niko Oksanen selvittivät tiensä kahdeksan parhaan pelaajan viimeiseen finaalivaiheeseen. Käyhkö jatkoi hyvää tekemistä ja keilasi neljänteen vaiheeseen 237, 258, 227 ja keräsi näin pisteet 722. Sillä hän oli neljännen vaiheen jälkeen viidentenä, 33 pistettä johtopaikan ottaneesta Ruotsin Martin Larsenista (755). Toisena tämän vaiheen jälkeen oli Mai Ginge Jensen lukemin 737 ja kolmantena Kim Bolleby 727. Oksanen teki sarjat 231, 180, 248 ja otti seitsemännen sijan neljännessä vaiheessa tuloksella 659. Viimeinen jatkoon päässyt oli Filip Wilhelmsson pistein 658.

Voittokamppailusta viimeisen kolmen sarjan aikana tuli jännittävä ja tasainen. Neljä parasta pelaajaa olivat kuuden pisteen sisällä ensimmäisen sarjan jälkeen. Ykkösenä edelleen parin kuukauden takaisesta auto-onnettomuudesta hienosti toipunut Larsen lukemalla 955, Käyhkö nousi neljänneksi sarjallaan 227, lukemaan 949. Toisenkin sarjan jälkeen tilanne säilyi kutkuttavana. Käyhkö teki 226, Bolleby 225, Larsen 217 ja James Blomgren 223. Näin kärkeen siirtyi Blomgren (1177) ja neljä parasta edelleen neljän pisteen sisällä. Mai Ginge Jensen nousi mukaan voittokamppailuun sarjalla 221, tulokseen 1163. Myös Oksanen paransi asemiaan sarjalla 246 ja nousi lukemiin 1111.

Viimeinen sarja oli todella kovatasoinen ja ratkaisu venyi aivan viimeisiin ruutuihin. Bolleby ja Jensen putosivat taistelusta heti sarjan alussa, kun he eivät saaneet kaatoja. Oksasella tuli ongelmia hyvän neljän kaadon jonon jälkeen, eikä hän enää yltänyt mukaan kärkikamppailuun. Hän keilasi viimeiseen sarjaan 215. Yhteistulosta syntyi 1326 ja sillä hän jäi loppukilpailussa sijalle seitsemän.

Voittotaistelu käytiin Käyhkön, Larsenin ja Blomgrenin kesken. Käyhkö teki seitsemän jonon alusta, kahdeksanteen ruutuun jäi yksi keila pystyyn ja sen hän paikkasi. Kaadot yhdeksänteen ja kymppiruudun ensimmäiseen, mutta kymppiruudun toisella heitolla jäi pystyyn reikä, josta hän otti kaksi keilaa pois. Sarjaksi 265 ja kokonaistulokseksi kuuteen sarjaan 1440.

Larsen aloitti viimeisen sarjan paikolla ja latoi sen jälkeen kaatoja kahdeksanteen ruutuun asti. Yhdeksänteen paikko, kymppiruutuun myös paikko ja sarjansa hän lopetti kaatoon. Siitä tuli 258 ja kokonaistulosta 1430, hän jäi näin Käyhkön taakse. Blomgren hurjasteli ja teki kaatoja aina viimeisen sarjan kymppiruudun ensimmäiseen heittoon asti, toisella jäi keiloja pystyyn, mutta voitto oli hänen. Hän keilasi sarjakseen 285 ja otti voiton yhteistuloksella 1462. Tomas Käyhkölle siis hieno toinen sija.

– Pitkä päivä ollut. Kympin sain tippumaan tänään vähän paremmin. Kaikki neljä kolmen sarjan blokkia meni yli 700 ja yhtään missiä ei koko päivänä tullut. Harmittavan lähelle jäi voitto, mutta tyytyväinen oon peliini tänään, viestitti Käyhkö Norjasta.

Viimeinen tämän vuoden EBT-kilpailu keilataan Tanskan Aalborgissa marraskuun alussa, kun Aalborg International palaa kiertuekalenteriin.