Järjestötoiminta

Tulosta

DIFFERENTIAALI ja viuhkan leveys

Moro,

Olen tässä opetellut keilaamaan parisen vuotta ja sinä aikana kokeillut ns. kantapään kautta eri heittomenetelmiä jne.

Sattumalta luin Sami Järvilän: https://www.keilailu.fi/files/upload_pdf/21252/K613.pdf

Tämän kutun myötä selvisi, ettei viuhkaa saa palloon, jos DIFFERENTIAALI on pallossa pieni.
Olen rittänyt saada Columsiis "turhaan" laajaa viuhkaa...Tässä pallossa viuhka on n.2-3cm levyinen ja viuhka on miltei kiinni peukalon reijän päällä.

Mielelläni kuulisin kokeneempien keilaajien kommentteja vihkan hyödyistä jne.

 

pekka.timonen@nokia.com, 11.01.2019 11:13

Kommentit, 1 KPL Kirjaudu sisään ja kommentoi


Viuhkan leveys yksittäisenä tekijänä ei varsinaisesti herätä mielenkiintoa, sillä sen leveys kertoo vain sen paljonko pallo (tai sen pyörintäakseli) on kääntynyt radan öljytyllä osalla, yksinkertaisin ja halvin kikka saada palloon enemmän viuhkaa on laittaa pallo pyörimään enemmän sivuttain ja/tai heittää palloa hiljempaa. Yksi edullinen vaihtoehto myös on hioa pallon pinta karheammaksi. 

Ylläolevat neuvot ovat tietysti täysin joutavia sillä en tiedä mitään heitostasi tai käyttämistäsi linjoista, pahimmillaan niistä on vain merkittävää haittaa.

Itsellä esimerkiksi pallo pyörii suoria linjoja pelattaessa läheltä peukaloa (ensimmäinen öljyrengas vaikkapa 2cm päässä) ja viuhka on melko kapea, sillä suoria linjoja pelattaessa en halua pallon kääntyvän erityisen paljon sen kummemmin öljyllä kuin radan kuivallakaan osalla. Koukulla pelattaessa peukalon ja öljyrenkaan väli on yleensä tuplaantunut ja viuhka on paljon leveämpi, sillä pallo pyörii enemmän sivuttain (ja kallellaan.)  Kummassakin tapauksessa viuhkan leveyteen voi vaikuttaa jonkin verran vaihtamalla joko hieman kiiltävämmän tai karvaisemman pallon. Tietenkään päätöstä vaihtamisesta en tee viuhkan vaan pallon reaktion perusteella. Viuhkan määrän muutos edustaa itselle vain seurausta tekemästäni muutoksesta.

Taitavilla keilaajilla tai välinetietäjillä on varmasti tähän keskusteluun enemmän annettavaa. 

- Amatöörikeilaaja 

melkone, 16.02.2019 20:54


« Palaa