Ranking

Tulosta

Sanna Pasasen johdolla jatkopeliin

04.02.2017

Tämän kauden toisen Rankingturnauksen voittanut Sanna Pasanen aloitti myös tänään terävästi ja johdattaa 24 parasta pelaajaa jatko-osioon. Seitsemännen sarjan täysosuman siivittämänä Sanna kaatoi kahdeksaan sarjaan 1866 ja kokosi tasoituksin 1930 lukeman.

Sanna Pasasen (kuvassa livelähetystä tekevän Timo Palermaan haastateltavana) vauhti oli yhtä 175 sarjaa lukuun ottamatta vahvaa ja hän peittosi kaikki miehet myös puhtaalla tuloksellaan 1866 (233,3). Kaksi ensimmäistä sarjaa oli vielä hieman tunnustelevaa peli ja sarjoiksi tuli 213 ja 212. Kolmannen sarjan Sanna aloitti kaatojonolla, mutta kymppiin asti se ei jatkunut. Tulosta kuitenkin 265. Sitä seurasi vaikeampi vaihe ja tulosta tuli 215, 175 ja 228. Seitsemännessä sarjassa Sanna sitten sai tilaisuuden 300-yritykselle ja vakuuttavasti sen myös teki. Kaikki viimeisen ruudun heitot olivat hyvin taskussa. Sinetiksi pelille Sanna iski vielä loppuun 258.

Sanna on ruvennut viihtymään loistavasti Talissa. Marraskuussa hän otti Rankingturnauksessa voiton, tammikuussa hän oli paras suomalainen Ballmaster Openissa, edelle jäi vain kaksi Singaporen maajoukkuenaista, nyt hän hakee toista peräkkäistä Rankingvoittoa.
- Minulla on nyt muutama pallo, jotka menevät täällä tosi hyvin. Mietin juuri, että olen pelannut täällä niillä kolmella pallolla ja ne kaikki kävivät tänäänkin radalla, Sanna kertoi.
- Siinä, kun tuli se 175, piti vaihtaa palloa ja tehdä selkeä muutos. Nousin sen sarjan lopussa merkin verran ylöspäin ja se on minulle aika paljon. Loput pelasinkin sitten samalla pallolla. Aloitin tänään Roto Gripin Hywirellä, sitten otin Columbian Swerven ja lopussa Eboniten Unknown’n, Sanna kertoi pallovalinnoistaan tänään.
Kysymykseen, aikooko hän tänään voittaa, hän ensin kierteli vastaukseksi jotain tyyliin ”katsotaan mihin riittää”, mutta latasi sitten sen suoran vastauksen.
- Totta kai. Päätyyn saakka.

Turnauksen kärjessä viiletti pitkään GB:n Kert Truus, joka teki kolmesatasen toiseen sarjaansa. Hän kuitenkin lopetti pelin vaikeuksien kautta 172 sarjaan ja joutui päästämään edelleen Sannan lisäksi TKK:n Timo Alhon ja Joe’s Goldin Mikko Hirvosen. Sanna Pasanen pääsee jatkopeliin 98 pisteen etumatkan turvin, sillä Timo Alhon tulos oli 1832.

24 parhaan peleihin vaadittiin 1719 tulos, viimeisen paikan nappasi Jyrän Linus Boström. Ensimmäisenä jatkosta karsiutui GB:n Joonas Jähi viiden pisteen erolla Boströmiin. Syksyn Rankingeissa jatkoon vaadittiin 1747 ja 1754 tulokset.

Seija Lankinen 

Kokonaistilanne
Kahdeksan sarjan tulokset

Kuuden sarjan tulokset
Livelähetys
Online scoring


« Palaa